Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhfjfj

poród naturalny i naciecie krocza

Polecane posty

Gość jhfjfj

Kobiety które juz rodzily i mialy nacinane krocze, opowiedzcie czy boli nacinanie, pozniej zszywanie;/? bardzo prosze:)

nawet nie wiem kiedy miałam nacięcie - wiem ze rodziłam i tyle. Zszycie nie boli bo dostałam chwile przed srodek przeciwbólowy i byłam jak nacpana. Mąz mówi (ja nie pamietam) ze babka ktora mnie zszywała miała wielki spokój w sobie, szyła sobie mnie bardzo powoli i gadała z druga połozna :) hehe

ja nie byłam nacinana, ale położna na szkole mówiła, ze nacięcia się w sumie nie czuje, bo dziecko tak napera ze i tak czuć ból. potem szycie boli troche, ale chyba robia to w znieczuleniu;)

ja mialam pord kleszczowy,nacinanie + szycie-nie wiem kiedy mnie nacieli, szycia w ogole nie czulam-mialam juz malego na sobie,widzialam tylko jak lekarz szyl ale nic nie czulam-to wszystko to pikus w porownaniu z bolami krzyzowymi....

Gość ja też miałam
nacięte krocze, ale nie czuje się tego nacięcia przy porodzie bo to wszystko boli, ja tylko widziałam kiedy bo położna wzięła skalpel, a szycie podobno nie boli, miałam znieczulenie bo synek urodził się z nieprawidłowym ułożeniem i mnie pocharatał. Mimo znieczulenia bolało, błagałam żeby to się już skończyło.

Gość jhfjfj
to fajnie ze tak jest bo tak jak ktos ma to przed soba i sobie pomysli o tym nacieciu to jest straszne;/ a pozniej przy zalatwainiu nie bola te szfy? dlugo ogolnie to sie goi?

ja byłam nacinana przy pierwszym porodzie i nawet nie wiem kiedy - zero bólu przy drugim sama pękłam :/ szycie nie boli bo jest w znieczuleniu miejscowym ale jest nieprzyjemne a i milion razy wole być nacinana niż pękać :/ po nacięciu nic nie bolało latałam, siadałam i nic a jak pękłam to jeszcze przez 2 tyg od zdjęcia szwów miałam problem z siadaniem :/

jakoś na 5 dobe miałam szwy ściagane bo tak szybko mi się to zagoiło ale wiadomo świerza rana jeszcze troszkę może boleć i po zdjęciu ale zdjęcie to olbrzymia ulga

Gość krolewna sniezka i krasnaleeee
rodzilam 4 lata temu. no wiec,bylam nacinana, nie czuje sie w ogole bolu:) kompletnie. nie boj sie tego. ja do zszywania znieczulenia nie dostalam. niestety:) nie bylo tragedii,mialam dziecko na klatce piersiowej i kolana mi sie krzyzowaly:) lekarz sie smial,ze mnie zaraz cala zszyje:) jestem panikara, boje sie bolu-kazdego! a prod przezylam, nacinanie krocza i jego zszywanie. nie ma sie czego bac:)

mi szwy sie rozpuscily zupelnie po ok 2 tyg, po tym czasie wszystko jak przed;)natomist jesli chodzi o te dwa tyg to nie mialam problemow zeby usiasc ale np jak siedzialam i chcialam sie podsunac np to wtedy szwy czulam-ale nie byl to bol.ogolnie nie ma sie czego bac:)

Gość jhfjfj
a nie jest tak ze te szfy sie wchlaniaja same? bo gdzies tak czytalam.

Gość nacięcie robione jest w czasie
skurczu i ja osobiście nawet nie wiem kiedy to się stało - mąż mówił, że widział kiedy to było zszywanie nie boli boli za to póxniej - wszystko ciągnie, nie można normalnie usiąść ani się schylić. do siadania warto zwinać duży ręcznik kąpielowy i ułożyć go na kształ podkowy lub kupić kółko do siadania - pomaga!

Gość bellamistaaa
tylko w Polsce stosują ten terror, bez pytania, tu gdzie mieszkam, podpisujesz na to zgodę i tną tylko jesli jest zagrozenie życia dziecka i zdrowia. Tu sie uwaza, ze kobieta jak ma pekac to i tak peknie, zawsze w najsłabszym miejscu. Pozatym samopęknięcie lepiej i szybciej się goi.

Gość lela***
ja byłam nacinana - wcale tego nie czułam po porodzie lekarka mnie zaszyła i tyle :)

no i ja miałam szwy wyciągne przez położną - tą która przychodzi do domu do dziecka, ogląda ona krocze i pozbywa się szwów

Gość krolewna sniezka i krasnaleeee
tak,ja mialam rozpiszczalne. nie panikuj, wszystko da sie przezyc, bol porodowy jest 10000razy wiekszy niz naciecie krocza czy zszywanie:)

Gość będę wredna - szwy
SZWY SZWY, SZEW - dziewczyny !!

a co do pęknięcia...hmm czasem mozebyć dużo gorsze od nacięcia - koleżanka pękła strasznie i wtedy dopiero był problem

bellamistaaa dla mnie to nie terror a ulga :/ przy nacięciu wszystko idzie szybciej bo dziecko ma więcej miejsca i wierz mi że po nacięciu które jest zrobione fachowo nic nie boli a po pęknięciu :/ oj do tej pory czasami mnie boli a to już prawie 14 miesięcy

Gość ula ula ula
moja koleżanka też pękła, aż do pośladk bo połozna jej nie nacięła- długo ją to bolało

Ja miała kilka do rozpuszczenia i kilka do zdjęcia. te rozpuszczalne jakos pozniej zeszły - nawet do 5 tygodni. a jak polozna sciagała mi te na wierzchu to musiałam naprawde mocno zagryz zeby, ale pozniej - ulga :)

Gość jhfjfj
a sa tez zele chyba takie specjalne do poslizgu, slyszal ktos?

Gość jhfjfj
a i jeszcze jedno pytanko:) jak jest ze znieczuleniem zewnatrzoponowym? mial ktos?:)

Gość hmm*hmm*
naciecie krocza nie boli bo robia to w trakcie skurczu:)do szycia daja znieczulenie,ja dostalam ale chyba nie zadzialalo bo ból był straszny czułam wszystko i szczerze mowiac to był najgorszy ból jakiego do tej pory doswiadczylam:-/ porodowe bóle nie byly takie straszne:)za to jak polozna mi szwy wyjmowala to nic nie czulam:)

Gość hmm*hmm*
no wlasnie sama nie wiem ale zastanawia mnie dlaczego mi to znieczulenie nie zadzialalo a dostalam na pewno bo widzialam i czulam.Dobrze ze to szybko mija jakos czlowiek wytrzyma a pozniej to juz z górki:))

ja mialam znieczulenie, 1wsze bole od 21, znieczulenie od jakos pomiedzy 1 a 2 i do 4 luzik a potem przyszly bole krzyzowe i tyle dobrego-ale fakt,ze przez te 2-3 godz spalam:)urodzilam o 9:39

Gość Mama Nasturcja
ja rodzilam bez znieczulenia i owiem wam ze mimo ze naciecie bylo w momencie kiedy no wiadomo, najwieksze parcie i najwiekszy bol to i tak pamietam naciecie krocza. Ale to nie bylo takie bolesne, natomiast mnie bolalo troche szycie, ale wtedy to juz byly takie emocje, patzrylam na dziecko i ie myslalam.

Gość zetkakakakakak
ja niestety czułam wszystko bo znieczulenie za późno mi dali-i to było z całego porodu najgorsze-ale to mój przypadek tylko.