Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zimą zimą nie

Jakie kraje zwiedziliście ?

Polecane posty

Gość turystolotek
Makrela gdzie byłaś w Albanii, w jakim mieście??

dzięki za info. za oglądanie dywanów podczas organizowanych wycieczek podziękuję, miałam to już w Turcji, strata czasu.rzeczywiście lubie sie przemieszczać, pomyśle nad samochodem jak mąż poprowadzi:) jak nie to transport publiczny

Gość rybka zwana wandą23
Włochy, Australia, Niemcy , Turcja w turcji było miło, mili ludzie , fajne widoki, Australia przereklamowana jest zdecydowanie, Niemcy jak to niemcy każdy wie:) Włochy- nachalni faceci, ale też nie było źle , mozna pozwiedzac trochę.Zresztą w turcji też polecam zwierzanie, bardzo fajny kraj.

Gość Detektyw Ikar
Ja byłam w paru fajnych miejscach Niemcy Berlin monachium, schwarzwald i wiele innych Najwyższy szczyt Zugspitze - suuper Neuschwanstein/ zamek tez super Amsterdam Londyn Edynburg Florencja Piza Tajlandia - szukajcie lufthansa ma tanie oferty Indie plus taniocha bezpiecznie, i super egzotyka oraz polubilam jedzenie Bardzo interesująco Taj Mahal piękny Bombaj- super miasto Delhi - brud kurz, ciągła atencja lokalnych- nie polecam Goa - polecam Tanio plaże zielen i spokój Minus - ciagle napastujacy ludzie chcący wam coś sprzedać Sporo oszustów Jordania Syria Oba wspaniale- zero minusów . B mili Ludzie i dość tanio Malezja- same plusy niedrogo, żadnych niedogodności Wi fi wszędzie Super autostrady i szybkie i b wygodne autobusy Singapur - max nowoczesny ale b drogi !! Dubaj - super nowoczesny drogi i sztuczny Tylko dla ludzi z kasa Meksyk - tanio i ciekawie Minus - trzeba znać hiszpański jeśli chce sie np kupić bilet na autobus bo panie w kasie raczej nie wpadają angielskim Ps Śpię w tanich hostelach

Gość Detektyw Ikar
A zapomniałam o Turcji Czarnogorze Chorwacji Bośni i Hercegowinie

Gość Detektyw Ikar
Hiszpania Barcelona Malaga

Gość nie zimą zimą nie
Detektyw ikar pracujesz w biurze podróży? bo moja kuzynka jeżdzi do hoteli po calym świecie ogląda i zawiera umowy super praca za darmo.

Gość sonador
Brasil , Paraguay , Chile , Colombia Cuba, Dominikana Panama

Gość wrześniowa panna 2012
Słowacja, Irlandia, Włochy, Hiszpania, Wyspy Kanaryjskie (czyli też Hiszpania), Turcja, Grecja i USA

Albanie przejechałam wszerz na własna rękę, z tego co pamiętam bez wracania do zdjęć: Ksami,l Berati, Gijokastra,Durres, Butrint, (to nie miasto ale osada) Saranda. Generalnie polecam Abanie dla niewybrednych (mnóóóstwo śmieci wszędzie) szukających wrażeń ludzi. Bieda tam ale ludzie bardzo życzliwi, pomocni.Nigdzie takich jeszcze nie spotkałam.Potrafili nas podwieźć gdzieś za darmo nawet jak jechali w przeciwnym kierunku.Tam turystyka nie jest tak rozwinięta i oni się cieszą że komuś się tam podoba. A kraj ma potencjał, piękne miejsca, plaże i tanio. ech jedyne miejsce gdzie spałam na plaży:) 3 noce...

