Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanna_37

Maz nie chce by corka przeprosila za zle zachowanie! Co robic?

Polecane posty

Gość joanna_37

Mam problem z corka! Nie chce przeprosic chlopaka!! Corka ma 16 lat i oskarzyla niewinnego chlopaka o gwalt. Sprawa byla nawet na policji ale badania wykazaly ze nie bylo zadnego gwaltu! I teraz jest problem chce zmusic corke by przeprosila tego chlopca, robilam awantury w domu jego rodzicow a teraz to wszystko okazalo sie jednym klamstwem ale moj maz mowi zebym do niczego nie zmuszala corki bo to jest wina tamtego gnoja. Co mi radzicie w takiej sytuacji?

odpuść, jak dziewczyna nie chce to do niczego jej nie zmuszaj, kiedyś zrozumie, oczywiście zakładam, że nie jest to jakas prowokacja "zmeczonej życiem" ginmazjalistki

Gość joanna_37
Powiedziala mi ze zrobila tak poniewaz jest glupi i brzydki i jego widok dziala jej na nerwy. Taka dostalam odpowiedz a maz ze on ja do tego sprowokowal. Tylko ze teraz rodzice tego chlopaka mnie przesladuja i zadaja by corka przeprosila go na oczach calej szkoly i powiedziala wszystkim ze to bylo klamstwo.

Nic na siłę, powiedz jej, że spodziewałaś się, ze będzie potrafiła postąpić jak osoba dojrzała i przeprosić za swoje debilne zachowane, ale najwyraźniej wciąż nie można jej traktować poważnie. Może coś do niej dotrze

Gość joanna_37
No ja bym chcialaby zrobila to za zamknietymi drzwiami w domu tego chlopaka przy nas i przy jego rodzicach a oni chodza po dyrekcjach by zrobili apel w tej sprawie i tam corka ma go przepraszac. Czy to nie jest glupota i podlosc z ich strony.

Gość Harcerz z powołania
Czy to nie jest glupota i podlosc z ich strony. identyczna głupota i podłośc jak ciaganie niewinnego po policjach za urojony gwałt....

Gość styczniowy przyjaciel
Takie wybryki powinny być karane!! bo dzięki takim pomówieniom można komuś zniszczyć życie. Mam nadzieje, że twoją córkę los za to odpowiednio wynagrodzi.

Gość styczniowy przyjacielu
witaj 🖐️ widzę że lubisz tematy o problemach dzieci 🖐️ ale wiesz jak to jest każdy człowiek będzie bronił swego dziecka - córki która oskarży niewinnego chłopaka o gwałt - syn gwałciciela - lub (niezależni od płci) dziecka które jest mordercą lub złodziejem

Gość Harcerz z powołania
Mam nadzieje, że twoją córkę los za to odpowiednio wynagrodzi. los raczej powinien wynagrodzić RODZICÓW... 16 latka to jeszcze dziceko, które ma prawo do błedów, strachu, bezradnosci i głupich ucieczek ale to rodzice sa od tego, aby widząc co się dzieje dzieciaka naprostować jesli tego nie robią - źle to O NICH świadczy :classic_cool:

Gość styczniowy przyjacielu
16 lat to nie jest dziecko a dziewczyna która już powinna brac odpowiedzialnosc za swoje czyny.

tak i prawie 40 letnia kobieta biegnie na forum, żeby zapytać co zrobić...

Gość zielona_mila****
.Mysle ze tylko rozmowa mędzy Wami dorosłymi może rozwiązc problem. Ofiary "głupoty" sa dwie , On niewinny, Ona z szalonym pomyslem. Ale jedno jest pewne, nie możesz jej zmusić, Ona juz i tak wie że zrobiła wielką krzywde temu chlopakowi, i tylko od was zalezy czy będziecie ja wspierac.Musi miec świadomość tego że jeśli upokorzyła go publicznie, bezpodstawnie to konsekwencje swojego czynu ponosi w ten sam sposób.A mąz nie ma racji. w zyciu wiele prowokacji ją czeka, co nie znaczy że mozna oskarżać innych bez powodu.

Gość styczniowy przyjaciel
Kurcze ja jako nastolatek miałem naprawdę zupełnie błahe problemy.

Gość Harcerz z powołania
owszem...i dlatego własnie powinna przeprosić na warunkach strony pokrzywdzonej dziewczyna, ale i dziecko jednoczesnie - to wiek buntu i szukania tożsamosci. Prawo do błedów przysuguje każdemu. Zdarzyło się i już. Natomiast jesli ktoś przy tym został pomówiony publicznie jak ten chłopak - powinien też zostac przeproszony Inna sprawa, że musi to byc dla panny piekielnie trudne doswiadczenie... chyba potrzebuje masę wsparcia od rodziców, aby stac ja było na taki gest

Gość lord kinbote
ktoś powinien pomiędzy stronami mediować ktoś kto ma rozum i jest przyzwoitym człowiekiem być może apel to przesada, jednak chłopak powinien zostać oczyszczony, tak aby nie było najmniejszych wątpliwości do przeprosin w gruncie rzeczy nie można zmusić można wymusić jedynie konkretne zachowanie nie wiem czy warto jedna wy jako rodzice, bezwzględnie powinniście, córkę ukarać i to dotkliwie pytanie jak to się zaczęło czym ją rzekomo sprowokował? to należałoby ustalić nie po to żeby na siłę kogoś usprawiedliwiać, ale żeby zrozumieć jak do tego doszło

Gość Mjnuhgghhuh
Za pewne chlopak prowokowal i byl nie do zniesienia, a ta nie wiedziala jak zareagowac i komu powiedziec, wiec zaczela klamac. Nastoletni chlopcy to zboki i prowokatorzy, koles dostal nauczke. Ona, no coz, bedzie miala teraz ciezko (obmowy i wyzwiska tych wszyskich po stronie chlopaka), nie potrzebuje kary.

Gość Dawno dawno temu....
Dziewczyna sama powiedziała czym ją sprowokował: "Powiedziala mi ze zrobila tak poniewaz jest glupi i brzydki i jego widok dziala jej na nerwy". 16 - latka nie jest już dzieckiem więc powinna wypić piwo jakie naważyła. To co mnie dziwi to postawa Twojego męża, bo wg niego chłopak sam jest sobie winien. Wcale nie dziwię się, że dziewczyna wywinęła taki numer skoro ma takiego tatusia. Mam tylko nadzieję, że dziewucha ma świadomość, że powinna odpowiadać przed sądem za pomówienie/ zniesławienie, że to co zrobiła jest karalne... Swoją drogą, co siedzi w głowach dzisiejszych nastolatków? Siano?

Tylko ze teraz rodzice tego chlopaka mnie przesladuja i zadaja by corka przeprosila go na oczach calej szkoly i powiedziala wszystkim ze to bylo klamstwo. wpierdoliłabym jej tak co by długo na dupsko nie umiała siąść mogła chłopakowi życie spierdolić na zawsze powinna przeprosić i wytłumaczyć przed całą nie tylko klasą ale i na szkolnym apelu bo sprawa się pewno rozniosła po całej szkole i nie tylko pewno

Gość a psik
na miejscu rodziców tego niewinnego chłopaka, pociągnęłabym do odpowiedzialności karnej waszą córuchnę jakby poczuła smród komisariatu i stanęła jej przed oczyma wizja sądu i rozprawy - szybko by zmiękła a swoją droga - marni z was rodzice bardzo marni

Gość jesli to prawda a nie prowo
to zycze corci zeby ktos ja naprawde zgwalcil o jak jej przyjemnie bedzie :o