Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czymoglasiepomylic

Czy okulistka mogła się pomylić? (krótkie badanie)

Polecane posty

Gość czymoglasiepomylic

Badanie na okulary... dostałem receptę, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że mam dużą wadę, bo na obecnych okularach (-4,5) przecież korzystam z komputera, widzę napisy itd. a ona mi zdiagnozowała wadę minus 7 na obu. Co prawda ostatni raz okulary kupowałem gdzieś w 2006-2007, ale to przecież minus 2,5 różnicy! To niby jak będę widział w tych minus 7 skoro teraz widzę dobrze? Przyznam - nie widziałem cyfr na obecnych okularach, ale żeby aż tyle... Druga sprawa jest taka, że parę lat temu pokazywano mi kilka rzędów cyfr, a tutaj chyba tylko 1 :(

jesli pojdziesz kupowac okulary do np VisionExpress to tam i tak robia wlasne badania - zawsze

Gość czymoglasiepomylic
No ale jak myślicie, czy okulistka mogłaby się pomylić? Co prawda zakładała mi kilka szkieł, ale jakoś to zbyt krótko trwało. m a d z , a ile to kosztuje w vision express albo chociaż mniej więcej jakbyście mieli zgadywać ?? (badanie ile mam wady wzroku)

Gość czymoglasiepomylic
Odświeżam, proszę o odpowiedź.

Gość czymoglasiepomylic
Odświeżam raz jeszcze. Proszę więcej postów. Trochę to dziwne, by się pomyliła?? W końcu płaciłem za badanie, bo to prywatnie.

Gość czymoglasiepomylic
Nie chodzi o to, że np. bolały mnie oczy w trakcie badania, z drugiej strony trwało to może z 10 minut (całe badanie)... parę lat temu w innym gabinecie inaczej to wyglądało, np. krople do oczu mi dali, pokazywali kilka rzedów cyfr, a tu właściwie jeden..... oczywiście lepiej widzaiłem w tych przymierzanych "okularach" niż w swoich, ale trochę dziwne, że taka różnica po 4-5 latach.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
oczywiscie że mogła, tak samo załatwiła moja mame, zapisała jej okulary a po 2 latach jak mama poszła prywatnie okazało sie ze mama ma mniejsza wade, mama sie dowiedziała że ta lekarka wypisuje okulary juz na wyrost zeby za czesto do niej nie przychodzic. Szok :o idz najlepiej prywatnie

idz do innego lekarza zeby to potwierdzic ja nosze soczewki, kiedys nosilam okulary swego czasu mialam problem z oczami, co zalozylam soczewki to oczy zaraz czerwone zmienilam soczewki na inna firme i problem zniknal lekarka wmawiala mi ze nie moge nosic soczewek ale ona moze zaproponowac mi operacje, korkte bo jej znajoma robi blebleble wiec jak widacnie zawsze lekarz ma racje idz do innego i wtedy sie przekonasz

Gość tak się pytam
kupujac okulary VisionExpress badanie wzroku jest bezplatne

Gość Nie chodź tylko do visionexpre
:O poczytaj sobie w necie, jakie popełniaja błedy, okulary jedne z droższych, brak mozliwości reklamacji:o To najgorsza mozliwa opcja. idx do jakiegos dobrego optyka w Twoim mieście. Zwykle jest mozliwość badania wzroku darmowo przy opcji kupowania u niego okularów

Gość a tak zapytam
tym razem proponuję iść do okulisty na fundusz...

Gość no jak................
Już ci to wytłumacze bo sam mam dużą wadę i wiele lat doświadczenia w krótkowzroczności a) badanie komputerowe tzw. Patrzysz i widzisz zazwyczaj obrazek z lokomotywą. Polega na fizycznym zmierzeniu wady I wtedy np ja mam -7 teraz a w takim badaniu ok -9 Jeśli tylko w ten sposób ci sprawdziła to gówno prawda. Prawdziwy dobór mocy polega na czytaniu tablicy. Idealnie dobrane okulary dla krótkowidza są wtedy gdy nie widzisz 2 najmniejszych linijek. patrząc na oba oczy. Ponieważ krótkowidz ma ćwiczyć oczy. A jak da ci za silne to tylko szybciej wada poleci. Tak to mniejwięcej działa. Czy ci poleciała... nie wiem. Ale -2,5 d to taka wada że nie odczytasz nr po przeciwnej stronie ulicy średnim drukiem. Jeśli nie jeździsz autem nie czytasz w szkole to tego nie zauważysz.

Gość no jak................
vis express to największe badziewie jakie jest. Po 1 cena za szkła -6 to 900pln w normalnym sklepie za 150 czy 200 masz pocieniane. Po 2 gie badanie robią ekspresowo. Właśnie nie zapuszczają kropel, nie badają dna oka. Więc możesz mieć początki zaćmy czy jaskry a oni ci tego nie stwierdzą. Po prosu masz widzieć. Dla potwierdzenia wydruk z kompa.