Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza_____24

facet który był bity w domu jako dziecko...

Polecane posty

Gość eliza_____24

Witam. Mam takie pytanie... jestem z fatem który jako dziecko był wielokrotnie bity przez ojca pijaka. wyprowadził się z domu gdy poszedł do szkoły średniej i już tam nie wrócił (studia, teraz zamierzamy zamieszkać razem) no ale problem polega na tym, ze chciałabym się dowiedzieć czy są jakieś sposoby żeby czuł się przy mnie maxymalnie bezpiecznie i zapomniał o przeszłości... On jest naprawdę super, nikt o tym nie wie tylko ja... i jego była :/ no ale cóż...Często zrywa się w nocy i najczęściej po seksie bardzo się przytula, lubi kiedy go głaskam po twarzy, uśmiecha się itd... no a codzień w życiu zawodowym, towarzyskim jest silny, jest śmieszny, pewny siebie... to taka jego "skorupa" ale w środku jest bardzo rozdarty. ma na ciele kilka blizn po ojcu... nie lubi być nago, np tak jak "po" lubi się od razu przykryć, nie chce żebym na to patrzyła. Przytulam go, nigdy na niego nie krzyczę, bardzo dobrze się dogadujemy. Raz byłam u niego w domu, ojciec pod sklepem, matka też piwo piła w domu... patologia :o co mogę zrobić żeby on już spał sobie spokojnie, żeby przestał się wstydzić swojego ciała... bardzo go kocham i chcę dac u szczęście :)

Gość fhdtrhyryxjr
w domu patologia.ojciec do bił więc najprawdopodobniej powieli to zachowanie i będzie lał Ciebie lub wasze dzieci :O:O:O

Gość rób to co robisz
i napewno kiedys to sie zmieni bo chyba nic wiecej nie da się zrobic. musisz go tylko kochac

Gość Piccolo bianco
niewiele... możesz byc przy nim, ale swoją traumę on musi przepracować sam

niestety ktorys z poprzednikow mial racje, tez zacznie bic albo sie zrobi agresywny, predzej czy pozniej, zalezy jak mocno obrywal.

Gość eliza_____24
gówno prawda..... właśnie on się oderwał od tego wszystkiego!!! Są takie przypadki ale on taki nie jest nie każdy kto jest synem alkoholika jest alkoholikiem itd.... nigdy nie spiepszę swgo szczęścia wierząc, że stanie się taki jak ojciec....

Gość o ja naiwna:(
Dajcie spokój przecież facet ją kocha. Nie uderzył by jej. Nie zawsze powiela sie schematy rodziców

Gość eliza_____24
to nieprawda. on jest Kochany i dobry, on jest właśnie przeciwieństwem sego ojca wszystko co się źle dzieje stara się wytłumaczyć i widac jak mu brakowało uczuć bo bardzo ich potrzebuje jeszcze nikt nigdy dla mnie nie był taki jak on..... Ale Wy jesteście.... wszystko napiszecie żeby tylko źle i zdołować... chcę żeby ktoś mi pomógł zrobić wszystko aby on o tym zapomnaił...

bzdura z tym powielaniem schematów. ewidentnie widać, że facet autorki potrzebuje ciepłego domu i miłości. nie sądzę, by kiedykolwiek podniósł na nią rękę.

markimark - jestem tego pewna, moj facet byl sponiewierany przez ojca teraz jest agresywny, czekac tylko az mnie uderzy. moj wujek to samo, dzieciaki i zona zastraszeni chodza. najlepszy przyjaciel mojego brata to samo. na facetow takie rzeczy inaczej wplywaja i jezeli naprawde porzadnie obrywal od ojca to kiedys to z niego wyjdzie.

