Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka jego mać

mam jakąś zaraze od psa !!!

Polecane posty

Gość kurka jego mać

Dotknełam obcego psa chyba bezpańskiego skaleczonym palcem i teraz od 2 miesięcy coś mi się dzieje, schodzi paznokieć, swędzi tak strasznie że mogę skórę wyrywać a jak nie wyrwę to sama schodzi :( kurka co mnie podkusiło dotykać brudnego obcego psa :( co to może być ?

Gość kurka jego mać
ten pies mnie chyba polizał po tym palcu :( dla ścisłości

Gość ddsad
może grzybica...jest jedna zmiana grzybicy którą przenoszą zwierzęta.

Gość ddsad
a to nie...to w takim przypadku coś bakteryjnego...ale żeby aż paznokieć schodził? zakaziłaś skaleczone miejsce. idź z tym do dermatologa.

Gość kurka jego mać
o cholera :( taka grzybica przenosi się dalej na całe ciało ?

Gość kurka jego mać
i polizał i też dotykałam :(

Gość truteniowaty
Moja znajoma wzięła psa ze schroniska, bo dziecko się uparło i dzieciak dostał właśnie łuszczycy. Będzie się leczył do końca życia. Skóra schodzi z ciała z głowy. Po co ludzie biorą do domu zwierzęta ! A ta jeszcze se obce maca na ulicy !!!!!!!!

Gość kurka jego mać
dzięki pocieszyłeś mnie jak cholera

Gość truteniowaty
"Źródłem grzybów chorobotwórczych mogą być również zakażone zwierzęta (mówimy wtedy o grzybicy odzwierzęcej). W mieście najczęstszymi przenosicielami grzybów odzwierzęcych są koty i psy. Na wsi grzybami odzwierzęcymi można zarazić się ponadto od bydła, trzody i koni."

Gość truteniowaty
na drugi raz nie macaj psów :) od psa można się zarazić wścieklizną, lambiozą, leptospirozą, salmonellą, GRZYBICĄ !!!!! , robakami, Mój brat kiedyś chciał psa ale na szczęście wybiliśmy mu z głowy, teraz sam już nie chce

Gość g8idea
od człowieka też sie mozesz zarazic salmonellozą, grzybicą, owsikami, masą innych chorób wirusowych.. o hivie i opryszczce nie wspomne to co? mam siedziec w domu i ludzi nie spotykac? nie popadajcie w paranoje a Ty autorko idź lepiej do dermatologa i jak widzisz jakiego ewidentnego parcha to go nie dotykaj po prostu