Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olllllka31

kupujcie czujniki tlenku węgla....

Polecane posty

Gość olllllka31

1,5 roku tem ubardzo xle poczułam się w łazience,robiło mi sie słabo było mi niedobrze ,położyłam sie na dywaniku obok ubikacji,nawet nie miałam siły wstać.psiak dobijal sie do łazienki i w końcu otworzył drzwi.Po czasie wstałam posżłam do lózka i zadzwoniłam do rodziny że złapałam jakąs grypę.O tlenku wogóle nie myslłam,miałam nowego junkersa z czujnikiem cofania sie spalin.Miesiac póxniej miałam rutynową kontrolę e spółdzielni wentylacji i oazało sie ze przez remonty który miałam wczesniej zasyfiłam piecyk,stad potwornie wysoki tlenek.Wyczysczono mi piec ,kupiłam czujnik tlenku węgla i co ciekawe.w blokach pojawia się zjawisko cofki i pomimo sprawnego piecyka okresowo mam znaczne wzrosty tlenku węgla.Teoretycznie wentylacja jest ok,ale jeśli wszyscy mają szczelne okna i np sypie snieg cyrkulacja powietrza wbija tlenek wprost do mieszkań.Zabepieczenie w piecykudot cofania sie spalin to pic na wodę,piec się nie wyłacza.Pisze to bo własnie przed chwilą miałam dramatyczny wzrost a tylko prałam sweter:/

Gość zapachowa swieczkownica
wspolczuje ze nie mozesz miec centralnego tylkomusisz miec u siebie podgrzewane :O a nie daloby sie jakiejs reklamacji napisac do producenta? oskarzyc? bo przeciez twoje zycie bylo (i jest nadal) realnie zagrozone przez sprzet ktory nie spelnia tych norm, ktore producent gwarantuje

Gość madziula25765
Olllllka31 ma świętą racje, z junkeresem nie ma żartów - zwłaszcza zimą. Tlenek węgla to cichy zabójca, a wystarczy nabyć czujnik np. taki http://barracuda.sklep.pl/czujniki-gazu/142-alarm-czujnik-dymu-tlenku-wegla-bezprzewodowy.html być czuć się bezpiecznie. Osobiście jestem zdania nie nie ma co odkładać takiego zakupu - nowa bluzka może poczekać. Pozdrawiam!

Gość mamamamaa
nawet jak ma sie gaz ziemny?

Gość krismaswekejszyn
powiedzcie czy ten tlenek... ulatnia się tylko podczas pracy piecyka czy jak nie puszczam wody to też mogę się zatruć??

Gość agusiaaaaaaaaa
no niestety nawet jak sie ma gaz ziemny. czad to chyba produkt niekompletnego spalania gazu czy jakos tak i przy piecykach gazowych to nieuniknione powstanie czadu. Olllka - piesek uratowal Ci zycie bo otwierajac drzwi wpuscil powietrze bez czadu i wydostalas sie - nalezy mu sie buziak:) Ja niestety tez mam junkersa i nabylam taki czujnik wlasnie jakas taka barracude bo poczytalam troche na formach - potwierdzam jest ok.

Gość AdaAda8
Mi się wydaję, że to jednak wina wentylacji. Zadzwoń do specjalistów zanim się udusisz. Jak chcesz to mogę Ci podać na namiary: apclima. Mój znajomy już wcześniej korzystał z ich porad.

Gość gość
Moim zdaniem, pomimo tego, że cała instalacja jest sprawdzona przez kominiarza, to warto zainstalować sobie czujnik dymu i czadu. Sama tak zrobiłam i czuję bezpieczniejsza. Kupiłam sobie w http://hurtownia.elektromag.pl/ - za 150 zł można być bezpiecznym.

Gość czadowy koles
a tzo, masz na sprzedaz? chinskie na dwumiesiecznej gwarancji?

Gość gość
Ja zainwestowalam w cały system wykrywania tlenku węgla od http://www.telka.com.pl/ , mialam kilka nie za fajnych przygód związanych z piecem gazowym,z ktorego ulatniał sie gaZ i troche tlenku, ze w konuc zdecydowalam sie na instalacje, bo nie mam co ryzykowac.

Gość gość
warto zakładać takie czujniki, bezpieczeństwo jest przecież najważniejsze. U nas bloku też korzystaliśmy z pomocy kominiarzy z kominiarz.biz przy zakładaniu czujników, najpierw przeprowadzili przegląd a potem szybko i sprawnie założyli czujniki.

Gość Kaufhoff
Ja na szczescie nie mam junkersa , ale na starym mieszkaniu miałam piec na węgiel z szamotką . i też miałam sytuacje gdzie było nieciekawie . teraz na to mieszkanie poszedł mój brat , i tez własnie kupił sobie czujnik wegla z Ospela . Lepiej dbac o swoje zdrowie i życie , tymbardziej ,ze wcale aż tak duzo nie kosztuje jak na taki sprzęt . Lepiej wydać 46 zł , niż się np zatruć a co gorsze zejść na tamten świat ,

Gość gość
ja kupiłam i uważam, że każdy powinien w takie urządzenia zainwestować. Ja zamówiłam tutaj - bardzo dobra jakość i cenowo wyszło korzystnie http://www.akserwis.pl/oferta

Gość snowwoman
to ,zę trzeba kupować czujniki tlenku węgla to ja tez doskonale o tym wiem . tez miałam raz nieciekawą sytuacje i od tamtego czasu cały czas mam czujnik . również mam z ospela . na dobrą sprawe kosztuje grosze a ratuje nam życie ;)

Gość gość
Ja taki czujnik kupiłem z chwilą kiedy kupiliśmy dom. Bardzo dobry detektor kupiliśmy w tym sklepie www.akserwis.pl .

Gość stokit
Czujniki dymu to podstawa chyba. Ja cały czas mężowi przypominsłam żeby zamontował, bo człowiek śpi spokojniej i niepotrzebnie się nie martwi. Ogólnie myślalam, że takie czujniki są mega drogie itd, ale jak byliśmy w castoramie zobaczyłam, że to kosztuje grosze. Dziwię się dlaczego nie wszyscy montują takie czujniki. My mamy z Ospela, bo wcześniej kupowałam gniazdka do domu z tej firmy i było wszystko ok, więc zostałam przy tej firmie.

Gość gość
No ja na szczęście znam strony takie jak https://smarthome24.pl i kupuje do domu inteligentne gadżety takie jak wlasnie czujniki czadu i mam tą świadomośc ze ja i moja rodzina jestesmy bezpieczni.

Gość gość
Warto zakupić ponieważ nigdy nie wiesz co się stanie a przecież wystarczy kilka minut i wędrujesz do królestwa niebieskiego dlatego też te parę zł nie powinno być problemem tak samo montaż jest prosty nawet dla niedoświadczonych http://tejwa.pl/zadbaj-o-wlasne-zycie-detektorem-gazowym/

Gość Muszynianka88
Potwierdzam opinie stolika ,Również mamy w domu czujnik tlenku węgla z ospela . jest bardzo dobry , zawsze sie sprawdza .I w dodatku jest w bardzo dobrej cenie .

Gość tessaan
Czujnik tlenku węgla powinien być w każdym domu. Fajnie, że nagłaśniają to teraz, bo niby mała rzecz a może uratować nas i nasz dom. Jak kupowałam z mężem w Castoramie włączniki Pan z Castoramy spytał się nas czy czujniki też mamy. Polecił nam z Ospela, więc takie kupiliśmy.