Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejuczarodzieju

AZ MNA TRZESIE!!!!

Polecane posty

Gość ojejuczarodzieju

Jak widze tematy typu "Nie kocham swojego dziecka" "zaluje, ze urodzilam" NIE JESTEM ZADNA MATKA POLKA, mam zycie poza kupkami i zupkami. Tez mi nie bylo latwo, bywaly chwile zwatpienia czy dobrze, ze juz teraz sie zdecydowalam na dziecko, ale NIGDY nie powiedzialam, ze zaluje, ze je mam albo go nie kocham! Poprostu jak macie robic dzieci, a potem ich nie kochac i wychowywac tylko dlatego, bo musicie to sie zabezpieczajcie, albo oddajcie dziecko do adopcji, gdzie ktos bardzo je pokocha. Kobiety staraja sie latami o malucha!!! Nie zycze nikomu, aby Twoj rodzic powiedzial Ci "nie kocham Cie". Tyle.

Gość kaskaada
też jestem tego zdania!!! Dlatego też jestem za wprowadzeniem legalnej aborcji.

Gość dokladnie tak jest
ojejuczarodzieju oj masz racje ja staram sie juz 4 rok o dziecko i tez wkurzaja mnie tego typu teksty ahhhh szkoda gadac

Gość ojejuczarodzieju
dokladnie, jak dziecko ma wychowywac z musu i bez milosci to chyba lepiej niech usunie

Gość Piccolo bianco
te, co wołają - nie kocham dziecka najczesciej nie zastanawiały się czy usunać tylko bardzo go chciały - jako obrazek do zawieszenia na scianie :classic_cool:

Gość dokladnie tak jest
taka jest prawda ze te kobiety nie umia docenic tego jakim darem jest dziecko nie mowily by w ten sposób gdyby latami sie staraly o dzieciatko ale taka nie zrozumie nie wie jak jest to umial by docenic jedna z druga

Gość dokladnie tak jest
umiała

Też przed momentem trafiłam na ten temat... Mój syn też nie był planowany, do czwartego miesiąca ciąży nie umiałam odnaleźc się w tej sytuacji,potem się cieszyłam ale jak się urodził to sama nie wiedziałam co czułam, ale uczucia, które przyszły potem to tak ogromna miłość, że nie znam miary. Na każdym kroku okazje mu swoje uczucia, mój mąż także. Dziecko wie, że jest kochane. Obserwuję, że jeśli ktoś w stosunku do niego jest powściągliwy to synek tez podchodzi do niego z dystansem, i tak jest w przypadku mojej mamy. ale z moim tata synek ma fantastyczny kontakt, bo dziadek mu codziennie okazuje, jak bardzo go kocha. Byc może syn autorki tamtego topiku rzeczywiście na coś choruje i stąd takie zachowanie, ale skąd bierze te pewne pomysły, może jakieś złe bajki, trudno stwierdzić...

Też przed momentem trafiłam na ten temat... Mój syn też nie był planowany, do czwartego miesiąca ciąży nie umiałam odnaleźc się w tej sytuacji,potem się cieszyłam ale jak się urodził to sama nie wiedziałam co czułam, ale uczucia, które przyszły potem to tak ogromna miłość, że nie znam miary. Na każdym kroku okazje mu swoje uczucia, mój mąż także. Dziecko wie, że jest kochane. Obserwuję, że jeśli ktoś w stosunku do niego jest powściągliwy to synek tez podchodzi do niego z dystansem, i tak jest w przypadku mojej mamy. ale z moim tata synek ma fantastyczny kontakt, bo dziadek mu codziennie okazuje, jak bardzo go kocha. Byc może syn autorki tamtego topiku rzeczywiście na coś choruje i stąd takie zachowanie, ale skąd bierze te pewne pomysły, może jakieś złe bajki, trudno stwierdzić...

Gość kfgkthgk
no ale przecież urodzisz to pokachasz, na bank :O jak nie masz dziecka to kto ci poda na starość szklankę wody? :O jak nie urodzisz to będziesz samotna! :O jak usuniesz ciążę to zjedzą cię wyrzuty sumienia! :O i dlatego tak jest.

