Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja-dominiśka

do jakiej temperatury można być boso na wf?

Polecane posty

Gość ja-dominiśka

mam pytanie czy teraz w styczniu nadal można ćwiczyć boso na wf?mam na myśli wybrane ćwiczenia, czy to ma znaczenie ile jest na dworzu?czy jeśli na sali gimn.jest ciepło to nie ma ograniczenia?czy takie ćwiczenia np.na równoważni,materacach itp.powinny być odłożone do wiosny?

Gość fcjxfhursyae
na dworzu, zal :O

Gość kjlkkj
Boso? Jak w samych skarpetkach czy normalnie gole stopy. Przeciez to obrzydliwe.

Gość multimedia
nie ma to znaczenia ile jest na zewnatrz, bo w szkole pewnie jest ogrzewanie (choc prawdopodobnie na sali jest chlodniej) wf trwa godzinke lub maksymalnie dwie moj synus chodzi na karate i tam obowiazkowo stopy sa bose na dodatek tam akurat na sali nie ma ogrzewania, wiec jest tam chyba tylko okolo 5-10 stopni zimno jak diabli, ale to hartuje organizm, trza byc twardym, a nie mietkim! w skarpetkach jest niedozwolone, to niebezpieczne, bo jest wtedy slisko i latwo o rozwalony zab czy glowe

Gość dno i woodorosty
Parę lat temu, jak chodziłem na karate to w styczniu biegaliśmy boso wokół budynku szkoły. A leżało sporo śniegu i mróz był -10. Przeziębić się nie przeziębiłem ani nic. Tylko potem dostaliśmy pęcherzy na stopach. Ale podejrzewam, że to raczej od soli na chodnikach, aniżeli temperatury. Dopóki ćwiczysz i utrzymujesz podwyższone tętno i co za tym idzie temperaturę, a nie opieprzasz się plotkując z kumpelami nic Ci nie grozi :classic_cool:

Gość ja-dominiśka
no oczywiście z gołymi stopami bez skarpetek, na równoważni mogłabym się pośliznąć w skarpetkach, ogrzewanie jest (kaloryfery) tak więc ogólnie to ciepło ale podłoga raczej chłodna. Nikt nam nie każe chodzić boso koło szkoły,niektóre ćwiczenia na dworzu robiłyśmy na boso dopiero w czerwcu.

Gość v i k t o r j a
aja jeszcze mam zaliczyc rownowaznie, myslalam ze mnie ominie bo wtedy nie bylo mnie w szkole ale facetka mowi ze mam zaliczyc na lepsza ocene, wogole mam teraz zwolnienie do konca polrocza ale na ta rownowaznie mam sie zglosic - tez bede musiala na boso, ile takie cwiczenie trwa?

Gość marlenka97.
na równoważnie to pewnie wejdziesz na chwile, 2-3 minuty i wszystko,nie przeziębisz sie:)

Gość dzieffcynqa;)
ja dzisiaj byłam na bosaka na wf i dalam rade:)

Gość Dotusia
A o jakie ćwiczenia chodzi i o jaką temperaturę? Istnieje chyba jakieś prawo mówiące, jaka minimalna temperatura ma panować w pomieszczeniach. W ogrzanej sali gimnastycznej chyba nie ma problemu. Poza tym trudno ćwiczyć np. na basenie albo gimnastykę inaczej niż na bosaka :) My na wfie miałyśmy m.in. taniec i musiałyśmy wtedy ćwiczyć na bosaka, ale nawet w zimie sala była przyjemnie ciepła.

Gość gość
Boreczno w gminie Zalewo zimno od zawsze temeratuta grobowa może 12 stopni.

Gość gość
ja muszę mieć gołe nogi na wu e fie ponieważ ćwiczymy na materacach

Gość gość
ja bardzo lubie ćwiczyć na boso bo jest to fajne,a sala jest ogrzewana i sprzątana i koryguje różne wady postawy np.płaskostopie.