Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koala6546

Zna się ktoś na drukarkach?

Polecane posty

Gość koala6546

Posiadam urządzenie wielofunkcyjne HP Deskjet F 4580. Ogółem z drukarką nie było żadnego problemu, jednak to się zmieniło wraz z kupieniem zamiennika tuszu. Początkowo sprawował się bez zarzutu, jednak drukarka bardzo szybko pokazywała, że tuszu jest mało. Wczoraj pokazała, ze tuszu już w ogóle nie ma i w ogóle nie mogę nic wydrukować (a tusz jest!). Co mogę z tym zrobić? :(:(:(

Gość potrząśnij ją
u mnie to działa :)

Gość koala6546
Hehe, no tak!!!! Niezawodny sposób na wszystkie sprzęty, a ja o tym zapomniałam!:D

Gość tak to jest jak sie dolewa
tuszu. jak drukuje to sie czym pzrejmujesz

Gość koala6546
Nie dolewałam, tylko kupiłam zamiennik to po pierwsze. Po drugie drukowała i nagle przestała i pokazuje "błąd kasety drukującej".... :(

Gość koala6546
Doradzi ktoś???? :(

Gość alicja_aaa
dobrze ci tak pazerna świnio

Gość kup orginalny tusz
:classic_cool: pewnie sie zamiennik zepsuł. Kardridze mają tez elementy elektroniki które słuza do tego aby sprawdzić czy sie używa oryginalnych tuszy. widac cos ten zamiennik słabo był podrobiony i sie zblokowało. I na przyszłosc pamietaj ze drukarek HP ani Lexmarka sie nie kupuje jak chcesz tanio drukować

Gość zamiennych tuszów
drukarka nie pokazuje tylko orginały ja mam HP Deskjet f4100 to są pojebane drukarki moja wariuje i długo z nia walcze zanim cokolwiek wydrukuje mruga jak choinka i ni ruszy pokazuje ze papieru brak i tuszu a ma wszystko to sa nie warte nic drukarki wyłacz ją z kontaktu na pare minut i włacz spowrotem.....u mnie czsem działa tak

Gość ech................
Otóż drukarka pokazuje... Należy zakleić najpierw jeden pin potem 2 gi potem odkleić obydwa i włożyć i pokazuje jako full. " to są poj**ane drukarki " To są jedne z lepszych drukarek w histori... Jak f2280 czy laserówki samsung 2210p czy xeroxy 3177 Drukarki nie do zepsucia. Wystarczy umieć używać googla i miec jakieś zdolności manualne. Bo jak ich nie masz to obecnie żadna ci nie będzie dobrze chodzić. A proszku do laserówki bez chipa juz nie wsypiesz. " mruga jak choinka i ni ruszy pokazuje ze papieru brak i tuszu a ma wszystko to sa nie warte nic drukarki" U dołu w drukarce masz czujnik papieru. Wystarczy przetrzeć go spirytem. Albo może być tak odkurzyła drukarkę??? Bo na pewno stoi otwarta z papierem na który się kurzy ??

Gość koala6546
Ale właśnie o to chodzi, że jak włożę oryginalny tusz (ale pusty) to normalnie wszystko działa, więc najwidoczniej coś jest z tym zamiennikiem, ale nie rozumiem co, bo wcześniej działał....

Gość ech................
KOALA MÓWIŁEM CI PRZETRZYJ STYKI http://druknet.pl/foto/366_foto.jpg Tu masz zdjęcie jakiegoś tuszu. Masz to przetrzeć spirytem. I tak samo w drukarce. Ale 2 sprawdź czy tusz naprawdę jest. Bo tusz w tego typu drukarkach to 200 300stron maxymalnie. Kolor max 100 Błąd kasety może być spowodowany albo brakiem styku. Albo uszkodzeniem procka w tuszu. Jesli czyszczenie nie pomoże I chlupie ci tusz w pojemniku to zwróć go po prostu.

