Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynkaaaa22

mam dziecko z bratem ciotecznym

Polecane posty

Gość mandarynkaaaa22

rodzina nic nie wiem, co robić z tym ?

Gość oja oja oja
zdrowe???

Gość kremik nivea
U moich znajomych była taka sytuacja :) Oboje NIBY wyjechali do pracy tak powiedzieli rodzinom i znajomym a siedzą razem, mają 2 dzieci, są już razem z 10 lat. tylko ja o nich wiem i jeszcze jeden kumpel

Gość cOOle x16
zrazy ewentualnie krokiety, surówka koniecznie z buraczków

Gość to żeś zaszalała
było tabsy łykać a tak masz problem :)

Gość figa z makiem z pasternakiem
poczytaj to mam pewien problem.a mianowicie bardzo Kochamy się z kuzynką. czy możemy być razem w świetle prawa? mamy wspólnego dziadka. mój ojciec jest bratem jej mamy. czy możemy być razem i czy to nie jest kazirodztwo? Art. 201. Kto dopuszcza się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5 radze za granice wiać :)

Gość mandarynkaaaa22
ale my chcemy być razem zaczeło się jak mieliśmy 14 lat i nie minęło :(

Gość bogu ducha winna
jak to pojac brat cioteczny???????

Gość mandarynkaaaa22
tak, brat cioteczny, nasze mamy są siostrami

Gość c.homikujem.y
mam wiecej szczescia bo jestem z kuzynem gdzie moge juz wziac slub koscielny jestesmy powiazani przez babcie

Gość bogu ducha winna
mandarynkaaaa22 tak, brat cioteczny, nasze mamy są siostrami TO CHODZI CI O KUZYNA????????????

Gość mandarynkaaaa22
kuzyn czy brat cioteczny, to przecież to samo :(

ja bym powiedzial i staral sie o slub mozna dostac 1) dobro duchowe narzeczonych (zob. Instrukcja 1986 r., n. 85); 2) dobro dziecka nienarodzonego; 3) wszystko przygotowane do ślubu (omnia parafa ad nuptias); 4) uważnienie małżeństwa nieważnie zawartego; 5) niebezpieczeństwo zawarcia małżeństwa nieważnego (np. wobec ministra niekatolickiego lub tylko cywilnego); 6) niebezpieczeństwo życia w konkubinacie; 7) ustanie publicznego konkubinatu; 8) zgoda między rodzinami - ustanie istniejących sporów; 9) podeszły wiek narzeczonych - potrzeba wzajemnej pomocy; 10) względy ekonomiczne.

Gość stasia 9090
ja tu na forach doczytałam że nasi dziedzice przedwojenni do dziś sie żenią w rodzinach ,ale już sie robi problem z ich zdrowiem hrabiostwo Leszczyńscy,Skolimoskcy,itp jednak musi być mieszanie krwi

Gość bogu ducha winna
A Z TAK BLUSKIEJ STRONY DZIECKO MOZE BYC UPOSLEDZONE ALEKARZ CI WSZYSTKO WYTLUMACZY

Gość umcyk umcyk balala
powiedz i żyj normalnie byl przypadek że mlodzi jak dziewczyna zaszla w ciaze rozbili sie autem wiec nie zalamuj sie i nie dramatyzuj tylko rozwiaż to sensownie, wszystko da sie pokonac jak sie kochacie

Gość stasia 9090
rodzeństwo -POWINOWATE ,co to jest kuzynostwo, wujnka ,stryjno,stryjenka.

Gość tyhut
figa z makiem z pasternakiem poczytaj to mam pewien problem.a mianowicie bardzo Kochamy się z kuzynką. czy możemy być razem w świetle prawa? mamy wspólnego dziadka. mój ojciec jest bratem jej mamy. czy możemy być razem i czy to nie jest kazirodztwo? Art. 201. Kto dopuszcza się obcowania płciowego w stosunku do wstępnego, zstępnego, przysposobionego, przysposabiającego, brata lub siostry, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5 radze za granice wiać Jestes nie oczytany czlowieku, jesli nie znasz wykładni prawa to sie nie wypowiadaj a tym bardziej nie powołuj sie na artykuły ktore widzę że są Ci kompletnie obce. Jężeli obie strony wiedziały jakiego sie podejmuja czynu i zrobili to swiadomie i żadna ze stron nie zmuszała drugiej do tego czynu(chodzi w tym przypadku o gwałt) to nie ma tu przestepstwa jesli chodzi o prawo Polskie. Inaczej natomiast sprawa wygląda ze strony religijnej, prawo Boże zabrania tego typu współzycie, kazirodztwo ale i w tym przypadku da sie sprawe załatwić jeżeli chodzi o ślub

Ja bym z kuzynem do łóżka nie poszła ,ale dawniej tak panny wychodziły za mąż za własnych kuzynów, aby majątki zostały w rodzinie.

Gość ulalalalalalalalalallalalaaa
ale z kuzynem to chyba można? wydaje mi się, że kiedyś czytałam o tym artykuł i byłam zdziwiona, że można 'legalnie' ten cytat z podanym paragrafem kuzyna raczej nie obejmuje? poszukałabym sama konkretów, ale muszę zmykać

Gość Agaa12

Cześć, mogła bys napisać do mnie na gadu, mój nr to 66321527  😀