Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzcicielka?

chrzcicie dzieci czy nie chrzcicie?

Polecane posty

Gość chrzcicielka?

zachęcam do wypowiedzi

Gość ffffffff6666
ja chrzczona byłam a mój ojciec nie miał bierzmowania a i tak dostał ślub kościelny

Gość jaki ma sens
biblijny chrzczenia dzieci?

Gość fujijiko
katolicy chrzczą, ateiści nie chrzczą. Co to w ogóle za pytanie?

Gość nie wiem co tutaj ludzie......
nie tylko KATOLICY chrzcza dzieci! Chrzest nie jest wymyslem katolikow!!!

Gość iwi 22 :)
wierzący ludzie chrzczą, ateiści nie chrzczą

Gość chrzcicielka?
no wiecie, różnie z tym bywa. znam ateistów którzy chrzczą bo rodzina będzie im doope truła:O śmiem twierdzić ze wielu jest takich konformistów. to samo ze ślubem kościelnym- bo babcia płacze że zrobię wstyd rodzinie, matka szantażuje ze nie dołoży się do wesela itd itp. mało znacie takich ludzi? którzy robią to nie z przekonań tylko dla swiętego spokoju?

Nie jestem ateistką,tylko chrześcijaninem moi rodzice także , a pomimo tego nie byłam chrzczona, komunii nie mam, bierzmowania także , ślubu kościelnego także nie ,a syn nie jest chrzczony, komunii również nie ma. Po prostu do niczego nie jest to mi potrzebne , może co po nie którzy powiedzą ,że żyje w grzechu NO i co z tego czy to coś zmienia NIE!!!!

Gość helenkka z okkienka
a na czym polega twoje chrzescijanstwo?

"bo babcia płacze że zrobię wstyd rodzinie, matka szantażuje.." Nie znam takich ludzi. Jeśli rodzina jest wierząca to najczęściej tak samo wychowuje swoje dzieci. Jeśli ktoś chce żyć inaczej to żyje inaczej, sam sobie opłaca ślub, sam sobie żyje.

Katolicy chrzczą dzieci, inni chrześcijanie robią to tak jak nakazuje pismo świete czyli czekają aż DOROSŁY sam się ochrzci (aby chrzest byl wazny musi być świadomie przyjęty)

Gość akwa vladów
za czasów Jezusa nikt nie chrzcil niemowląt tylko dorosłych świadomych ludzi. A wciskanie bajek o grzechu pierworodnym i piekle służy kościołowi do trzymania w ryzach stada nieświadomych owieczek

Gość chrzcicielka?
otóż to. chrzczenie niemowlaków to jakieś wariactwo:O

Jak Jezus był niemowlakiem, to nie było chrześcijaństwa, więc zupełnie nietrafny argument. :o Został jako dziecko ofiarowany w świątyni, bo wtedy były takie nakazy religijne. Odpowiedź na pytanie jest prosta - osoby wierzące chrzczą, osoby niewierzące - nie chrzczą, chyba że nie mają dość odwagi i tłumaczą się, że chrzczą "bo co ludzie powiedzą". Zupełnie jakby to kogoś interesowało. :o

otóż chrzest niemowląt nie ma nic wspólnego z chrystusem, ponieważ ON SAM nakazał odbywac chrzty świadomie (czytałes w ogóle biblię?) Katolicy wymyślili chrzty niemowląt, bo tak po prostu było latwiej zbierać owieczki, ale taki chrzest sam w sobie ważny wg pisma swiętego nie jest