Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobineczkaqq

twardawa konsystencja kupki po Nutramigenie?

Polecane posty

Gość drobineczkaqq

odkąd przestalam karmic piersia kupka zmienila sie z rzadkiej na gęstszą -czy to normlane co robic

Gość mamama27
jak robinie jej nie męczy dziecka to jest ok - dopajaj wodą i tyle - zawsze na mm kupka jest rzadziej i bardziej zbita niż na piersi

Gość drobineczkaqq
tak myslalam zeby dopajac bo w mm nie ma ,,picia" jak w piersi.

Gość drobineczkaqq
podnosze moze jeszcze ktos sie wypowie

mojej kupa jest twarda i zbita, dopajam, ale nie chce dużo pić, przeważnie nie ma problemu zeby ją zrobić

Gość jojo1980
dzieci na mm trzeba dopajać. najlepiej wodą, niech sa przyzwyczajone od poczatku... można też podawac probiotyki typu latopic dla dzieci z alergia pokarmowa i azs.

Gość mamama27
dokładnie - dziecom z alergią do 6 m-ca życia powinno się podawać probiotyk - latipik raczej na azs - na skaze linex baby albo dicoflor - można ten i ten - co jakiś czas zmieniać

Gość drobineczkaqq
ta kupa jest konsystencji pasty i bardzo brzydko smierdzi. dzis byl w niej teoche sluzu. nie wiem czy to normalne

Gość agula8
pojedyńczy epizod śluzu może się zdarzyć, ale jak się będzie pojawiac częściej to powiedz o tym lekarzowi. A po zmianie mleka mamy na mieszankę częste sa zaparcia i zmiany kupki, około 2 tygodnie organizm się przyzwyczaja. Probiotyki sa wskazane-ja tez dawałam ten Latopic i dodatkowe masowanie brzuszka, częste leżenie na brzuchu itp.

Gość łondaaaa
po nutramigenie kupka jak najbardziej może byc twarda, zielona, brzydko pachnieć. dziecko trzeba dopajać, najlepiej wodą, albo herbatka z kopru włoskiego. do tego faktycznie jakis probiotyk typu latopic dla alergików. sliz w kupie też przy alergii sie pojawia. popytaj o to lekarza przy kolejnej wizycie, może cos ci podpowie, lekarz to lekarz w koncu...