Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowanaa92

czy to może być ciąża:)?

Polecane posty

Gość zainteresowanaa92

witam. Mam pewien problem. Ostatnia @ mialam 8.12. Pozniej czesto kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia. Dochodzil we mnie. Mam bardzo nieregularne @ ale nigdy tak dlugo nie czekalam. Tzn raz nie mialam 42 dni ale to jak mialam torbiel na jajniku. Teraz na pewno torbieli nie mam, bo przed miesiączka (przed 8.12) byłam u ginekologa i nic nie było. Boli mnie lekko podbrzusze, a raczej czuje takie napięcie.... I jeszcze jedno. Dzisiaj zauważyłam bardzo gesty śluz. Jest biały, bez zapachu. Nigdy takiego sluzu nie miałam. Czy to może być ciążą:)?

Gość volvoooooooooooooo
Masz 19 lat??? To gratuluję :-D

Gość zainteresowanaa92
tak. Mam 19 lat. Coś w tym dziwnego:)?

Gość Perełka1990
Jeżeli chłopak w Tobie kończył to raczej może być , chyba ze zażywasz tybletki anty , a swoja drogą ile masz lat ??

Gość Perełka1990
Młoda jesteś , nie martwi Cię myśl że to może być ciąża ??

Gość rumianek dzbanek
Test ciążowy... albo beta. Trudno na to wpaść? :D

Gość zainteresowanaa92
nie mogę zażywać tabletek anty. Nie, ciążą mnie nie martwi. Mam stałego partnera od 4lat, pewną pracę zaraz po szkole. Wręcz przeciwnie, cieszyła bym sie:)

Gość zainteresowanaa92
rumianek jutro mi facet przywiezie rano

Gość mamusia synusiaaaaa
pewnie ciąża!

Gość Perełka1990
No to jeżeli Cię to nie martwi , to niebawem się dowiesz idz zabadaj się to jest najpewniejsze , a mówiłaś o tym komuś z rodziny ?? mama itp ??

Gość rumianek dzbanek
To do rana możesz snuć kafeteryjne domysły i zbierać statystyki objawów.

Gość zainteresowanaa92
nikomu nie mówiłam o moich przypuszczeniach. Tzn mama i chłopak wiedzą o tym że okres mi sie spóźnia.

Gość Perełka1990
To jak się juz dowiesz napewno daj nam znać :)) oby było tak jak chcesz :))

Gość zainteresowanaa92
jutro jak zrobię test to napewno napisze:)

Gość zainteresowanaa92
tak sie składa, że moja mama ma własną firmę. Więc tam będę pracować:) już niech cię głową o to nie boli:)

Gość zainteresowanaa92
Test wyszedl negatywny, więc czekam jeszcze 2 dni na @ a potem ide do ginekologa. pozdrawiam;)

Proszę poradźcie mi czy mogę być w ciąży W dniu 1 stycznia kochałam się z mężem, dni płodne miałam od 1-2 stycznia, a owulację ok 6 stycznia. Od ok 2 tygodni boli mnie podbrzusze i piersi, tak jak bym miała dostać @ (termin dopiero 21.01), mam zgagę. Robiłam test 13 sty, ale wyszedł negatywny. Czy to za wcześnie na test, czy nie ma szans żebym była w ciąży?

Miałaś dni płodne,więc wszystko jest możliwe :) a często test po tygodniu nie wykazuje ciąży :) radziłabym poczekać Ci do dnia okresu i wtedy wykonać test ;p ja też czekam do 21go stycznia :) bardzo bym chciała dzidzi i wiem,że to możliwe iż też współżyłam w dni płodne :) daj znać co i jak :) pozdrawiam :) D.

Gość mumiasty
TAK!!!!!!! Mój tarot ewidentnie pokazał to ciążą i w dodatku bliźniacza !!!!!!!Przestań palić,pić i rzuć dietę !!!!!

Gość rumianek dzbanek
Czytajcie ulotki w testach: wyraźnie jest napisane, że test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Wcześniej, nawet mimo ciąży, może (ale nie musi) wyjść negatywny. Zapłodnienie, a zagnieżdżenie zarodka to nie to samo, więc robienie testu po tygodniu od owulacji, czy seksu jest niewiarygodne i raczej bez sensu. W momencie zagnieżdżenia zaczyna być wydzielany hormon ciążowy, który wykrywają testy domowe i test z krwi. I od tego momentu można mówić o fizjologicznej ciąży.