Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzka śląsk

Płaczliwy i bardzo wrażliwy chłopak.

Polecane posty

Gość Zuzka śląsk

Mój facet z którym jestem pół roku już któryś raz z kolei się przy mnie popłakał jak się posprzeczaliśmy. Nie wiem czy jest taki wrażliwy czy tylko stosuje przede mną metodę manipulacji. Pierwszy raz jak mu łzy poleciały to nie potrafiłam już być na niego zła (a wtedy się akurat sprzeczaliśmy...) i się przytuliłam. Parę dni temu kolejny raz poleciały mu łzy przede mną po małej sprzeczce. OGólnie on ma troszkę problemów rodzinnych itp i możliwe ze to tez potęguje to wszystko, a ma 22 lata. Czy powinnam się martwić, co powinnam o tym myslec i czy cos robic w tym kierunku jak myslicie? Nie chce zeby to byla tylko forma manipulacji mną, ale nie wiem czy taki on ma cel płacząc przy mnie.

Gość ona---------1
ty sama powinnas rozpoznac czy to mainipulacja czy wrazliwosc

Gość kulaginda0000
Ty go znasz, więc Ty powinnaś wiedzieć

Gość Też z takim kiedyś byłam
Nie polecam. Predzej czy później zacznie Ci to przeszkadzać. Nie jest normalne żeby dorosły facet nie potrfaił rozwiązac prostego problemu inaczej niż płaczem.

Gość Zuzka śląsk
Nie wiem jak? :( Bo jesli manipulacja to musi bardzo dobrze udawac... Bo wyglada to wszystko na szczere łzy... Kiedy płacze otwiera sie przede mna i mowi wszystko co mu leży na wątrobie i czemu mu jest zle... Ostatnio powiedzial ze bał sie ze mnie straci przez pare głupich słow ktore powiedzial do mnie pod wlywem emocji...

Gość cotudyuzokryc...
gej....

Gość Emmett Fitz-Hume
"Prawdziwy mężczyzna nigdy nie płacze".

Gość Zuzka śląsk
Zaden gej. To nie jest jakas ciepla klucha, jest zaradny zyciowo. Ale ma problemy ktore ciagle w nim tkwia plus jest wrazliwy + ma niska samoocene chyba... Nie wiem nawet co o tym wszystkim myslec, naprawde. Miałam w swoim zyciu pare innych zwiazkow i nigdy faceta takiego typu nie mialam, nigdy nie widzialam zeby jakikolwiek mezczyzna plakal przy mnie i nie wstydzil sie tego...

Gość kropełka
A o co się kłócicie?

Gość Zuzka śląsk
Ogólnie nie kłócimy się zbyt często. Np pod wplywem chlapnął coś niemiłego do mnie, nie to ze chamskiego ale po prostu nie słowa które powiinny pójsć w kierunku swojej kobiety... Ostatnio posprzeczalismy sie też z tego wzgledu ze ja sie delikatnie obrazilam bo nie zrobil pewnej rzeczy o ktora prosilam, a on zapomnial bo mial sajgon w robocie i mu uleciało. JA to rozumiałam, ale i tak byłam troszke rozczarowana i sprzeczka murowana. On nie chce mnie stracic, ale co bedzie jesli np to kiedys nastapi? Tez sie poplacze i bedzie mnie blagal o powrot?

Gość Zuzka śląsk
Pod wpływem emocji* nie alkoholu ;)

Gość manipulacji mowimy nie
jest tylko jeden sposob zeby to sprawdzic- nie daj sie jak płacze. Masz do niego pretensje, chcesz to z siebie wyrzucic i zrob to, przecież nic mu sie nie stanie jak popłacze troche. Moze okrutna metoda ale jedyny zeby sprawdzic czy jego łzy to metoda na manipulacje czy rozładowanie emocji. I żadna ciota, moj chłopak też często płacze i nikt z naszych wspolnych znajomych by tego nie podejrzewał. Po prostu wrazliwy człowiek, który potrafi okazać emocje, potem sie dziwicie że faceci bija czy sa agresywni, jakby wam cały świat kazał ukrywać emocje też byście takie były :o

Gość Zuzka śląsk
Faktycznie, nikt by nawet nie podejrzewal ze on moze sie poplakac. Na codzien nie sprawia takiego wrazenia i w bylam bardzo zaskoczona kiedy poraz pierwszy sie poplakal przy mnie. POstaram sie nie dac jak kolejny raz mu pociekną łzy ale wtedy nie wiem co sie ze mna dzieje ale cala złość mi mija... Ale czerwona lampka ostrzegawcza tez mi sie zapalila i podejrzewam maniplulacje bo nigdy z czyms takim sie nie spotkalam i dziwie sie ze az tak ma to na mnie wpllyw.... Automatycznie sie do niego przytulam, wycieram łzy, przytulam itp.

Gość Zuzka śląsk
Ale jak sie nie dam przy jego płaczu a bedzie to manipulacja z jego strony to jaka bedzie tego oznaka? Przestanie plakac nagle bo sie zdziwi ze nic nie zadzialo? A jesli beda to szczere łzy to jak sie wtedy zachowa gdy nie dam sie?

Gość Zuzka śląsk
Niedawno rozpłakał się jak bóbr, gdy udalo mu się wytrysnąc dopiero po 10 minutach stosunku, a ja powiedziałam, że mój poprzedni partner był w tym lepszy

Gość kropełka
Ja bym się bała szczerze mówiąc, że ktoś taki jest po prostu mega niestabilny emocjonalnie i w sumie to go każdy problem przerośnie, bo sytuacje o których piszesz nie powinny wywoływać płaczu. Facet ma być kurcze oparciem na każdą chwilę, a tak to na kim się oprzesz jak będziecie mieli problemy? Będziecie płakać razem?

Gość manipulacji mowimy nie
po prostu zaobserwuj czy jego zachowanie sie zmieni. Być moze on to robi podświadomie, ma taki automatyczny mechanizm którego nie kontroluje? Zaobserwuj też co robi kiedy płacze, chowa sie z tym, wstydzi sie czy raczej robi to teatralnie? Cięzko wyczuc cos takiego

Gość Aska ....
hehe to taki ciapcius .... facet napewno nie ....