Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlewyszlo

help !

Polecane posty

Gość zlewyszlo

Mam mały problem.. Mam 28 dniowy cykl.. w sumie to nawet nie wiem kiedy mam owulacje bo to różnie bywa ale 9 dnia cyklu współżyłam.. a wcześniej zauważyłam że mam minimalnie śluz płodny ale sie tym nie przejełam i nastepnego dnia zaczeło boleć mnie podbrzusze myślałam że to po współżyciu.. 14 dnia znowu współżyłam a śluz był też taki plodny ale miałam bardziej mokro.. z tym współżyciem to był impuls. Od 10dnia cyklu mam wrażliwe sutki a podbrzusze mam jakieś twardawe napuchnięte takie a śluz mam biały gęsty i troche lepki . Czy ja mogę być w ciąży? Co o tym myślicie? Bo chyba za wcześnie na objawy ale dziś się tym przejełam bo nie wiem co mi jest a do gin. ide 19 stycznia może on wtedy wykryć ciążę czy za szybko na to?

Oczywiście, że możesz być w ciąży. Ciąże lekarz może zobaczyć na usg najwcześniej ok. 6 tygodnia.

Gość zlewyszlo
tylko dziwne jest to że ten brzuch taki nabrzmiały i piersi bolące (sutki) mi się wydaje, że coś za szybko żeby tak sie działo.. bo w sumie nie stresowałam się tym dopiero dziś mnie to zaniepokoiło..

bolące piersi to bardzo częsty objaw tak wczesnej ciąży, odczekaj 14 dni od ostatniego stosunku i zrób test ciążowy, lekarz ciąży jeszcze nie wykryje

Gość zlewyszlo
tak tylko że jak ja pójde do gin. tego 19 stycznia to jeśli on przepisze mi jakiś antybiotyk bo ide tam z bardzo bolesnymi miesiączkami to czy mam mu powiedzieć o tym, że mogę być w ciąży.?

Na bolesne miesiączki raczej nie przepisuje się antybiotyku. Jeżeli przed wizytą minie 14 dni od ostatniego ryzykownego stosunku to zrób test ciążowy. Jeżeli nie to powiedz lekarzowi o tym, że możesz być w ciąży. Jeżeli jest dobrym lekarzem to może postara się znaleźć przyczynę bolesnych miesiączek, jak nie to dostaniesz albo antykoncepcję albo receptę na silne leki przeciwbólowe.

raczej Ci nie przepisze antybiotyku tylko ewentualnie leki przeciwbólowe jakieś silniejsze albo jak większośc lekarzy "na odwal sie" tabletki anty, ale tak czy siak takich rzeczy w ciąży brać nie wolno, więc najpierw wyklucz ciążę, a potem bierz specyfiki

Gość zlewyszlo
ja ide do dobrego lekarza bardzo znajome go chwalą ; a co zrobić żeby dowiedzieć sie jak najszybciej dowiedzieć czy jest sie w ciąży? test krwi hcg ? ile kosztuje wiecie może ?

już było mówione, po upływie 14 dni test ciążowy sikany lub z krwi hcg z krwi kosztuje ok 30 zł chyba, ale też warto z nim zaczekać do tych 14 dni, nie warto robić za wcześnie, lepiej mieć pewność

W Warszawie z tego co się orientowałam 25-60zł. 10 dni po stosunku wynik testu z krwi jest już wiarygodny, może być i 7 dni jeżli pokaże ciążę, ale żeby wykluczyć lepiej poczekać do 10 dnia cyklu.

Gość zlewyszlo
dzięki za radę :)

Gość taka taka jednaaaa
nie napisałaś najważniejszego. W którym dniu cyklu teraz jesteś. Pierwsze objawy można odczuwać 6 - 10 dni po owu albo później. Niektóre kobietki w ogóle ich nie maja a niektóre wręcz przeciwnie zawsze sobie wkręcają ciążę nie ważne czy objawy są bardziej czy mniej naturalne. co do gina najlepiej sama sie przekonaj czy jest dobry i czy warto mu ufać, ja pamiętam jak moja kumpela zachwalała gina tylko dla tego że bez niczego jej przepisał tabletki anty.