Gość gość
Mam podobny problem

Gość gość
Drukarka jest sprawna i nic nie ma do tuszu, oddaj tusz sprzedawcy i niech wymieni na sprawny.

Gość gość
Ciężko doradzić przez Internet, należałoby to sprawdzić na miejscu. Idź do jakiegoś serwisu, jeśli coś się okaże zepsute to kup sam części i daj komuś do zamontowania. Wyjdzie o wiele taniej. Ja sam tak ostatnio zrobiłem a części kupiłem w http://czescidodrukarek.pl/.

Gość gość
DOkladnie, zgadzam sie. Bardzo dobry serwis mają w http://laserland.com.pl , jeśli nie wiesz gdzie pojsc to wybierz sie do nich/.

Gość gość
może warto po prostu udać się do serwisu drukarek, mnie w http://wpc-tusze.pl/ Kraków sprzęt naprawili w moment, i mam problem z głowy

Gość gość
Z tym potrząsaniem wkładem to ktoś dobrze napisał. W niektórych cartridgach (np. do urządzeń Brother), gdzie jest taki pływak - czujnik poziomu tuszu ta metoda działa :) Można tez zaklejać czarna taśmą okienko czujnika poziomu w cartridgu, co myli czujnik - drukarka "myśli" wtedy że wkład jest pełny :) Czasem uszkadzają się tez czujniki obecności wkładów i trzeba je wymienić, albo oszukiwać drukarkę ale to trzeba sie trochę juz znać na elektronice. Natomiast w tej HP we wkładach jest chyba jakaś elektronika. Tu trzeba przemyć styki np. spirytusem.

Gość gość
kup se nową a tą wypiertol:-P

Gość gość
dlatego ja zamienniki kupuję tylko w sprawdzonym sklepie np. toneryotwock.pl Bo tam wiem, że oferują dobre zamienniki , które starczają na długo... Musisz kupić nowy zamiennik, bo my nic ci tu nie poradzimy...

Gość gość
Zamienniki do drukarek zamawiam tylko od www.czarnynabialym.pl. Są świetnej jakości, starczają na długo i mają dobrą cenę. Jestem z nich bardzo zadowolona

Gość mestii
Każdy ma swój sprawdzony sklep w innej branży i np. w moim przypadku zamienniki tuszy zamawiam z https://dobretonery.pl/ i jeszcze nigdy sie nie zawiodlem. Nawet jak nie ma jakiegos produktu zostawiam numer i jak tylko sie pojawi to od razu oddzwaniaja :)

Gość grylika
Moja wiedza na temat drukarek przedstawia się tak, że bezwzględnie warto skorzystać z oferty jaką możemy znaleźć na stronie internetowej https://sklep.mpdgtonery.pl/ Jest to sklep, w którym sprzedawane są zamienniki do tonerów laserowych. Działalność charakteryzuje się bardzo małym odsetkiem reklamacji, więc trudno o lepszą rekomendację.

Gość rosenn
Mestii zgadzam się z Tobą w 100%, że sklep DobreTonery jest porzadny. Od dawna zamawiam od nich zamienniki i wszystko jest spoko. Wydajne i porzadne, a co najwazniejsze za pol ceny porownujac do oryginalow... zyc nie umierac :D

Gość MikelWW
A gdzie kupiłeś ten zamiennik? :D Ja zamienniki zamawiam od dłuższego czasu na drukujesz24 pl i nic mi się nie dzieje z drukarką!

Gość gość
Ja również miałem problemy z drukarką. Próbowałem poszukać odpowiedzi w Internecie ale to nic nie dało. Poszedłem z drukarką do serwisu i oni mi pomogli. Wszystkim z Olsztyna i okolic polecam serwis www.as-mar.com.pl Wiedzą jak naprawiać drukarki i kserokopiarki. Prowadzą też sprzedaż urządzeń biurowych.