Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po prostu mama 31

Czy pot przedszkolaka ma zapach?

Polecane posty

Gość Po prostu mama 31

Mam pytanie czy pot pięciolatka może mieć brzydki zapach? Czy to normalne? Zawsze mi się wydawało że dziecięcy pot nie cuchmie, tymczasem u mojej córki ma nieprzyjemny zapach i nie wiem czy mam się tym martwić?

Gość kaskaada
córa ma 2 lata i jak się spoci to nieprzyjemnie pachnie więc na pewno 5 latka też się poci śmierdząco.

Gość jghjghjgfhjf
moze jest tłuta

Gość kasjio 6
umyj ja czasem

Gość dzieci nie maja gruczolow
potowych jeszcze "aktywnych" idz do lekarza,cos jest nie teges albo dziecko za szybko dojrzewa

Dziwne... Człowiek ma dwa rodzaje gruczołów potowych. Apokrynowe, których wydzielina nieprzyjemnie pachnie na skutek rozkładu jej przez bakterie rozpoczynają swoją aktywność dopiero w okresie dojrzewania, więc zdecydowanie jest za wcześnie. Może to jakiś problem zdrowotny? Najlepiej poradź się lekarza.

Gość tyhjukilopliukhyjg
Moja 3 latka i mój 5 latek jak są spoceni to nie wydalają nieprzyjemnego zapachu Może dałaś mu coś do zjedzenia co zawierało dużo czosnku czy cebuli i dlatego tak intensywny zapach potu czuć

Gość dziewczynka i śmierdzi?
to dziwne :O pewnie szybko dojrzała. A jak było z Tobą? Kiedy okres dostałaś? Szybko rosłaś?

Gość Popieram wypowiedzi osoby,
która napisała, żebyś skonsultowała to z lekarzem. Jestem mamą -latka, który nie raz potrafi sę spocić, tak,że jest "caly mokry" i ten pot nie wydziela zapachu. podobnie włoski przed myciem są takie jak po myciu, bo nie ma aktywnych gruczołów łojowych tak jak nastolatek, czy dorosły. U dorosłych czasem dieta wpływa na zapach potu, ale jednak u dziecka chyba nie ma takiej opcji. Zrób badania, skonsultuj się z pediatrą. Charakterystyczne zapachy oddechu, potu, moczu bywają cechami charakterystycznymi chorób przewlekłych, np. metabolicznych.

Gość Popieram wypowiedzi osoby,
mamą 4-latka

Gość Po prostu mama 31
Śmierdząca sprawa :classic_cool:

Gość mamaruchatatetataruchamame
To zupełnie normalne, nie martw się i ruchaj twe dziecko!