Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojbobobbj

mysli samobjcze, stany przygnebienia od 15 lat

Polecane posty

Gość ojbobobbj

od zawsze tak mam czemu/

Gość kak ya
za mało wierzysz w siebie i z tego takie samopoczucie i myśli miej więcej wiary w siebie

Gość ojbobobbj
ciezko;/ nigdy sie nie naucze byc dobra dla siebie

Gość ojbobobbj
to trwa pol mojego zycia dzisiaj mam 30 nic sie nie zmienilo wciaz mam siebie za nic

Gość kak ya
tz co ? nie lubisz siebie ? patrzysz w lustro i kogo widzisz ? wstajesz rano i co myslisz ?

Gość ojbobobbj
duzo spie cale dnie nieraz jak musze wstac i cos zrobic robie to od lat nie mam zadnych znajomych kiedys mialm na probe ale denerwowali mnie

Gość kak ya
pracujesz , uczysz sie ? skąd takie złe poczucie wartości, złe doświadczenia z przeszłosci ?

Gość ojbobobbj
ucze pracuje ale nie cenie tego mam to w sumie gdzies najchetniej zwinelabym sie w klepek i tak spedzila reszte zycia swiety spokoj

a powiedz czy interesujesz się tym co się dzieje dookoła czy nic Cię nie obchodzi? nie chodzi mi o egoizm czy coś tylko o to czy jesteś obojętna wobec tego co się dzieje naokoło?

Gość kak ya
a może lepiej porobić coś lepszego niz użalanie się ? masz jakieś hobby co Cie rajcuje najbardziej ? Masz chłopaka,lub miałas albo chcesz mieć ?

Gość ojbobobbj
nie chce sie zabijac oczywiscie ale czesto mnie nachodza mysli co jest warte moje zycie czemu taka dziwna jestem po co mi to wszystko ale zyc chce--tylko chce juz tak nie myslec;( moze to ze bylam dda? i bardzo wrazliwym dzieckiem bylam sama nie wiem

też ostatnio mam lekki nawrót myśli samobójczych. po tym co w moim życiu się wydarzyło 1,5 miesiąca temu, nie potrafię się pogodzić z porażką. teraz są chwile, kiedy mam wrażenie, że ciągle popełniam błędy, nieodwracalne. więc wiem, co czujesz.

wiem że to takie trochę dziwne ale uczę się na uniwersytecie medycznym i wiesz co Ty chyba masz depresję... idź do lekarza on Ci pomoże:) taka obojętność wobec świata niska samoocena i tak długi okres trwania tego samopoczucia na to wszystko wskazuje, :*

Gość kak ya
no to zbyt długo trwa, w ogóle rozmawiałś z kims o tym kiedykolwiek ?

Gość ojbobobbj
nie wierze w tych pieprzonych lekarzy! przez nich osoba z mojej rodizny zmarla na raka! a ja zachorowalam i do dzisiaj nie potrafia mnie wyleczyc! wiecej problemu niz korzysci

Gość kak ya
a może jednak spróbuj ? Taka rozmowa wiele daje bierzesz jakies leki ?

źle sie wyrazilam chodziło mi żebyś szla do psychologa bo w sumie lekarz na depresje nie wiele pomoże a zwłaszcza ze im nie ufasz i nie wierzysz

Gość ojbobobbj
jedno wiem nie ufam lekarzom oni pomagaja ale za gruba kase wiekszosc ktorych znam obchodzi tylko zeby zarobic czy jestem obojetna na to co sie dzieje wokol? raczej przyjmuje wszuysko jak jest-- z myslami ze tak widocznie mialo byc

Gość ojbobobbj
mloda mam zzsk wiesz ile wloczenia sie po lekarzach mialam? wypracowalam sobie dobrze opinie!

Gość Refikkkk
Depresja jest do wyleczenia. Osobna sprawa to skazy na charakterze. Po pierwsze trzeba sobie uswiadomic, ze sa. Po drugie albo sie z nimi pogodzic, albo probowac je naprawic.

Spoko Rób jak uważasz to przecież Twoje życie, a jesli miałaś znajomi Cię denerwowali to może zwierze np psy one są super zwłaszcza kiedy ma się je od małego one kochają człowieka takim jaki jest i w ogóle

Gość A co sie stalo
te 15 lar temu, ze wpadłas w ten dół??od czego to się zaczęło?

Gość ojbobobbj
hmm pomysle nad zwierzakiem moze to dobry pomysl troche warunkow nie mam:/

Gość ojbobobbj
tak mysle ze to bylo zwiazane z tym ze mialam ojca alkoholika bicie picie itp bylam bardzo wrazliwa i cicha zawsze

Gość ojbobobbj
co tam studiujesz na tej akademi?

biotechnologię medyczną dość nowy kierunek i kurcze ciężko bo trzeba znać się na wszystkim co jest związane z medycyną chorobami, człowiekiem , farmakologią, chemią i genetyką ale lubię to

Gość A co sie stalo
Kurcze a nie myślałas w takim razie o jakimś stowarzyszeniu dda?? Tam ludzie sobie na prawdę pomagają, i czemu nie chcesz do psychologa? Możesz iść psnstwowo i bezpłatnie. Spróbuj przynajmniej a nuz to coś da?? Choć jakaś idee co ze sobą zrobić... Po co tak się męczyć:(