Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _alexis_

WSPOMNIENIA:)

Polecane posty

Gość _alexis_
wiesz raz tak sie napilysmy ale to jeszcze jak mialam jakies 16 lat na jarmarku ze mialam szczescie ze ucieklam rzygac w krzaki jak szedl sanitariusz, bo kolezanke do szpitala zabrali

Gość _alexis_
21, pewnie spytasz badz powiesz ze mloda, ale zycie mnie zmusilo wyjechac za granice wejsc w ta druga strone medalu, tesknie za tymi czasami kiedy nie musialam sie o nic martwic tylko beztrosko wychodzilam z domu i do niego wracalam...

Gość _alexis_
a moja mam nie pali meskich:D

Ja o rzyganiu nic nie będe mówił ale ja sie raz w pubie pod stół zrzygałem. Najlepsze jest to ze nikt nie zauwarzył:D

alexis, jakbym o sobie czytala... Mam 23, za kilka dni 24 lata i juz tak bardzo tesknie za przeszloscia... Czasem az siedze i placze, ze to juz minelo... Ah i tez jestem za granica, a w Polsce nie bylam juz 2 lata

Gość _alexis_
wiesz to jest ten bol ze my mlodzi musimy tak szybko wejsc i walczyc o swoje:( wiesz tanczylam a tu?? nie moge sie dalej rozwijac stracilam swoj zespol, stracilam swoich przyjaciol, bo musialam wybrac zostaje w polsce i cale zycie bede szukala pracy niemogacac zalozyc rodziny i bac sie ze policja bezprawnie bedzie mnie nachodila albo wyjezdzam szukac lepszego zycia...

Nie rozumiem, dlaczego by cię miała policja nachodzić?? dlaczego nie mogła byś założyć rodziny??

Spali na podlodze, w kuchni, na werandzie, no poprostu wszedzie. Na dodatek ktos "madry" wysmarowal wszytskich pianka do golenia i keczupem :D alexis - tak to wlasnie jest ;/ Ja bardzo przezywalam, szczegolnie pierwsze miesiace poza Polska. Tam mialam zawsze grono wiernych przyjaciol, a tu nie znalam nikogo... Ale faktem jest, ze w Polsce kiedy juz zaczynasz dorastac i wyleciec z gniazda rodzicow to jest ciezko... Dokad wyjechalas?

Gość _alexis_
szukalam pracy tak ciezko bylo znalezc , mialam 3 razy policje o 6 na glowie kryminalnych wymuszali na mnie zeznania by obciazyc jakiegos faceta osobiscie go na oczy nie widzialam, a ze nie powiedzialam slowa a falszywych zeznan niepodpisalam to juz sie zaczelo, a tu przyjechalam znalazlam prace w swoim zawodzie, jakos sie uklada a z rzygami ja na wakacje tego roku sie obudzilam z glowa w misce z wymiocinami:D

Ja pracowałem za granica jakiś czas, trochę w Hiszpanii trochę w Szwecji nawet dobrze sie tam czułem, jednak jak w temacie, wspomnienia ciągna do swego miejsca

ale wiecie co... ja zawsze bardzo koloryzowalam Polske. Dopiero kiedy po roku bycia za granica przylecialam na wizyte - zdalam sobie sprawe, ze ja bardziej tesknie za tym co kiedys bylo, niz za tym co teraz tam jest. Polowa jak nie wiekszosc moich najlepszych przyjaciol, znajomych i rodziny siedzi za granica. Reszta ma juz swoje, te dorosle zycie i brak czasu na rozrywki.

Gość _alexis_
i tu sie z toba zgodze bo ja tesknie za tym co bylo a nie za tym co jest teraz juz kazdy ma swoje zycie swoj kierunek i swoje, a to co bylo juz nie wroci, za rok bedziemy wspominali jak fajnie sie pisalo na tym portalu np...

Gość _alexis_
w jakim panstwie jestes??

Gość _alexis_
niemcy cala rodzina juz tu jest wiec, jest ok ale wujek mojego faceta mieszka w kanadzie... hehe

Ah, wiesz, zazdroszcze Ci, ze mimo wszystko do Polski nie masz az tak daleko :) Ja jak chce leciec to caly majatek trzeba wydac na bilety, plus przelot samolotem masakra... a 3 miesiace temu urodzilam wiec juz wogole ciezko z przylotem. A Ty czesto jezdzisz do Polski?

