Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lecamuchy

jaki krem na odparzenia?

Polecane posty

Gość lecamuchy

jaki krem najlepszy? Stosujecie codziennie u noworodka?

maka ziemniaczana (tylko na suchutką pupę-wycieram tetrówką po chusteczkach nawilżanych) :) a jak juz jest bardzo zle- alantan lub linomag :)

Gość mama sama w domu...
sudocrem

tak tormentiol jest bardzo dobry ale używać go bardzo jeśli już nie ma innego rozwiązania. i tylko 2razy na dzień przez maks 2 -3dni -zalecenia pediatry ja używam bapanten -jest super

Linomag bobo a+e. Jest rewelacyjny. Porównywalny do bepanthenu, choc dla nas okazał się lepszy przy uczuleniu na pieluchy Pampers

Gość ale chwileczkę chwileczkę
Krem NA odparzenia, czy PRZECIW odparzeniom? Na zdrową pupkę codziennie Linomag (coś tłustego) dookoła odbytu, a na całą pupę i krocze trochę zasypki Alantan. Natomiast kiedy już dojdzie do odparzenia, wtedy Sudocrem, a nie żadne Linomagi i inne tłustości, bo pupka zapaprze się jeszcze bardziej!

Gość sama scieraj sudocrem
z odparzonej pupy!! wiesz jak to boli?? Każda mama pisze z własnego doświadczenia

Gość jakajakayah
tormentiol cienko smarować ( przy odparzeniu ja nazywam 3 stopnia ) przy 1 stopniu kremy ochronne przy 2 bepanthen

Gość ms series
tylko sudocrem

Gość ale chwileczkę chwileczkę
sama ścieraj sudocrem - jaka agrecha :O co z tego, że ktoś pisze z doświadczenia, jak robił to źle i autorka to powieli? :O NIE WOLNO dawać tłustego na odparzenia, każdy lekarz ci to powie! a po co ścierasz ten sudokrem w ogóle? i ile go dajesz, że przy następnym przewijaniu jeszcze jest tam jakaś warstwa do ścierania? :O Boże, widzisz a nie grzmisz...

Gość ipjg[osjbos[pj
jeśli już małemu pojawiły się odparzzenia-sudocrem,2 dni i zeszło.Tak to nie stosuję nic ;) pupsko wietrzone(leży/raczkuje) bez pampersa,odparzenia dopadły go po biegunce przy ząbkowaniu.

Gość ipjg[osjbos[pj
ale o co chodzi z tym ścieraniem?Wogóle mój małoy już njie jest noworodkiem bo ma już 10 mcy, a pierwsze odparzenie pojawiło się jak miał 7, i właśnie nawet pomimo szybkiej zmiany pieluchy po biegunce pojawiło się odparzenie.tak jak pisałam,stosowałam sudocrem dopóki nie zeszło.Odparzenie zdarzyło się może z 5 razy.Często mały ma dupkę bez pieluchy.Nie rozumiem ścierania warstwy-ja poprostu myję pupę,suszę,smaruję sudocremem i tak do kolejnego przewijania.

Bepanthen maść i linomag bobo a plus e również są na odparzenia, nie tylko w profilaktyce! Ja nie pisze o zwykłym tłustym linomagu, przez który skóra nie oddycha

Gość kogel mogel 3
jaki sudocrem na odparzoną skórę????!!! Absolutnie! Jak już jest odparzenie i są ranki to maść z wit. A, i przemywanie skóry mocnym naparem z rumianku -3 saszetki na niewielką ilość wody i tym przemywać pupe dziecka i jak najczęściej wietrzyć. Nie wiem jak bepanthen bo nim nie smarowałam. Sudocrem jest przeciw odparzeniom, i kiedy już jest to odparzenie to nie powinno sie nim sparować bo on jeszcze bardziej wysusza skórę i ból dla dzieciaka nieziemski. Moja siostra tym sudocremem doprowadziła synka do żywych ran przy odparzeniu!!!

Gość myślisz ze można nie zdać
profilaktycznie stosowaliśm linoderm, tańszy odpowiednik linomagu. a kiedy pupa się odparzyła wtedy najlepsza była mąka ziemniaczana!!

Gość kogel mogel 3
i jeszcze przy odparzeniu zrezygnować z nawilżających chusteczek bo to jest nasączone chemią która również podrażnia, tylko wtedy gaziki i przegotowana woda do mycia pupy!

Dla mnie numer jeden jest KLORANE BEBE ERYTEAL. Świetny krem na odparzenia jak i podrażnienia do delikatnej skóry. HIPOALERGICZNY nie powoduje żadnych wysypek czy uczulenia. Świetna konsystencja, Warto się nim zainteresować. Francuska firma w Polsce można kupić na Allegro.

Gość gość
Radzę przede wszystkim systematycznie pielęgnować skórę dziecka, to bardzo ważne - trzeba to robić codziennie, a wtedy problemów będziecie mieć zdecydowanie mniej. Jeśli chodzi o konkretny kosmetyk, to zdecydowanie najlepszy jest ten - https://askot.pl/produkt/krem-sudokrem/ I z Sudokremu korzysta zdecydowana większość mam.