Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok,

masakryczna prowizja PAYu na allegro

Polecane posty

Gość szok,

witam serdecznie, właśnie zrobiłam zakup na allegro pewnej rzeczy o kwocie 128 zł i dokonałam płatności poprzez płace poprzez PAYu(zabezpieczenie w razie w) i z ciekawości weszłam na swoje konto i wzieli prowizje 28 zł.. Czy nie uważacie że to troche za dużo jak od takiej kwoty? dodoam że normalny przelew w swoim banku mam 0 zł a do innego 0,99

Gość JackieM
chyba jestes chora :o raczej doliczyli ci koszty przesylki za payu sie nie placi za przelew,w jakim ty jestes banku? :o

Gość aaaaaaaaagga
pieprzysz jak potłuczona. PayU nie płaci się, żednej prowizji. To zwykły przelew.

Gość Kasiaczekasia
ok,juz sie zareklamowales,teraz wypad z kafe

Gość badzcie ze mna szczerzy
a to nie ubezpieczenie transakcji? ja tam wole normalne przelewy, mam za 0 🖐️

Gość szok,
badzcie ze mna szczerzy, pewnie niektórzy nie wiedzą na jakiej zasadzie to działa, po krótce: kiedy płacisz za towar na konto sprzedawcy i on nie wyśle Ci towaru to masz potwierdzenie za zapłaciłas/es za ten towar i system PAYu właśnie nad tym czuwa. W przypadku kodów doładowań, kont rapida, comika itp wiekszość sprzedawców ma oprogramowanie do automatycznego wysyłania bądź na tel kom bądź na maila zakupionych rzeczy. PAYu blokuje Ci należność na koncie, to tak samo jak płacisz kartą na stacji paliw czy w sklepie(pow 50zł) Szokujące jest dla mnie że taką prowizję wysoką mi pobrali. Nie jestem sprzedawcą tych kodów, ale pwnei większość z Was ma od razu wpojone że każdy kto tu coś napisze to od razu oszust, naciągacz albo prowokator... Czy ktoś z Was się spotkał z tak dużą prowizją PAYu? Może warto przesledzić historie rachunku...

Gość matk-aaa
ludzie, ona mówi prawde, ja mam w mbanku, kupowałam nowy wózek dla dziecka na wiosnę i tez mi pobrali ponad 20 zł!!!!!!!!!!!!!!

Gość marikaaaaa
u mnie normalnie złotwke pobiera

o co chodzi w tym doładowaniu? nie rozumiem, dostaje 200 zl do wykorzystania przez rok? tak jak jest 50 zł na 3 m-ce, to tu 200 zł na rok? Jak sie to uruchamia?

No chyba żartujecie, przecież to zdzierstwo jest... Może jakiś błąd w mBanku? Warto napisać i do banku i do allegro, za wszystko zawsze płacę PzA i mi dużo kupujących płaci PzA i nigdy nikt nie wspominał nic o takich prowizjach! Ode mnie nigdy nie ściągnęło żadnej opłaty, co prawda mam inny bank, ale przecież mBank nie ma prawa traktować PzA jako innego przelewu, tylko jak zwykły, płatny tyle co w cenniku! Zapytajcie na forum allegro, na dziale cafe pomoc, bo to jakaś parodia...

Gość Prawda o payu
To prawda pobierają od transakcji Escrow to system zabezpieczenia transakcji online. Polega on na tym, że Kupujący wpłaca pieniądze za wylicytowany przedmiot na specjalne, bezpieczne konto bankowe firmy świadczącej usługę Escrow. Następnie Sprzedający wysyła towar do Kupującego. Dopiero gdy Kupujący potwierdzi otrzymanie towaru, zapłata jest przelewana z konta Escrow na konto Sprzedającego. Dzięki Escrow obie strony, Kupujący i Sprzedający, mają pewność, że transakcja zakończy się pomyślnie Tą opłatę płaci płacący - KUPUJĄCY, nie odbierający - SPRZEDAWCA Opłata stała 0,30 zł + 2,9% kwoty

Gość MerenRe
właśnie dokonałam zakupu ratalnego przez PAYu i w mailu jest napisane: "PayU nie pobiera opłaty od realizacji usługi."

Gość gość
No właśnie payU domaga się ode mnie kwoty ponad 100 zł za zakupy zrobione na allegro, bombardują mnie wiadomościami, wezwaniami itp., mało straszą mnie nawet sądem