Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukrówkaaaaaa

Czy któras z Was używa pasty cukrowej?

Polecane posty

Gość Cukrówkaaaaaa

Chciałabym spróbować tego rodzaju ddepilacji, widzę dużo różnych past np na Allegro i nie wiem którą wybrać. Czy któraś z Was mogłaby mi cos polecić? Nie wiem też czy uda mi sie depilacja tak od razu? Czy trzeba się tego uczyć, czy wystarczy jakas dokładna instrukcja?

Gość Cukrówkaaaaaa
Podnoszę, może jednak ktos pomoże?

Gość ja robilam sama w domu
i ta metoda kulkowa i ta ala wosk :) ta kulkowa dobrze sie sprawdza przy cienszych i slabszych wlosach np na nogach chociaz zeby wydepilowac caletrzeba sie troche nameczyć a ta z ciepla pasta np pod pachami i bikini :P

Gość ja sama zrobiłam
najpierw trochę na próbę, potem wg przepisu z youtuba (w większej ilości, mam już jakieś 1,5 roku) - nie było żadnych komplikacji ani z przygotowaniem, ani z używaniem.

Gość Natalia19891111
Hej. Ja mam bardzo duży problem z depilacją. Próbowałam wszystkiego. Wosk - niedokładny, mam za sztywne włosy, nie chce ich łapać; krem - bez komentarza, kompletnie nie dziala, podraznia skore. Zwykle zyletki, okropnie podrazniaja skore, ale jestem zmuszona korzystac wlasnie z nich. Domyslam sie,ze nie masz tych okropnych problemow, ja jednak nigdy nie mam w 100% ogolonych nog, po prostu sie nei da. nie rozumiem, w czym tkwi problem, ale juz tak mam. Do pasty cukrowej mialam kilka podejsc. Z poczatku probowalam robic ja sama - nie wychodzilo. Gdy kupilam za 1szym razem, tez slabo mi to szlo. Po bodajze roku mialam drugie podejscie, probowalam znowu sama, klapa. Kupilam na allegro, pamietam,ze od jednego sprzedawcy strasznie dlugo czekalam, polecam za to zdecydowanie http://allegro.pl/pasta-cukrowa-camsakizi-lagodna-depilacja-wosk-i2038622385.html bardzo szybka wysylka, od nich wlasnie kupuje i jak widac, cena jest spoko. Pasta JAK DLA MNIE ma swoje plusy i minusy. Trzeba sie wprawic. nie wolno sie poddawac,bo efekty sa naprawde ok. W moim przypadku pasta nie radzi sobie ze zbyt delikatnymi wloskami, takimi jakie mam np na udach. Strasznie mozolna praca, ok 2 h poswiecam na lydki i depilacje intymna, robie wszystko na '0' wlasnie pasta. Z poczatku bylo to bolesne ale widzac efekty przemoglam sie. Uzywam pasty raz na jakis czas,bo wbrew temu co mowia, mi wloski niestety wrastaja, mam moze malo witamin i wlosy sa slabe, ale ejdnoczesnie sztywne. Strasznie sobie wspolczuje z tymi problemami skornymi, jednakze paste polecam bardzo goraco, gdyby nie moje przykre dolegliwosci, uzywalabym tylko tej metody.pozdrawiam.

Gość Cukrówkaaaaaa
A mogłabyś podac jakąś konkretną pastę? CZytałam właśnie opisy past na Allegro i jest parę komentarzy, ze pasta za rzadka i klei sie do rąk. Jaka wybrać, zeby tego uniknąć?

Gość kolejna jesienna
ja chodzę na cukier do kosmetyczki - sama nie ogarniałam tego - wszystko miałam ufajdane a włosy pozostawały :P Teraz jest super 10 minut i po problemie :) szczególnie bikini to super sprawa :)

bo trzeba zwrócic uwage tez na to jaka masz temperature w otoczeniu :P np w pokoju mam 22-23 stopnie i pasta byla rzeczywiscie za rzadka tzn na tyle nie zastygala zeby ta depilacje zrobic wiec robilam ją w lazience gdzie mam okno i gdzie jest troche chłodniej i było juz ok :)

Gość Cukrówkaaaaaa
Dzięki dziewczyny, "ja robiłam sama w domu" dzięki za link;)

Gość Cukrówkaaaaaa
Widzę, ze ta pasta bardzo dobrze się sprzedaje, możecie jeszcze napisać co o niej myślicie? Znacie tą markę? Cena niska, więc w razie czego, nie żałowałabym zakupu.

Gość Cukrówkaaaaaa
Do kolejna jesienna- podziwiam kobiety, które depilują sie u kosmetyczki. Te ładnie nazwane "okolice bikini", jeżeli byłyby nimi naprawdę to pikuś, ale ja chcę usunąć wszystko tą pastą, mam nadzieję, ze nie będę musiała po niej depilowac tak często jak po maszynce. Ale przed kosmetyczką nie mam odwagi się rozkraczyć:D

no jak zrobisz to pastą efekt bedzie sie utrzymywał jakies 3 tyg :D tylko czy dasz rade ? :D ja nie dałam:P caly wzgórek jeszcze jakos ze lzami w oczach szło ale dalej przekroczylo to moja skale bólu :D

Gość Cukrówkaaaaaa
No co ty? Ale słyszałam, ze to tak na poczatku boli, później już spokojniej? Mam nadzieję, ze tak będzie i sobie wmawiam;) Zamówiłam właśnie ta pastę i przesyłke kurierską więc jak tylko przyjdzie będę próbować. Trzymaj kciuki, zebym męża nie musiała o celibacie poinformować, jak wróci z delegacji:D