Gość To nie jest ważne
Może właśnie próbuje żyć normalnie Potrzebujesz czasu Po prostu bądź sobą i nie zmieniaj drastycznie zachowania Nie zagłaskaj go tez bo to nie kotek mów dużo jak go kochasz i absorbuj jego uwagę aby jak najwiecej musiał sie starać dla ciebie i potwierdzać ze jest potrzebny

Gość eliza_____24
właśnie.... czy jest co jeszcze powinnam robić dla niego... mieliście moze podobne sytuacje?

mój facet też miał zjebane dzieciństwo, a jest najbardziej cierpliwym człowiekiem, jakiego w życiu spotkałam.

"czy jest co jeszcze powinnam robić dla niego." po prostu go kochaj, przytulaj itp. :) staraj się sprawić, żeby czuł się przy tobie bezpiecznie.

Gość eliza_____24
możecie mi podawać miliardy przykładów i tak nigdy nie uwierzę, że on jest w stanie podnieść na mnie rękę... ba... nakrzyczeć na mnie. ostatnio przestaliśmy sie zabezpieczać i mam szczerą nadzieję, że jestem w ciąży i będziemy mogli założyć rodzinę, żeby on mógł być dobrym i opiekuńczym ojcem. nie miał tego w swoim domu to będzie miał w swoim nowym...

Rzeczywiście, bardzo go kochasz... to super... Fajne, jest to, że wierzysz w niego. Powodzenia! :)

Gość ddfidffdssdfsdf
bardzo smutna historia... całuj go, przytulaj... gdzie ma te blizny :(

moj facet byl bity i to strasznie, jak mi to opowiadal to odrazu znienawidzialam jego ojca, przyznal grzecznie ze byl niedobrym chlopcem. minelo 23 lata odkad wyrwal sie z domu, to wychodzi po jakims czasie... bedziecie wspominac moje slowa.

Gość eliza_____24
oczywiście, że kocham... gdzie ma blizny... w okolicach nerek, na ręce (próbował się nią zasłonić), na udzie... też mi ciężko na to patrzeć ale wierzę, że damy sobie radę... i mam nadzieje że jego ojciec jebany kiedyś pożałuje :o

Gość eliza_____24
tak tak tak... ja pierdole. Mam go przekreśić bo miał jebniętych rodziców? ciekawe jak ty czułabyś się na jego miejscu... nie mogę tego czytać jak tak piszecie :o

Gość nie wiem, jak długo z nim
jestes,zachowuj sie w stodunku do niego naturalnie, bez roztkliwiania sie - no i oserwuj dyskretnie. Trudno jednoznacznie powiedziec, jak to bedzie.

Gość eliza_____24
Pancerna kołdora :*

Gość eliza_____24
jestem z nim rok...

Gość Lambadaqqq
MoniQue69 Twoj facet jest agresywny - jej nie jest i miej pretensje do siebie ze jestes w patologicznym związku. Na kazdego takie przezycia inaczej wpływają, chłopak autorki akurat potrzebuje ciepła i miłosci a nie odreagowywania przeszłosci znęcaniem sie przemocą. Nagle stanie się agresywny chociaz nie przejawiał takich symptomów? Moja mama była przez całe swoje młode zycie gnebiona przez moją babke. Zero ciepła tylko wyzwiska, ponizenia, bicie. Mama sie z tego domu wyrwala, wyszla za maz i myslisz ze powieliła schematy w wychowywaniu swoich dzieci? Nigdy, to najwspanialsza matka pod sloncem tyle ze niskie poczucie wartosci pozostało w niej na zawsze. Wiec nie pieprzcie bzdur o schematach które są regułą

a ja znam sporo osób, które miały trudne dzieciństwo i są zajebistymi ludźmi 🖐️ i kochają bardziej, niż ci ze szczęśliwym dzieciństwem, bo potrafią docenić spokój w domu i czyjąś miłość :)

Gość wertyuop
patrz jak zyja jego rodzice tez tak bedziesz zyla...to wyjdzie predzej czy pozniej..

Gość jak mu nerwy puszczą
to cię autorko porządnie przetrzepie. Ona ma to zakodowane w genach... taka bomba zegarowa

Gość jak mu nerwy puszczą
z opóźnionym zapłonem