Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praczka

orzechy piorace-ktos uzywa???

Polecane posty

Gość praczka

Poczytalam troche i wydaja sie byc fajnym rozwiazaniem.Czy ktos z Was uzywa moze?Jak sie sprawdzaja?Gdzie kupujecie?W jakiej cenie?No i jak jest z wydajnoscia?Bede wdzieczna za info:)

używam proszku do jedwabiu D'ior co prawda sprzedają w saszetkach po 100 g za 100 zł więc 1000 g = 1000 zł, 5 kilo to 5 tys, ale naprawde warto!

U mnie są tylko piorące ziemniaki i są ok wszystko wykrochmalone od razu ponieważ zawierają skrobię polecam .

Ja używam, bardzo sobie chwalę :) Wiadomo wygodniej z płynem do prania, ale - piorą tak samo i dzięki nim mnie nie swędzi skóra (jestem alergiczką no i czasami po niektórych proszkach mam wysypki :( ). Paczka 1kg starcza mi przy 2 osobach i praniu 2-3 razy w tygodniu na prawie rok :) Dobrze dopierają plamy, jak białe rzeczy piorę to dodaję 1-2 łyżeczki sody oczyszczonej i efekt jakby się wybielacz dało. I dodaję też płynów do płukania, bo lubię jak ubrania i ręczniki ładnie pachną, a orzechy są bezzapachowe - tzn. jak wąchasz przed praniem to taki kwaskowaty zapach, ale na praniu nic nie czuć :)

Gość praczka
Oh,dziekuje za te jakze uzyteczne informacje.Pragne zaznaczyc jednak,ze Wasze zboczenia mnie nie interesuja:) Wroccie zatem do jazdy po Noxi,moze zrobila dzis rzadka kupe?To dopiero bedzie temat!:)

Gość praczka
Cziki...no fajnie...tylko czy one piora?;) No i jak wyglada wydajnosc?

Piorą, jak najbardziej :) Też się bałam co się będzie działo, więc pierwsze pranie na ścierkach i ręcznikach :P Ładnie się doprały, ciuchy też są czyste po praniu w nich :) Wydajność jak pisałam, 1 kg starcza mi na prawie rok, 2 osoby i 2-3 prania w tygodniu :) Do jednego prania schodzi 2,5 orzecha (5 połówek), które zamykasz w lnianym woreczku albo (jak woreczek się rozwali :p ) dajesz do skarpetki i pętelkę na niej robisz, wrzucasz do pralki z ubraniami :) I tą jedną porcję orzechów możesz użyć: Pranie w 30 stopniach 3 razy Pranie w 40 stopniach 2 razy Pranie w 60 i 90 stopniach 1 raz

Gość cziki napisz cos wiecej
bo chyba sie w takim razie skusze. tez jestem alergiczk.

A dodatkowo duża oszczędność - zwykle kupowałam płyn do prania i mi starczał na jakieś 1,5 miesiąca, a tutaj paczkę którą kupowałam w marcu w tamtym roku dopiero kończę :) Kupiłam właśnie przez alergię, bo mnie strasznie swędziały ręce, pachy, dekolt, normalnie w nocy nieświadomie się do krwi potrafiłam podrapać. Czytałam o nich już wcześniej, ale stwierdziłam że to idiotyczny pomysł głupich ekologów, bo czytałam w artykule o ekologicznych rzeczach do domu (m.in. był ten kapturek co przy okresie się zakłada :o ). No ale jak mnie tak zaczęło swędzieć wszystko, to stwierdziłam że zaryzykuję, w końcu 24 zł to nie były aż takie pieniądze :P

Gość praczka
No to chyba sie skusze:)Brzmi zachecajaco.Czy moglabys mi jeszcze podpowiedziec u ktorego sprzedawcy zamawiasz?Bo jest ich od groma a nie chcialabym kupic wloskich np,haha

Gość praczka
Odzyskalam wiare w ludzi,dzieki cziki:)Poczekam.

Gość praczka
Dziekuje bardzo:)

Gość cziki napisz cos wiecej
cziki ale to po niemiecku tam jest napisane...

Gość lacadełko sraczydełko
Pomysł fajny nawet włosy można myć tym :classic_cool:

Nie ma za co :) Wiem że po niemiecku, skojarzyło mi się z francuskim bo naklejka z instrukcją jest u mnie po francusku :) Włosy, podłogę, ogólnie to jakiś naturalny środek myjący, w sumie włosów nie próbowałam jeszcze :D Tylko do pralki i kilka razy do prania ręcznego :)