Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna Olka

czy mam wkońcu szanse czy jednak nie na ciąże

Polecane posty

Gość taka jedna Olka

witam staramy sie o dziecko moje cykle sa bardzo rozregulowane wahają się miedzy 27 dni a 37 , raz nawet 45 i 50 dni ale długie cykle występują wówczas gdy choruję, miałam duzo stresu, lub biorę witaminy teraz kochalismy sie w 6dc , 7 dc , 8 dc, 12 dc, 15 dc , 16 dc dzis 20 dc , sluzu nie ma na wkładce, ale jest biały gęsty w wewnątrz nie mierzyłam temp. ale czuje sie jakbym była chora , pobolewa mnie głowa i mam dosyc ciepłe czoło jak przy stanie podgorączkowym skręciłam kostkę i bol jest tak duzy ze leże w jednej pozycji i nie za bradzo mam ochote na jakies przytulanka z mężem myślicie ze te dni w których było zblizenie wystarcza???? dodam ze w tych dniach a szczegolnie w 12dc byłam doscy mokra w miejscach intymnych , czułam nawilżenie, pobolewał mnie brzuch i jajniki a teraz cisza..... chwilami cos mnie ćmi w dole

Gość taka jedna Olka
up up

Gość balladyna Blondyna
Jest szansa na ciążę, ale....ale ja bym się zaniepokoiła rozregulowanymi cyklami - nie zrzucala winy na stres itp - to może być przyczyna zaburzeń hormonalnych.

Gość anarchia__
Jak masz takie cykle, to rzeczywiście określanie dni płodnych może być utrudnione. wydaje mi się jednak, ze trochę za często współżyjecie, bo plemniki to nie terminatory i przy tak częstym współżyciu są słabsze. Poszukaj sobie może jakiegoś mikroskopu owulacyjnego, ja osobiście polecam afrodytę, bo kumpela używała. Będziesz wiedziała kiedy ci dni płodne wypadną dokładnie, a będzie to ułatwienie.

Gość taka jedna Olka
a co to jest ta afrodyta ?????? musze poszukać i poczytać

Gość to samo możesz zrobić
dzięki obserwacjom sluzu. Nie każde wystąpienie śluzu płodnego i ból jajników od razu oznacza owulację, żeby ją potwierdzić potrzeba mierzyć temperaturę, twoje długości cykli sugerują że możesz mieć kilka podejść do owulacji w cyklu. Trudno powiedzieć czy te dni wystarczą ale niewykluczone. Co do częstości współżycia to zaleca się co 2, 3 dni w okresie płodnym, codzienne współżycie jest nie wskazane. Podwyższona temperatura może być też od tej kostki.

Gość to samo możesz zrobić
dodam że afrodyta to jest tester płodności w którym bada się ślinę. Obserwujesz codziennie przez mikroskop i porównujesz z wzorcami.

Gość mama...
witam... na ciaze czy masz szanse? hmmm tego nie wie nikt. ogolnie to uprawianie seksu w te dni ktore opisalas jest bardzo prawdopodobne ale moze powinnas sie jednak przebadac hormonalnie skoro te cykle sa rozregulowane. Moze warto pojsc ze 2 cykle na monitoring do gina i poogladac co sie w srodku dzieje i zalezy ile sie czasu staracie bo jesli to pare cykli to nie ma sie czym stresowac - ja poszlam do gina jak rok nie mialam dzidziusia i np u mnie powodem byla bardzo wysoka prolaktyna ktora powodowala ze byc moze zachodzilam w ciaze ale jej nie utrzymywalam. A co do cykli to tez mialam roznie i np testy owulacyjne nijak sie mialy do monitoringu gdzie widac bylo kiedy owulacja a na testach calkiem inne dni wskazywaly. tak wiec ja zadnemu testosowi nie wierze.. ale to moje zdanie. moze gin przepisze Ci jakies srodki wspomagajace zajscie w ciaze ale przebadac by sie mysle nalezalo... zycze pozowdzenia. Mama rocznej coreczki z bobem w brzuszku (18tc),

Gość taka jedna Olka
tzn miałam badania podstawowe , badanie cytologiczne, na cytomegalie, toxoplazmoze, na tarczyce wg gin wszytsko jest wporządku jestem po jednym poronieniu wiec wiem, że w ciaze zajsc mogę

Gość taka jedna Olka
próbujemy 3 raz tylko uprzednio kochalismy sie żadko jak dostanę znów okres to idę do ginekolog i niech mi robi ten monitoring wkoncu moze cos sie uda jak sami nie potrafimy zadziałać wkurzam sie bo 3 moje kolezanki zaszły właśnie w ciaze o tak sobie nawet nie chciały i sie nie spodziewały a ja mam pecha. Tym bardziej przykro , że jestem po poronieniu. Ale wiadomo temat rzeka a takich tu wiele