Gość ojejuczarodzieju
Iskierka, a czemu Twoja mama podchodzi do synka z dystansem? Nie chciala zostac babcia?

Gość ale to są depresje
ale to są stany depresyjne po prostu, czesto tak mają kobiety, tak piszą żeby znalezc usprawiedliwienie, mija to w zdecydowqanej większości wypadków po jakimś czasie, czasem miesiącu a nawet pewnie roku.. dziecko rośnie, miłosci przybywa one pisza w dołkach psych, nie wierzę, ze nie kochają ja noworodkiem i niemowlęciem przez pierwsze m-ce zajmowałam sie z instynktu, zastanawiałam sie: co to jest miłosc?? teraz juz sie nie zastanawiam,co to jest.Wtedy po prostu jeszcze nie nadeszła, choc chcialam dla dziecka jak najlepiej to byl to instynkt, nie miłosc, milosc sie narodziła, jest teraz przeogromna- synek ma prwie 4 latka, mysle ze te kobiety tez kiedys jej doswiadczą aha i tez wtedy jak byl niemowlęciem a siostra i znajome jeszcze nie miały dzieci a my bylismy ze sobą po slubie tylko 3 m-ce jak zaszłąm w ciąże to po prostu żałowałam ze sie zdecydowałam.....nie wstydzę sie bo kocham go nad zycie i nigdy mimo tych mysli początkowych dziecka nie zaniedbywałam to NORMALNE

Gość nikt dodrosłych ludzi nie
zmusza do rodzenia. jak sie juz urodzi, to trzeba byc odpowiedzialnym i je wychowac jak najlpiej , bo nikt za rodzicow tego nie zrobi. Jesli sie pokazuje dziecku i swiatu,e sie go nie kocha - nie ma szans go dobre wychowac. Czyli absolutna nieodpowiedzialnośc. Trudno szanowac nieodpowiedzialnych ludzi.

Gość bbbbbbbb
A dlaczego ciebie TRZESIE autorko???? Kobieta nie chciala nie kochac dziecka. Chcialamiec i kochac, ale za cholere nie potrafi pokochac, gdy juz je ma. Nie umie i juz.... i co ? zastrzelic ją????

ojejuczarodzieju- nie, nie o to chodzi, że nie chciała zostac babcią, po prostu jest bardzo powściągliwa w okazywaniu uczuć,czasem idzie z nim na spacer, rzadko go przytula, prawie wcale sie z nim nie bawi, synek ( ma 3 latka)... ale ja sie juz do tego przyzwyczaiłam. Ze starszym wnukiem ( synem mojej siostry było tak samo) teraz tamten ma 9 lat i sie uwielbiają, razem układają puzzle, czytają, ucza sie angielskiego itd. Mam wrażenie, że moja mama nie potrafi z takim mniejszym człowiekiem sie dogadac i nawet nie próbuje. Ale za to mój tato jest numerem 1 dla synka. Dzis syn powiedział: Ide do dzidziusia, mojego największego przyjaciela.

Gość ojejuczarodzieju
Rozumiem, co innego miec depresje, a co innego dziecka nie kochac. Tamta dziewczyna wyraznie pisala, ze dziecka poprosttu nie kocha. A trzesie mna, bo mi poprostu zal tego dziecka. Moze faktycznie najlepiej byloby ja zastrzelic? :D

Gość dokladnie tak jest
Chcialamiec i kochac, ale za cholere nie potrafi pokochac, gdy juz je ma. Nie umie i juz.... i co ? zastrzelic ją???? jak moznan ie kochac???? to trzeba miec rzeczywsice nie rowno pod sufitem i depresja jest tlyko wymowka moim zdaniem taka matka jaka jestes z tego co piszesz nie powinnas byc nia wcale ot co!!!

Gość jakby za tobą bękart z nożem
po nocy latał to tez byś go nie kochała :O

Gość ojejuczarodzieju
Iskierka, moja babcia jest taka sama. Nie pamietam, zeby jak bylam dzieckiem mnie brala na kolana, tulila czy cokolwiek. Mimo tego jest dobra osoba i kocham ja :) Widac, ze Twoj maluch tez jest kochany :)