Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arabeska11222

dziecko,,żąda " piersi a jest karmione sztucznie

Polecane posty

Gość arabeska11222

musze karmic córkę nutramigenem . gdy jest glodna daje jej butelke. po wypiciu ok 30 ml wypluwa smoczek i szuka piersi. po ponownej próbie podania butelki placze jeszcze bardziej . uspokaja sie dopiero jak dostanie piers. co robic? musi dostawac Nutramigen

Gość a dlaczego nie mozesz piersia?
bo co bo lekarz zabronil?"przeciez tym nutra karmi sie dzieci uczulone na krowie mleko,a ty chyba krowa nie jestes,,chyba ze tak

ale chyba autorka nie chce karmić i to jej sprawa bo skoro pisze że dziecko dostaje pierś i się uspokaja to dziecko może jeść z piersi nie ulegając jakimkolwiek kłopotom zdrowotnym .

Gość jak sie domaga piersi?
Wytlumacz...bo ja nie bardzo rozumiem. Moje dzieci byly karmione mm i nie domagaly sie piersi, a to ze zasypia przy piersi to wiesz, moze nauczylas je tak? I zeby uprzedzic niektore kobiety, co mi zaraz zaczna zarzucac karmienie mm: to MOJA sprawa i nic wam do tego :) Dzieci mam zdrowe, silne, pieknie rozwiniete, wiec guzik wam do tego :o

no oczywiscie kobieto wyzej 100%matko polko niech zyje mm

A prosze cie bardzo, rozladowuj swoje frustracje jak masz sie lepiej poczuc :)

frustracje?mam to gdzies jak karmisz swoje dzieci,tylko mi ich zal i koniec tematu

nie ma co się kłócić autorki nie ma i nie dowiemy się ,nie widzę nic złego w karmieniu mm chociaż sama rok już karmię piersią ,pierwsze dziecko karmiłam z 5 mies i potem dostawał mm i jakoś ma się dobrze.

Trudno, przezyje, ale wierz mi lub nie, moje dzieci maja sie swietnie mimo, ze nie wiedza co to karmienie piesia. Syn tak zle wyszedl na mm, ze zostal przesuniety o rok wyzej w gimnazjum, bo nudzil sie na lekcjach. Nie wspomne juz, ze wygral olimpiade matematyczna dwa razy, wiec prosze cie, swoje zale zostaw dla siebie :o Corka jest jeszcze mala, wiec nie wiem jak bedzie, ale takie matki jak ty to mnie smiesza, bo dla nich jedynym wymiernikiem macierzynstwa, inteligencji i rozwoju dziecka jest karmienie piersia . Bardzo zascioankwe myslenie niestety :o

Gość na moim przykladziee
Również jestem za mm. Inteligencja aż bije z postów matek karmiących piersią.... :-)

jak domaga się piersi . Ten mój karmiony mm w zerówce w wieku lat 7 był wg pani psycholog był na etapie 9 -latka a i matematykę też uwielbia .

Nutramigen jest mało smaczny, mleko matki jest o wiele smaczniejsze, dziecko ma rację , że je woli i trudno mu się dziwić, że wybiera to, co lepsze. Ja też musiałam (po odstawieniu od piersi) karmić Nutramigenem. Na początku troszeczkę słodziłam to mleko, by zachęcić dziecko do wypicia.

Gość mamaDwojki
Moj syn też MUSIAŁ pić Nutramigen, to jest specjalne mleko jakby ktoś nie wiedział, a musiał dlatego,że urodził się wcześniakiem i nabawił martwiczego zapalenia jelit a to mleko pomagalo mu odbudowywac te chore jelita, i nie było gadki, żeby karmić piersia bo to bylo lepsze dla niego. Autorko mój syn na początku po urodzeniu był dokarmiany Bebiko ( jakieś tam)na niska mase urodzeniowa, jak wiadomo mm są słodkie, i ogólnie każda mieszanka oprócz specjalistycznych jest dobra i dzieciom smakuje, tak jak mleko matki. Po przejściu na Nutramigen miałam tak samo jak Ty, nie chciał pić wogóle, trochę pociągał i koniec i placz, a to dlatego ze to mleko jest ochydne, sama jak musiałam próbować czy nie za ciepłe to aż mnie mdliło na sam zapach a co dopiero smak. Wydaje mi sie że po prostu Twojej córce to mleko nie smakuje, jak próbowała piersi a teraz musi pić to, no ale niestety musisz próbować aż sieprzyzwyczai. Nam się udało po jakiś 2 tyg dopiero normalnie go nakarmić bez cyrków.

Jak czytam forum o macierzynstwie to zauwazylam fakt, ze zarówno matki karmiace mm, jak i matki karmiace piersią są dalekie od ideału "matki polki". A Pani chwaląca sie synem - geniuszem. To chyba nie zasługa mleka, inaczej w kraju mielibysmy ok 50 % geniuszy.

Gość olga.w
no to chyba wiadome że chwalenie się geniuszem jest raczej żartobliwie przedstawione przynajmniej z mojej strony nie wiem jak zapatruje się na to pani która chwaliła się synem geniuszem gimnazjalistą bo chyba wiadomo że to nie zasługa mm ani tego czy karmione było piersią ,więc troszkę luzu.

Gość arabeska11222
chamstwo nie zna granic. czy ja sie muszę tlumaczyc? córka ma silną alergie , i azs

Gość arabeska11222
chodzi o to ze to mleko jej smakuje. nie wypluwa tylko ze ona nie uie najesc sie do syta z butelki. tak jakby moje mleko dopiero daje jej spokój i sytosc

Gość mamaDwojki
No to może smoczek w butelce ma inny ksztalt niz sutek i dlatego jej nie pasuje? Albo juz nie mam pojecia czemu, może z lekarzem to skonsultować.

Gość arabeska11222
ma butelke Tomme Tipy. przedtem z zadnej nie chciala pic. tera ztylko z tej pije. hm sama nie wiem.,,

Gość mamaDwojki
No to może rzeczywiście przy piersi czuje sie bezpieczniej, wiadomo że to inaczej niz butelka. Chyba musicie to przetrwać poprostu :)