Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Styczeń 15, 2012 1kg maki 100g drozdzy 3 zoltka + 2 cale jajka 0.5l mleka 125g margaryny smalec lub margaryna do smazenia 3 lyzki wodki cukier waniliowy lub esencja szczypta soli marmolada 1. mleko lekko podgrzac 2. z drozdzy, pol szklanki mleka, lyzki maki i 1 lyzeczki cukru zrobic zaczyn gestosci smietany 3. jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym 4. make wsypac do miski i wlac do niej podrosniety zaczyn, ubite jajka i roztopiona ale zimna margaryne, resztke mleka, sol, wodke i wyrobic reka ciasto (ok.10 min) 5. zostawic do wyrosniecia az podwoi objetosc 6. wylozyc na podsypana maka stolnice, lekko rozwalkowac na grubosc ok. 2.5cm i wykrawac krazki szklanka i jezeli manualnie jest sie siebie pewnym to zawinac w krazek nadzienie i uformowac paczka, jak nie to zostawic tylko wykrojone 7. dac wyrosnac ok. 10 min 8. smazyc na glebokim tluszczu, ktory nie moze byc zbyt goracy 9. sprawdzic patyczkiem czy sa gotowe, jak suchy o paczek jest dobrze usmazony 10. posypac cukrem pudrem, jezeli smazone bez nadzienia to wstrzyknac marmolade efekt (robione pierwszy raz w zyciu): http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/205688_10150554508040271_884630270_18324632_8384004_n.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 zapisuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anonimowo bardzo dziś Napisano Styczeń 15, 2012 o pierwszej w nocy kurwa!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????? Teraz glodny jestem :( Może jeszcze na oponki napiszesz co ?? Albo na żur śląski... Albo na bardzcz z grzybami............ A potem sie dziwicie że grube......... i diet nie trzymacie............ Jesc mi sie chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 lipa straszna!!!!! mi w brzuchu burczy!!!!! gdyby nie ta fota to jeszcze spoko :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 na oponki :P najlepsza jest poranna gimnastyka ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 hehe ;) mi tez sie odrazu zachciało jeść a na diecie jestem ;p ale pociesza fakt że są bardzo kaloryczne i mam silną wolę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Styczeń 15, 2012 haha dzieki za komentarze, same komplementy :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 ZDZ bardzo fajny przepis zrobie je dla córki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hbgvcfd Napisano Styczeń 15, 2012 spalone troche... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 Agus jak jedengo.... zjesz to nic nie stanie :P ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 ehehehe a któż to ? znamy sie ej wariaci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Styczeń 15, 2012 nic nie spalone :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 Aguś :P miłość do łakoci nas połączyła.. :P ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 Zonko nastepny razem w ramach przepisu zrob paczki dla nas :p bo dziury w brzuchach mamy :P :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 hehe czyli się nie znamy ;P imię znasz z profilu tutaj ufff ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 hiihhi :P :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 ejjj no kurczę coś taki tajemniczy (a) ? ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Styczeń 15, 2012 zeby jakis paczek zostal... ale sama sobie tym tematem tylko smaka narobilam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 Aguś nic nie bij żaby :P jest okej usej :P ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 zostaje nam objeść się smakiem :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mętuskowa... Napisano Styczeń 15, 2012 Strasznie dużo drożdży dałaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 ej wariaci wzbudzasz we mnie niepokój hehe ;) spowiadaj sie mi tu i to juuuuż :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 Agus Ty poważnie sie odchudzasz? taka sliczna dziewczyna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Styczeń 15, 2012 tam jest kilogram (!) maki, drozdzy jest w sam raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 poważnie się odchudzam ;) pozostałości po świętach i sylwestrze przestały mi odpowiadać,ale już widać efekty ;) nawet nie wiem jakiej płci jesteś ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 Aguś piękna z Ciebie blondynka ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Styczeń 15, 2012 UWAGA WLASNIE ZAUWAZYLAM BLAD W PRZEPISIE, ZAPOMNIALAM DO LISTY SKLADNIKOW DODAC 3/4 SZKL. CUKRU. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ammarie 0 Napisano Styczeń 15, 2012 Kobietą nie jestes,a jeśli to musisz byc fajna babka. Hmmm stawiam na płeć przeciwną :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej wariaci Napisano Styczeń 15, 2012 Wiesz jak chcesz :P podaj mi meila :P napisze Ci diete na odchudzanie :P powaznie mowie znam sie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Styczeń 15, 2012 czuje sie jak piate kolo u wozu na tym temacie... :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach