Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syntia23

wiarygodnodc testu beta hcg??

Polecane posty

Gość syntia23

czy test beta hcg wykonany 2 dni po terminie spodziewanej miesiaczki . pierwszy dzien ostatniego cyklu 20 grudzien jest wiarygodny?

Gość nie koniecznie
jest wiarygodny chyba 3 dni po zagnieżdżeniu, czyli jakieś 12 dni po owulacji ale jak nie wiesz czy w danym cyklu ci sie miesiączka przesunie z jakichś innych względów, to wtedy nie jest wiarygodny.

Gość syntia23
a skad mam wiedziec czy mi sie przesunie czy nie. opisze dokladnie cykl. 1 dzien ostatniego cyklu 20 grudzen 2011. cykl 26-28 dni. regularny. od 2 stycznia przechodzilam zapalenie pecherza i bralam furaginum. od 9 stycznia zaczelam stosowac diete 1200 i chodzc na silownie.test beta hcg zrobilam 16 .01 .2012 czy w takiej sytuacji jest on wiarygodny? prosze o rade bo sie denerwuje.

Gość syntia23
a skad mam wiedziec czy mi sie przesunie czy nie. opisze dokladnie cykl. 1 dzien ostatniego cyklu 20 grudzen 2011. cykl 26-28 dni. regularny. od 2 stycznia przechodzilam zapalenie pecherza i bralam furaginum. od 9 stycznia zaczelam stosowac diete 1200 i chodzc na silownie.test beta hcg zrobilam 16 .01 .2012 czy w takiej sytuacji jest on wiarygodny? prosze o rade bo sie denerwuje.

Gość rumianek dzbanek
Jest wiarygodny, przestań marudzić.

Gość syntia23
sory nie marudze . denerwuje sie bo nie mialam jeszcze takiej sytuacji nigdy. przed zrobieniem testu kilka osob polecilo mi isc na bete a teraz pisza ze za wczesnie wiec ja nic juz ztego nie rozumiem

Gość rumianek dzbanek
Zrobiłaś 2 dni po okresie - jest wiarygodny. Sama siebie teraz niepotrzebnie stresujesz. No chyba, że miałaś niezabezpieczony stosunek w dni maksymalnej płodności, a okres nie był taki jak zwykle.

Gość syntia23
nie rozumiem ja wogóle okresu nie mialam !!

Gość syntia23
własnie sie o to rozchodzi ze mi sie juz 3 dzien okres spoznia. powinnam dostac w sobote

Gość nie koniecznie
chodzi o to że żeby wiedzieć że się przesunie to trzeba się dokładnie obserwować kiedy są dni płodne, a jakieś 14 dni po ich końcu następuje miesiączka. 14 tygodnie po seksie jest na pewno wiarygodna beta a 3 tygodnie test. Co do tych leków i zapalenia pęcherza, właśnie choroba może przesunąć dni płodne i przesunie okres. Ta twoja dieta tez nie jest bez znaczenia.

Gość nie koniecznie
sorry chciałam napisać 14 dni po seksie a nie 14 tygodni

Gość syntia23
to po co ktos mi na forum pisal ze skoro ostatni raz wspolzylam 6 stycznia to moge zrobic test bo 10 dni juz minelo?

Gość rumianek dzbanek
Dobra, to ja nie doczytałam. Seks, zapłodnienie i zagnieżdżenie zarodka to 3 różne procesy. Po zagnieżdżeniu zaczyna być produkowana gonadotropina kosmówkowa, którą wykrywają testy ciążowe. A do zagnieżdżenia może dojść np. 7 dni po owulacji. Zresztą "nie koniecznie" już ci to pisał/a.

Gość syntia23
rumianek czyli co wkoncu dobrze ze zrobilam test i nie mam sie czym martwic czy bylo za wczesnie ?

Gość rumianek dzbanek
A wiesz,kiedy miałaś owulację i ryzykowny stosunek? Bo rozumiem, że jednak masz się czym martwić i nie wkręcasz sobie ciąży na zasadzie: uprawiałam seks z prezerwatywą, a teraz nie mam okresu!

Gość syntia23
przypuszczam ze owulacje mialam kolo 3 stycznia . czy stosunek byl ryzykowny hmm uprawialam seks analny i facet skonczyl we mnie. nigdy wczesniej takiego czegos nie robilam stad sie boje. poza tym zdarzylo sie tez tylko juz po owulacji ze podczas pieczszcot moj partner wszedl we mnie bez prezerwatywy na chwile

Gość rumianek dzbanek
:D i w tym momencie przestałam wierzyć w wiarygodność tego topiku :D

Gość syntia23
no co w tym takiego smiesznego

Gość syntia23
dla mnie nie ma nic smiesznegow tym. przegiełam troche i mam teraz problem :( i nie ma sie z czego wysmiewac

Gość buhha ha ha
ha ha ha

Gość syntia23
jsne najlepiej kogos wyśmiać. wy się smiejcie a ja jestem na skraju załamania nerwowego

Gość syntia23
rumianek co cie tak rozsmieszylo?

Gość nie koniecznie
od anala się w ciążę nie zachodzi, od jednego wsunięcia tam gdzie trzeba tez wątpliwe więc chyba nie masz się czego obawiać. Co do domniemanej owulacji to właśnie o to chodzi że jak nie obserwujesz to nie wiesz kiedy mniej więcej była. Mogła ci się od lekarstw i choroby przesunąć, wiesz organizm zazwyczaj ma takie reakcje że jak uznaje że czas jest nie odpowiedni na dziecko (mam na myśli zdrowie) to zatrzymuje owulację albo ją przesuwa nawet 2 tygodnie w przód (stąd się biorą mity o zajściu w ciążę tuz przed miesiączką bo delikwentka nie wie czy jej się przesunęłoby bo nie dostała miesiączki). Często przy antybiotykach są takie sytuacje. Jak przesuwa się owulacja to przesuwa się automatycznie miesiączka. A twoja choroba trafiła prawdopodobnie na te dni.

Gość syntia23
na pewno trafila na owulacje. bo zaczela sie dokladnie 1 stycznia a owulacje powinnam dostac 2-3 stycznia.

Gość syntia23
dzieki za pomoc i sory za to ze biadole ale po prostu jestem w strachu bo nigdy takiej sytuacji nie mialam.

Gość nie koniecznie
ale to wyliczyłaś czy zaobserwowałaś

Gość rumianek dzbanek
Co mnie rozśmieszyło? Twoja fantazja na temat możliwości zajścia w ciążę, zwłaszcza od stosunku analnego :D

Gość syntia23
zaobserowwałam tym ze pojawil mi sie sluz płodny nie mierze temperatury nigdy ale miewam cykle regularne i mniej wiecej wiem kiedy jest owulacja wtedy mnie jajnik kłóje

Gość syntia23
no dla mnie mozna zajsc kiedy sperma splynie na narzady plciowe to moze zostac przeniesiona do pochwy

Gość syntia23
do tego od dwóch dni boli mnie brzuch mocno. dokladnie jak odczas okresu :(