Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzinka ze hohoh

Bratowa olewa naszą rodzinę

Polecane posty

Gość rodzinka ze hohoh

Mój brat jest rozwodnikiem. Ma 42 lata i niedawno ożenił się z kobietą 15 lat młodszą i przeprowadził w jej strony (100 km). Bratowa od samego początku jest do nas wrogo nastawiona, nie utrzymuje bliższych kontaktów, nie przyjeżdża w odwiedziny, nie dzwoni, nie zaprasza nas do siebie. Brata owinęła wokół palca. Jest na każde jej skinienie. Nie da sobie nic złego na jej temat powiedzieć. Wtedy stwierdza, że takie takie rozmowy do niczego nie prowadzą, że mu zazdrościmy młodej i zaradnej (sic!) żony i odwraca się na pięcie. Tyle go widać. Potrafi nie odzywać się miesiącami. W jej stronach mieszka nas daleki kuzyn, ale z nim utrzymują bliski kontakt, odwiedzają się itp. A nas, czyli resztę rodziny ma w dupie. To co się dzieje u brata wiem jedynie od tego dalekiego kuzyna, o ile też coś powie, bo do wylewnych nie należy. Teraz mam dylemat co z nimi zrobić. Mamy wesele i nie wiem czy zaprosić samego brata czy z żoną, która i tak ma nas w dupie.

Gość rodzinka ze hohoh
Halo??

"Nie da sobie nic złego na jej temat powiedzieć...." Dziwisz się??? Niby dlaczego masz mówić na nią coś złego??? Powiedz to jej w twarz!! I pamiętaj że obgadywanie jest najgorsze :/

Gość rodzinka ze hohoh
Bo owinęła brata wokół palca. Zmusiła go do zmiany miejsca zamieszkania, zmiany pracy, zaczyna wszystko od początku i to na dodatek z taką wredną babą. Wszystko wie najlepiej. Brat zaparzony jak w obrazek. Kupił dom, który ona urządza a on tylko daje kasę. Na pewno wyciągnie na nim kasę a potem od niego odejdzie do młodszego.

Gość ft55
nie mam rodzenstwa ale nie znioslabym zeby siostra mojego faceta nim kierowala, hehe :)

Gość różowa pomarańcza
trudna sytuacja z tym weselem bo wypadałoby go zaprosić,przeciez to rodzina..musiałabyś przemyślec i obgadac to z bliskimi,a swoją drogą to z tej bratowej kawał ku rwy,ja tez miałam taką bratową identyko..

Gość beznadziejnie zakochana:D
i myslisz, ze jak zaprosisz go samego to sie zjawi? Niedosc, ze nie przyjdzie to wasz konflikt sie poglebi bo nie zaprosilas jego zony.

Gość a ja Cie autorko dobrze rozumi
em.tez mamw rodzinie takiego pantofla co jest na kazde skinienie zoneczki

Gość rodzinka ze hohoh
Ale po co zapraszać z żoną skoro ona i tak ma nas w dupie?

Gość Polerujący granity Florian
brat ma zonę, więc chyba raczej logiczne, że zaproszenie na wesele powinno być na oboje.. brat wybrał.. jego decyzje, jego życie jesli nie brakuje mu rodziny oznacza to jedno z trzech - albo rodzina jest toksyczna, albo on niewdzięczny albo mu oczy pizdą zarosły Jedno jest pewne - jest dorosłym człowiekiem i ma prawo do samodzielnych wyborów, nawet jesli błądzi

Gość no i dobrze -----
dostał taką która wie czego chce. Jak sam jest dupa to ktoś zawsze nim będzie kierował. Wy byście chcieli zeby to była rodzina, ale to żonka. Przegrywacie :)

Gość jaciekrece, u la la
"Zmusiła go do zmiany miejsca zamieszkania, zmiany pracy, " No cóż, skoro byli z innych miejscowości, to jedno z nich musiało się przeprowadzić. W tym wypadku przeprowadził się on. Co Ci do tego? Jakbym miała taką szwagierkę, że lubi mnie obgadywać do męża, to też bym nie chciała z nią mieć za wiele wspólnego.

Nie was, tylko ciebie. Czego ty w ogóle oczekujesz, że bratowa będzie do ciebie listy pisać, przyjaźń wyznawać? :O Lecz się, jesteś nikim w tej rodzinie, nikogo nie obchodzisz.Jesteś tylko młodą dupą starego faceta Nikt nie traktuje cię poważnie.

a co ty bys chciala zeby cale zycie sie krecilo wokol ciebie? Normalne, ze maja swoje zycie, swoje sprawy, a nie beda wchodzic ci do tylka!!! Co za myslenie plytkie i najlepiej zgonic na bratowa, bo pewnie ladniejsza jest od ciebie i lepiej im sie powodzi, wiec juz ci zal dupe sciska

,,albo on niewdzięczny albo mu oczy pi**ą zarosły,,prawdopodobnie to z tych 2 powodow.:(

Gość grgfesargrea
nie rozumiem cie autorko co cie to obchodzi?Czemu oczekujesz przyjazni ze strony tej bratowej? wez zie odczep brat jest stary kon, jego decyzje, jego życie, nie to nie i tyle zostaw to,patrza na swoje zycie

Gość wolna wola sp. z o.o.
lbo on niewdzięczny albo mu oczy pi**ą zarosły,,prawdopodobnie to z tych 2 powodow. tak też bywa samo zycie :D

Gość bgggggggggggggggggggggggggkk
"Zmusiła go do zmiany miejsca zamieszkania, zmiany pracy, " HEEEJ, facet ma 42 lata!!!!!!!!! dorosly i swiadomy, sam chcial!!!!!!!!!! jego zycie, zejdz na ziemie!!!!

Gość wolna wola sp. z o.o.
HEEEJ, facet ma 42 lata!!!!!!!!! dorosly i swiadomy, sam chcial!!!!!!!!!! jego zycie, zejdz na ziemie!!!! dokładnie... każdemu to co mu potrzebne :classic_cool:

Gość Też facet!!!!
Czego oczekujesz od brata i jego żony? To, że się przeprowadził to dobrze. Skoro się rozwiódł to trzeba zamknąć pewien etap w życiu i zacząć wszystko od początku. Tak też widać w tym wypadku. Brat rzucił wszystko i zaczął od początku układać sobie życie z inną kobietą. Jesteś poprostu zazdrosna o bratową, bo brat pewnie o nią dba. Jest od niego młodsza więc też jest atrakcyjna. Nie dziwię się facetowi, że jest w nią zapatrzony. Jeżeli dziewczyna ma łeb na karku to będzie się jej trzymał nogami rękami. Dziewczyna ma was gdzieś i słusznie. Zapewne wyczułą, że nie jest mile widziana. Jeszcze mi pachnie tym, że mieliście z brata korzyści finansowe, a teraz się urwało. I tu leży przyczyna. Zaproś brata z żoną. To był mój męski punkt widzenia na tę sprawę.,

i tu sie pokazuje typowy facet co to ma mozg miedzy nogami.a reszcie co jedzie po autorce bardzo wspolczuje...wy musicie byc bardzo nieszczesliwi,ze tak sie odcinacie od wlasnych rodzin,wpatrzeni w swoje ,,poloweczki,,