Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyleoile

kleista, zbita kupka

Polecane posty

Gość tyleoile

Witam, Mój synuś rozpoczął niedawno 4 tydzień. Od pierwszych jego dni zaobserwowaliśmy niepokojące prężenie i napinanie brzuszka. Po konsultacjach z położną okazało się, że Mały cierpi na kolkę. Został nam polecony produkt infacol. wszystko pięknie ładnie, ale pojawił się kolejny problem. Kupka. Zdecydowanie Junior męczy się przy oddawaniu stolca a gdy już zrobi kupkę jest ona kleista i zbita. Po przeczytaniu paru artykułów nie mogę powiedzieć, że są to zaparcia, bo kupka nie jest w postaci bobków i nie jest twarda. Jest zbitą, kleistą, miękką żółtą masą. Strasznie cierpi mój maluszek. Mało sypia. Płacze i robi się czerwony z tego napięcia. Boje się, żeby ta jego złość i frustracja nie przerodziła się w jakąś (nie daj Boże) przepuklinę-tfu, tfu, odpukać! Zaznaczę fakt, że karmię synka mieszanką mleczną. Co to może być i jakie są sposoby, żeby pomóc dzidziusiowi?

Gość Mama Nasturcja
Espumisan, przykładanie nóżek do brzuszka, masaże, przykładanie ciepłej pieluszki na brzuch, przylóż na kaloryfer akurat pewnie macie cieple to sie szybko cieply zrobi. No i duzo przytulania do swojego ciala

Gość takie maluszki nie robia zbity
ch kup,a wlasnie takie musztardowe

Gość Mama Nasturcja
a apropo kupki no to taka "jajecznica" jak to nazywa nasz pediatra to normalne...

Gość plumek12321
jak mozna o tym pisac?