Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamany niedouczony

Pomoże ktoś napisac 5 zdań z francusiego? :(

Polecane posty

Witam, mam ułożyć parę zdań z francuskiego. Mam odpowiedzi i mam ułozyć do nich pytania. Francuski u nas jest na niskim poziomie i na dodatek babka w ogole nic nie pisze tylko mowi, mysli że w powietrzu da sie nauczyć języka. W zdaniach wiadomo o co chodzi ale niestety jest to dla mnie trudne, prosze o pomoc. Nigdy tego języka się nie uczyłem i nie dam rady. Najlepiej by bylo gdyby te pytania były na (Pan/Pani) nie (Ty). 1. Francaise. 2. 25, rue de la Republique. 3. Bordeaux. 4. Le 05 56 23... 5. Trois ans.

Gość różowa pomarańcza
nie lepiej było iść na angielski? bardziej ci sie przyda

No lepiej było iść na angielski :/ Ale znajomi mnie namówili na lektorat z francusiego i tak wyszlo... Dostałem się na angielski bez problemu, nawet specjalnie bledy porobilem w tescie żeby mnie nie przydzielili do wyższej grupy. Francuski mial być dla najslabszych, więc za namową się przepisałem...

Gość różowa pomarańcza
fajnie że znajomi ci przyszłość wybierają..może nie wiesz ale francuzi też sie ucza angielskiego żeby mieć w razie co dokąd uciec jak wiekszość polaków a ty sie ich języka uczysz zamiast najbardziej popularnego...

Gość sfdfsd
Ja cie tylko pociesze, ze znajomosc francuskiego daje ci totalną przewage na rynku pracy . Angielski zna każdy dlatego jego znajomsc nie daje ci nic ., a francuski zna mało osób bo jest trudny .

Gość sfdfsd
Największe zarobki otrzymywali fachowcy w języku francuskim. Angielskojęzyczni pracownicy mieli przeważnie wypłaty na poziomie 4 700 zł. Osoby znające włoski zarabiały 4 050 zł, a rosyjski - 3 825 zł. francuski jest o wiele bardziej ceniony niz angielski , rosyjski czy cokolwiek innego .

Gość sfdfsd
Największe zarobki otrzymywali fachowcy w języku francuskim 5500 zł . Angielskojęzyczni pracownicy mieli przeważnie wypłaty na poziomie 4 700 zł. Osoby znające włoski zarabiały 4 050 zł, a rosyjski - 3 825 zł.

Budownictwo studiuję, dlatego nastepny jezyk do CV jest okay. Pomóżcie drogie kobiety, nie róbcie offtopica, jeśli ktoś umie francuski to bardzo proszę :)

Gość ninjiu
sfdfsd Jak widzisz nasz "fachowiec" ma w dupie nauke francuskiego i nie potrafi zrobic banalnego zadania zwalajac wszystko na niski poziom, wiec raczej nie ma szans na te zarobki:D

Gość różowa pomarańcza
aa tam gówno prawda,posłuchaj troche wiadomosci co sie w Europie dzieje to ci sie oczy otworzą,jedynymi państwami które sie ,,jeszcze,,trzymają na poziomie są UK,Niemcy,Francja i Hiszpania,reszta to bida aż piszczy,bo kraje splajtują,niedługo trzeba bedzie sobie wize załatwiać i spierdlać do stanów lub australii i potrzebna bedzie własnie znajomość angielskiego

Gość małgosiazwarszawy
Salopes franaises sont les meilleurs faire des btons ;)

Nikt nie pomoże widze, trzeba wymyslić po swojemu :P

Napisalem wszystkie tylko nie mam ostatniego. Jak zapytać: "Ile lat ma Twoja córka?"

1. Vous ts quelle origine? Franaise 2. Vous habitez dans quelle adresse? 25 rue de le Republique 3. Dans quelle ville? Bordeaux 4. Votre numro tlphone? 03.... 5. Vous habitez depuis quand a Bordeaux? Trois ans

Napisze z polska czcionka, bez francuskich liter, bo widze, ze "pozjadalo" - sam musisz uzupelnic :O Vous etes quelle origine Vous habitez dans quelle adresse Dans quelle ville Votre numero telephone Vous habitez depuis quand a Bordeaux

ooo dziękuję Ci bardzo za pomoc, kimkolwiek jesteś, życze Ci jak najlepiej w życiu :D