Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dupa blada po 30

jak wspomagać rozwój dziecka???

Polecane posty

Gość dupa blada po 30

mój syn ma 3 m-ce, wiem że jest jeszcze maleńki, ale chciałabym wspierać jego rozwój fizyczny i umysłowy - macie jakieś propozycje zabaw? gadam do niego, opowiadam, pokazuję i tłumaczę różne rzeczy, mały zaczyna interesować się zabawkami, więc mu szeleszczę nimi itp. co mogę jeszcze zrobić? na macie nie chce leżeć, nienawidzi wręcz leżenia na brzuchu - od razu ryk.

mój tez nie lubił leżeć na brzuchu :) możesz dawać do zabawy dmuchany woreczek lub reklamówkę, ale nie za dużo powietrza, tak aby mógł złapać sobie w rączkę.

Gość soniq01
ostatnio widzialam ksiazeczki w ksiegarni dla dzieci w wieku od 0-6mcy. W której były kontury roznych rzeczy np; pilka, trojkąt czy zwierząt. byly tylko dwa kolory czarny i bialy. Dziecko w tym wieku najlepiej widzi te kolory (+bodajze czerwony) i skupi się tylko na tym i nie bedzie mial oczopląsu :) przez co lepiej bedzie mógł zauwazyć i zapamietać jak co wygląda

Gość WSEIiI w Poznaniu
Szanowni Państwo, prawidłowa diagnoza i leczenie zaburzeń rozwojowych dziecka to ogromne wyzwanie. Maluchy nie potrafią same powiedzieć, co dokładnie ich boli lub sprawia trudność. Rodzicom, nawet tym najbardziej troskliwym, często ciężko jest samemu stwierdzić, czy dziecko prawidłowo się rozwija zarówno fizycznie jak i psychicznie. Dlatego z myślą zarówno o dorosłych jak i dzieciach, 19 maja poznańskie Centrum Rehabilitacyjno-Medyczne Integra-Med bezpłatnie udostępnia swoją Placówkę wszystkim osobom, które zainteresowane są tematem problemów rozwojowych. Podczas Drzwi Otwartych zarówno rodzice, jak i dzieci, będą mieli okazję się przebadać, zasięgnąć opinii i skorzystać z konsultacji szeregu lekarzy specjalistów: psychologa, neurologa, laryngologa, logopedy, audiologa, dietetyka oraz fizjoterapeuty. Dodatkowo, każdy kto tego dnia odwiedzi Integra-Med, poza konsultacją będzie mógł również bezpłatnie zbadać ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu oraz glukozy w organizmie. Specjaliści z dziedziny dietetyki obliczą nasze BMI, czyli prawidłowy wskaźnik masy ciała oraz zbadają poziom tkanki tłuszczowej. Osoby cierpiące z powodu bólów mięśni czy reumatycznych będą mogły także wypróbować terapię światłem Bioptron. Drzwi Otwarte odbędą się w godzinach 9.00-16.00. Każdy pacjent, aby skorzystać z bezpłatnych konsultacji, proszony jest o wcześniejszą rejestrację telefoniczną pod numerem 61 222 54 39. Zapraszamy Centrum Rehabilitacyjno-Medyczne Integra-Med