Gość _alexis_
wcale, ale planuje na wakacje tesciowa odwiedzic... i paru przyjaciol... Apropo malenstwa oby sie zdrowe chowalo, bylo silne i pocieszne... gratuluje:* dziewuszka czy chlopczyk??? ja planuje ale jeszcze nie na ten rok...

Gość _alexis_
wiesz dobrze mi sie z toba gada jakbym cie znala kope lat rozumiesz co mam na mysli...

A dzieki dzieki mi z Toba tez :D Mam dziewczynke, jest przecudowna :) I tak samo moge dodac do tematu, ze czasem sie zastanawiam jakby to bylo, gdybym w Polsce ja miala. Ale znowu zaraz wraca do mnie mysl 'a za co bym ja utrzymala?co bym jej dala? pewnie zylabym od 10tego do 10tego' ...

Gość _alexis_
no wlasnie dlatego tu jestem, wiem jedno ze zyjac w polsce nie mialam w planach dziecka bo wiem ze nie mialabym nawet na chleb bo w polowie miesiaca by sie pieniadze skonczyly jako matka juz wogole mialabym przekreslona jakakolwiek prace, a tu, ostatnio probowalismy ale niewychodzilo nam to nasze planowane dziecko wiec doszlam do wniosku ze zrealluzuje jeszcze kilka planow i dopiero zaczniemy jeszcze raz... mamy prace staly kat jest ok.. a bardzo pragne miec juz swoja upragniona mala kropeczke.. a w pl zadnych perspektyw i przez 10 lat bm sie niczego niedorobiloa bo nie idzie... probowalam, naprawde..

Wiesz co ja robilam w PL? Pracowalam za 5,50zl/h jako kelnerka.Oczywiscie na czarno. Jak szlam do pracy otworzyc restauracje o 9 rano to wychodzilam o 3 czasem 4 w nocy do domu przespac sie ze 4 godziny i spowrotem do pracy. Z przemeczenia zemdlalam kilka razy, Dostalam wize, przylecialam tutaj i na dzien dobry dostalam 11$/h (ok. 33zl, ale nie ma w sumie co przeliczac) umowa, opieka lekarska, podatek odprowadzany. Pracowalam od 8-15 jako kucharka w fabryce (gotowalismy glownie sosy). Weekendy wolne oczywiscie. Chyba nawet nie ma co porownywac. Poznalam meza no i bum po kilku miesiacach ciaza :) A wiesz, ze najlepiej zajsc w ciaze jak sie nie planuje? :)

Gość _alexis_
ja tez jako kelnerka na czarno robilam, w domu weselnym 2 doby robilam w tym 2-3 h na sen fakt mialam jakies 8-9 pln na godzine po znajomosci, a tu pracuje na kochni w domu starcow ale kuchnia ma swoja restauracje czyli jestem kelnerka i troche gotuje zalezy od tego jaka mam zmiane, ubezpieczona, i wgl.. apropo ciazy, to boje sie ze cos narobilam sobie tab anty bo 2 lata temu bralam odstawilam je sama, wyjechalam teraz sie zbadam moze bedzie ok... mam nadzieje ze spotka mnie taka niespodzianka.. szlag mnie trafia bo kolezanka idzie usunac w poniedzialek probowalam ja odwiezc od tego.. a ja zajsc nie moge powiedzialam ze jak to zrobi moze juz do mnie nie podchodzic... to moj e-mail fajnie mi sie z toba gada odezwij sie jak bedziesz chciala nicusia18@o2.pl

Gość _alexis_
bo chce sie bawic jej facet sie z tym pogodzic nie moze prosil mnie bym jej to z lba wytukla...ja osobiscie nie jestem zwolenniczka aborcji, kazdy ma prawo zyc, a my nie jestesmy bogami powinno sie ponosic konsekwencje swoich czynow mozna urodzic i oddac, pomysl sobie ze twoja cora ma prawo zyc kochasz ja a to malenstwo musi umrzec bo mama woli jeszcze prowadzic loozacki styl zycia.. zabawa ponad ludzkie zycie zycie wlasnego dziecka...