Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama niespełna roczniaka

Niedługo roczek -podpowiedzci menu :)

Polecane posty

Gość zyrafka123
Myślę, że najwygodniej jest zaprosić w godzinach wczesnej kolacji. Obowiązkowo musi być tort, najlepiej już po właściwym posiłku i najlepiej zamówiony od sprawdzonej cukierni, przy takim przyjęciu jest mnóstwo roboty i nie warto jeszcze spędzać tylu godzin na pieczeniu. Ja na chrzciny naszej córy zamówiłam stąd: www.brzeczek.com.pl. Jeśli mieszkasz gdzieś na Śląsku – problem z głowy :)

Moją ogromną pasją jest gotowanie dlatego postanowiłam założyć bloga na Facebooku. Blog ma nam służyć do wymiany przepisami. Zapraszam serdecznie do polubienia strony web.facebook.com/Gotowanie-moja-pasja-1740833252611549/ Zapraszam do zamieszczania postów ze zdjęciami potraw i przepisami. Dodam że kto pierwszy zamieści post otrzyma drogą pocztową nagrodę niespodziankę.

Gość gość
Przeczytałam wpisy. Okey tę wódkę można odpuścić, ale trzymać gości tylko przy torcie i kawie? To jakaś pomyłka. Goście przyniosą pewnie prezenty, posiedzą parę godzin, a wy nie podacie im nawet rosołu ani krokietów?

Gość gość
2017.06.20 Zgadzam się z poprzedniczką... alkohol.. ? To dzidzi impreza.. xxxx Sama jak ta dzidzi, dzidzi piernik ;)

Gość gość
"Nie ma co szalec bo i tak wszyscy sa zachwyceni dzieckiem i nei bardzo patrza jedzenia;D" pierwsze słyszę, że wszyscy zawsze są tak zachwyceni dzieckiem, że głodu nagle w cudowny sposób nie czują, co za bzdury :-|

Gość gość
powiem tak - byłam na roczku, gdzie tylko kawa i tort, wyszłam głodna, zła i poczułam się zlekceważowa przez szwagra-żyłę :-/ ja w życiu nie ugościłabym tak ludzi, bo to wstyd

Gość gość
Ja za miesiąc organizuję roczek dla 17 osób i planuję takie oto menu: Zupa meksykańska lub rosół Roladki schabowe z ziemniakami i surówką Sałatka jarzynowa Sałatka gyros Sałatka ze szpinakiem baby Ryba po grecku Śledzie w oleju Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane pieczarkami Boczek faszerowany Tort 2-3 ciasta oczywiście kawa, herbata, soki i szampan

Gość gość
Nie zrozumiem jak na roczek dziecka można pić wódkę? To jest dzień w którym wszystko powinno się zorganizować pod dziecko również przekąski sałatki wędliny np koreczki jakieś takie przekąski które też dzieci mogą jeść a nie jak na wesele rosół bigos gołąbki mięsa i wódka a potem calusy od simierdzącej wódką cioci czy wujka porażka totalna Polacy potrafią

Gość gość
Wódki nie podamy bo impreza dla dziecka? Czyżby? Obiad ciasta sałatki itd tez dla dziecka czy dla gości? Postawić wypada a to czy ktoś będzie chciał czy nie to jego sprawa... ja nie pije ale może chrzestny będzie miał ochotę na drinka wiec nie wyobrażam sobie nie zaoferować (i podkreslam to nie grubo zarabianie wesele ale kulturalne spotkanie towarzyskie)

Gość gość
Robiłam roczek synka w niedziele na 15. Najpierw podałam obiad. Był gulasz z jelenia i filet z indyka w maśle, ziemniaczki z koperkiem, bukiet warzyw z zasmaszka, ogórki, buraczki. Do picia wino czerwone lub woda nie gaz z cytryna. Później kawa, ciasto malinowe , pianka z galaretka i owocami, tort. Na kolację zupa krem z cukini podana z prazonymi pestkami dyni i śmietana, sałatka z makaronu ryzowego i z tuńczyka, chlebek, wędliny, ser, pomidor, ogórek, papryka na polmiskach i tyle. Z menu dziecięcego zrezygnowalismy gdyż synek dostał dzień przed urodzinami Bostonke i impreza odbyła się w gronie dorosłych.

Gość gość
Ja zapraszałam gości na godzinę.12 na obiad.Podawałam rosół,ziemniaki,schabowe,mielone,dwie surówki.Napoje. Później tort i kilka rodzajów ciast.Kawa,herbata. Około godziny 17 sałatka warzywna,owoce,wędliny, chleb,pomidory i ogórki pokrojone. Natomiast mój brat z żoną jak robili roczek syna,to zaprosili gości na 16. Podali tort,kawę,herbatę,oranżadę i wino.Godzinę później stół był pusty a goście nadal siedzieli...wtedy bratowa powiedziała że odmrozi bigos:O Goście zrozumieli że nie ma więcej nic przygotowanego i pożegnalismy się.W ten sposób 9 osób wyszło z roczku po 1,5 godzinie...