Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sagoompictures

Podwyższona temperatura w ciąży ?

Polecane posty

Gość sagoompictures

Hej Dziewczyny mam problem ! Otoz od tygodnia mam podwyzszona temperature ,zadnych objawow, tylko goraczka. 37.1 naczytalam sie o ciazy i zaczelam sie bac. Okres powinnam dostac jutro . Ale zdazylam juz zrobic 2 testy ciazowe - ujemne. I jeden laboratoryjny tez ujemny . Ale ta giraczka strasznie mnie martwi gdybym byla w ciszy to bylby jakos tak poczatek 3 tygidnia. Pomozcie bo wariuje . Dodatkowo zaczely mnie bokec piersi.

Gość autorko to ty nie wiesz
ze podwyzszona tem utrzymuje sie od owulacji do @ chyba ze jest ciaza to wtedy sie utrzymuje a twoja nawet ani nie jest taka wysoka wiec nie nakrecaj sie:O

Gość autorko to ty nie wiesz
a goraczka to nie zaden objaw chyba grypa cie bierze albo przeziebienie jezeli juz

Gość a gdzie tu mierzysdz temp??
I skąd ci się wzięło że 37,1 to gorączka??!!!To nawet nie jest stan podgorączkowy a ty wyskakujesz z gorączką.Zeby podejrzewać ciążę musisz mierzyć temp.o tej samej porze z rana przed wstaniem z łóżka i kilka mies żeby dokładnie wiedzieć ile u ciebie wynosi w pierwszej fazie,potem w drugiej.Jedno mierzenie nic ci nie da!!Bo nie wiesz jaką masz temperaturę w pierwszej fazie a jaką po owulacji która utrzymuje się do miesiączki.Spada na 2-1 dni przed miesiączką lub na chwilę prze nią.Może spaść w trakcie @

Gość sagoompictures
Czytal na jakiś stronach i forach ,że podwyższa sie temperatura ciala po owulacji i utrzymuje jakies 2,3 tyg. Mierzylam normalnie pod pacha i tak codziennie rano 36.6 i z kazda godzina wiecej az do 37.2 . Dodam ,ze tak juz od ponad tyg.

To ty nie wiesz że w ciągu dnia temperatura może się podwyższać?Bez powodu.Dokształć się troszkę-to taka moja cicha podpowiedź.Temperaturę mierzy się w POCHWIE jak się chce cokolwiek dowiedzieć.A nie pod pachą

Aha wiarygodna jest temp ta z rana.

Gość zgadzam się z wypowiedziami
temperaturę trzeba mierzyć każdego ranka o tej samej porze w pochwie, w ustach lub w odbycie ale cały czas w tym samym miejscu. Mierzymy rano przed wstaniem z łóżka o tej samej porze i notuje się wszystkie zakłócenia typu krótki sen, stres choroba leki alkohol

Gość zgadzam się z wypowiedziami
dodam jeszcze że pojedynczy pomiar nic nie znaczy, o ciąży jest mowa jak po owulacji przez 18 dni masz temperaturę powyżej 6 temperatur przed skokiem.

Gość ragazzababy
hej dziewczyny...mam pytanie odnosnie podwyzszonej temperatury w pochwie: do ktorego miesiaca/tygodnia ta temperatura jest podwyzszona? ja powiem tak: o mojej ciazy dowiedzialam sie w 16 tygodniu, wczesniej naprawde zero objawow,okres normalny mialam pod koniec pazdziernika, natomast do zaplodnienia doszlo 6 listopada, moj cykl trwal zawsze 35 dni, choc mialam odchyba kilkudniowe i raz w zyciu mi sie nie pojawil wczesniej..... za to w pierwszym miesiacu ciazy jak teraz licze, temperatue, ale ciala mialam tak niska(ponizej 36), ze brak okresu zwalalam na niewyspanie i ciagle nerwy...pisanie pracy magisterskiej, egzamin, drugi kierunek studiow, ktory zawalalam...dostalam plamienie 5-dniowe w grudniu, ktore przyjelam jako opozniony okres, nic mnie nie bolalo, naprawde zero objawow, moim stresom nie bylo jednak konca, strasznie wszytsko przezywalam, plus ciagle klotnie, szukanie pracy etc.. no i tak czekalam nastepne 2 miesiace na okres...w miedzyczasie bylam w anglii opiekowac sie dzieckiem znajomej,a gdy wrocilam w Polsce dopadlo mnie straszliwe przeziebienie i tutaj cos dzownego, mialo to miejsce 3 tygodnie temu, ciagle zero objawow, nawet schudlam, natomiast przez to chorobsko lezalam plackiem w domu i leczylam sie tylko czosnkiem, woda z miodem i cytrynka i w przeciagu tych 2 tygodni w domu zauwazylam cos dziwnego, bo moj brzuch niby sie nie powiekszyl, tylko poprostu nie moglam go wciagnac, a po 2 tygodniach wyczuwalam i juz taka spora pilke, czego wczesniej nie bylo...ta kulka po moim wyleczeniu okazala sie dzidzia, o ktorej wczesnie nie mialam pojecia troche sie martwie bo czytalam Wasze posty...u mnie teraz temperatura w pochwie wynosi rowne 36,6...