Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona całkowicie

leczenie Euthyroxem - czy zmęczenie w końcu ustępuje? jak z masą ciała?

Polecane posty

Gość zielona całkowicie

Mam kilka pytań do osob leczacych niedoczynnosc tarczycy: Czy wlaczenie hormonow spowodowalo ze ciagle uczucie zmeczenia ustąpiło? Czy czujecie sie lepiej czy tak samo (pomimo wyrownanych wynikow). Jak z masą ciała? przytyłyscie? Schudłyście? Ja mam graniczne wyniki i skierowanie do endokrynologa. Lekarz rodzinny powiedzial ze niewykluczone ze bede musiala zaczac brac hormony tarczycy, ale ze tzreba zrobic dodatkowe badania: usg i inne i ze zleci je endokrynolog. Z objawow mam ciągle zmeczenie, i wypadanie wlosow. Nadwagi nie mam, ale mam na tym punkcie fioła i chyba bym sie pocieła jakbym przytyła choć 5 kg po hormonach :( Prosze o opinie jak było u Was.

Gość balladyna Blondyna
Ogólnie objawy zmęczenia u mnie ustąpiły od razu. Teraz mogłabym znów spać non stop, ale biorę Bromergon i to jego skutek uboczny raczej. Euthyrox nie powoduje tycia, o ile Twoja waga jest właściwą - nie wymuszoną niedoczynnością. Ja niestety mam wagę bardzo niską i teraz w ciągu miesiąca od pierwszej dawki leku przytyłam 3 kg - ale lekarz powiedział, że jeśli osiągnę swoją wagę to na pewno tyła nie będę. Samopoczucie po nim oki, pierwszy dzień tylko trochę dziwnie, później same plusy.

Gość zielona całkowicie
dziekuje za odpowiedzi. Obilo mi sie o uszy ze Euthyrox powoduje zwiekszenie apetytu, stad moje pytanie o tycie.. Najbardziej dokucza mi to zmeczenie. Czy lato czy zima ja bym tylko spala. Tragedia. Dodatkowo mam stwierdzone policystyczne jajniki, wiec tez tentencje do tycia mam. Na razie przy wzroscie 171 cm waze ok 63 kg. Przytylam ostatnio, wczesniej wazylam 60 i teraz juz sie zle czuje, jakbym miala jeszcze przytyc ze 3kg to chyba bym sie troche podłamała... ehhh te hormony, co by czlwoeik nie robil i tak jest zle. Kiedys bralam tabsy na te PCO ale po nich tez tyłam. Treaz nie biore ale mam pryszcze i nadmierne owlosienie ktore namietnie musze wyskubywac i depilowac :(

Gość zielona całkowicie
up up moze jeszcze ktos sie wypowie?