Gość psdlfjosdj
Finland, Danmark, Norge, Rysland, Estland, Tyskland, Frankrike, Austria, Italien, Schweiz, Grekland, Spanien, Turkiet, Portugal, Arab Emiraten, Thailand, Indien, Sydafrika, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Zambia W niektorych bylam wile razy a w niektorych po pare tygodni. Napewni jakies zapomialam

Gość jutrobedelepsza
makrela historie z dywanem tez przeszlam, ponoc powstaje m.in. z wlokien jakiegos kaktusa :D tkane przez mieszkancow gor - Berberysow, utkanie zajmuje 21 dni... sie usmialam :D

przynajmniej czegoś sie nauczyłaś:)Po dywanach zawieźli nas do fabryki diamentów, można było kupić biżuterie.Mój luby zaczekał na zewnątrz:D

Gość Detektyw Ikar
Nie zima - nie, dla biura podróży nie pracuje ale mam niektóre loty dostałam b tanio Szukam tez okazji np lot do Chorwacji był tani do splitu Ale wrócić trzeba było z rijeki - kirk Island Hotele płace sama jak i wszystko inne

Gość co do tajlandii to
Tajlandia - szukajcie lufthansa ma tanie oferty - raczej aeroflot. bilet lufthansa 1800 a aeroflotem 1000-1200zl.

makrela wędzona -> dawno temu byłaś? byłem w Tiranie, masakra, wcześniej byłem w Bukareszcie i uznałem za najgorsze miasto (kilometr od ścisłego centrum, kury i krowy na podwórkach), ale Tirana bije na głowę wszystkie stolice jakie widziałem i te grupki wałęsających sie po centrum bezpańskich psów, a kiedyś dziwiłem sie czemu na połódniu Włoch tak dużo Albańczyków...

Gość turystolotek
OOO Durres widziałaś-)) to fakt mnóstwo śmieci, życzliwi ludzie-prawda, i te piękne plaże-))

Gość nie zimą zimą nie
Eh to ja w porównaniu do was to dużo nie zwiedzilam ale się rozwijam zaczynałam od Chorwacji i tak 3 razy ale kraj piękny,Tunezja,Kreta,Kanary a konkretnie Lanzarote, Turcja i Chiny a tam byłam najdłużej.Węgry nad balatonem,Słowacja,Ukraina z 5 razy w Niemczech bo mam blisko do Czech na narty ale Pragę też zwiedziłam .

Detektyw Ikar -> gdybys potrzebowała taniego lokum w Chorwacji to zadzwoń na +38521635313/kom. +385915266167 (tu koles (Marian) radzi sobie z angielskim), powiedz, że od "Petera z Polski" zrobią Ci super cenę, mieszkałem u tych ludzi 3 miesiace, Bol na wyspie Brac

Gość turystolotek
nie zima...... mało? sporo, znam ludzi co nigdy za granicą nie byli. Makrelo, a czy byłaby jakaś mała szansa zobaczyc gdzieś Twoje zdjęcia z Albanii? zwłaszcza Durres?-)) może na jakimś forum czy czy coś-)

byłam w 2010. Do Tirany nie jechaliśmy, również słyszałam takie opinie.Ale mało brakowało, jednego wieczora imprezowaliśmy z młodymi ludźmi w Berati i chcieli nas tam zabrać na dyskotekę.Kusiło mnie żeby zobaczyć jak tam się bawią ale zrezygnowaliśmy:)

venezuele,tajlandie,wyspy kanaryjskie,turcje ,majorke,anglia ,szkocja ,norwegia

hmm akurat z Durres nie mam jakiś fajnych fotek, kilka przy plaży i głównie moich.Akurat to nie było moje ulubione miasto w Albanii i krótko tam byliśmy.najbardziej podobało mi sie w Berati "miasto 1000 okien" urocze, jest mnóstwo zdjęć na necie. Moj mąż pasjonuje sie fotografią,robi mnóstwo zdjęć. Pod koniec wycieczki po Bałkanach miał tak zawalone karty pamięci że musiał skasować niektóre zdjęcia, poleciały te z Durres również bo były dużo ciekawsze miejsca.

Gość turystolotek
aaa, ok, nic trudno, dzięki za informacje-)) pozdrawiam

Gość nie zimą zimą nie
ABURABI my jezdziliśmy do Chorwacji samochodami w ciemno w jednym miejscu 3 dni idalej zawsze przy drodze ktoś i oferował nocleg. Mam znajomego który chce jechać z dziećmi i on chce konkretny adres nie dam mu namiarów bo nie mam pamiętam miejscowosci i skręt w lewo czy w prawo i tu ten dom. Jeśli on zadzwoni to nie dogada sie z nim w języku Chorwacko Polskim? Bo ci co wynajmują mowia prawie po Polsku.