Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 10miesieczniaka

kluski slaskie

Polecane posty

moj synek prawie wszystko juz je - kluski tez :) Mam dla niego na dzisiaj - normlanie dla doroslego to sos pieczarkowy mi tu pasuje - a co dla takiego malucha?

mój mały w tym wieku już jadł sos pieczerkowy ale bez grzybów tzn wybierałam te kawałki by ich nie miał ale sam sos jadł i bardzo lubi tylko pytanie czy ten sos zrobisz sama czy z torebki

Zawsze robie wszystko sama - czyli ze myslisz ze zrobic normalnie sos pieczarkowy i powyjmowac pieczarki i juz? W sumie czemu nie :) Ja gotuje mojemu malemu od poczatku sama - czasem na dworze albo w trasie autem musi jakos zjesc sloiczek to tak raczej niechetnie :) Ale jak mama rosolek ugotuje albo jakakolwiek inna zupe to mozna ciamac :D Robie raz w tygodniu rosol i potem odlewam porcje do malego garnka, w nim robie 5-6 roznych zupek i wekuje - jest na caly tydzien :D Ostatnio coraz czesciej je to co my - gulasz, kluski, ziemniaczki z kurczaczkiem na parze itd, mielone na parze z termomixa, kasze, moze ktos ma ciekawe pomysly co jescze dobrego mu dawac?

Gość rożowy dom
Grzyby są mimo wszystko zbyt ciężkostrawne dla dzieci, nawet jak je wybierzesz z sosu, zrób mu lepiej sos koperkowy, lub pomidorowy.

kupic koperek w uk to sztuka ;) pomidorowy moze - zrobie najwyzej pieczarkowy i dam mu z lyzeczke tak o tylko zeby sprobowal i zobacze co z tego bedzie :D

Gość jakajakayah
grzyby są ciężkostrawne i nie ma w nich nic a nic dobrego - ani witamin ani tłuszczów ani węglowodanów ani nic ! poczytaj o grzybach ! sos pomidorowy z czosnkiem ( ale za mały na czosnek ) sos koperkowy ( w większym markecie znajdziesz ) albo suszony kupić sos z jajkiem na twardo bardzo smaczy ! :) ja robiłam często taki gęsty smaczny no i z jajkiem :) może makaronik na słodko z odrobiną masełka i cynamonu i cukru :) przysmak naszych dzieci :)

no tak mi sie wydawalo z tymi grzybami/pieczarkami no to dlatego pytam. Co do tego jajka - jako obiadek to bylo? jajko i sos? I jak ten sos robilas? Podawac z ziemniaczkami?