Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastazja2222

czy moge zaczac brac tabletki anty w 1 polowie cyklu?

Polecane posty

Gość anastazja2222

wczesniej bralam tabletki antykoncepcyjne jednak zrobilam przerwe. Czy moge dzis przyjac tabletke jezeli nie jest to moj pierwszy dzien cyklu? nie mam zamiaru uprawiac sex wiec o antykoncepcje nie chodzi. wydaje mi sie ze nie powinno sie nic zlego sac..

Gość anastazja2222
no tak ale jest mozliwosc ze dziewczyny biora dwa opakowania tabletek bez przerwy miedzy opakowaniami i jest ok. byleby nie bylo to regularne. wiec mysle ze jesli jestem 7 dni po 1 dniu cklu nie powinno sie nic stac. poprostu o tydzien mi sie przesunie miesiaczka. mysle zle?

Gość anastazja2222
biore tabletki na uregulowanie hormonow a nie w celach antykoncepcyjnych. dlatego pytam.. w tm momencie moje chormony nie sa w normie.

Źle myślisz. Co innego nie robić przerwy między opakowaniami, kiedy organizm dostaje określone dawki określonych hormonów w odpowiednim momencie, dzięki czemu m.in. nie dochodzi do owulacji. A co innego nagle zaburzyć naturalny cykl, kiedy jesteś tuż przed, a może nawet i w trakcie owulacji i zacząć brać tabletki antykoncepcyjne. Jeśli chciałaś sobie okres przesunąć to trzeba było o tym pomyśleć wcześniej. Jeśli zaczniesz brać teraz to nikt Ci nie powie kiedy dostaniesz krwawienia z odstawienia i czy nie będziesz krwawić w trakcie brania tabletek co nie jest niczym szczególnym. 🖐️

No i co z tego? Ja też biorę na uregulowanie hormonów, ale to nie znaczy, że mogę sobie je łykać kiedy chcę i jak chcę. :o 🖐️

Gość belgiarussia
Mi się wydaje że nic Ci nie będzie. Ja tak robiłam i jakoś żyję.pozdro

Gość belgiarussia
Ok nie o to mi chodziło. Raczej o to że żadnych komplikacji nie miałam. Zwyczajnie troche mi sie okres przesunął. :)

Gość anastazja2222
sama już nie wiem. ;/

no tak bo ja słyszałam że każdy ma identyczny organizm i jak jedna coś zrobi to inne kobity też mogą bo ;) anastazja2222 - zaczekaj do dnia okresu

Gość anastazja2222
ok choc teraz czuje ze moj organizm poprostu szaleje. ;/