Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewedrynia

Allegro licytacja, czy da się ustawić coś takiego

Polecane posty

Gość ewedrynia

że zaczyna się licytować od pewnej kwoty i następna osoba nie może licytować za mniej niż przykładowo o 5zł więcej?

da się. wtedy dajesz wyższą kwotę. np. na aukcji jest teraz 20 zł (zakładam, że licytujący więcej nie dał), Ty podbijasz go wpisując kwotę 30 zł, ale na aukcji widoczna jest kwota 21 zł czy tam 20,5 nie pamiętam o ile tam idzie w górę. następny licytujący nie wiedząc, że Ty dałaś 30 zł, chce przelicytować o minimum twoją widoczną kwotę tym samym musi dać coś ponad te 30 zł, ale jeśli dał 27 zł i nadal widzi, że Cię nie przebił może zrezygnować i wtedy twoja oferta pokazuje kwotę 27 zł. ja tak właśnie wygrywam aukcje :D

Gość ewedrynia
Dziękuję, ale miałam na myśli coś trochę innego. Chodzi o aukcję którą ja zakładam i chcę żeby możliwa była licytacja nie co 25 groszy tylko co 5 złotych.

Gość yy
To zależy od kwoty, im chyba kwota jest wyższa, tym miernik jest chyba wyższy. Przykładowo - jeśli jest 5zł to nie możesz dać mniej niż 6, a jeśli byłoby 1000 to myślę, że tutaj już będzie co kilka złotych. Sam/a nie możesz tego ustawić :)

to tak się nie da. możesz ewentualnie ustawić cenę minimalną, ale licytacja z przeskakiwaniem o 5 zł nie jest możliwa. zresztą to byłoby narzucanie kupującym kwoty, a licytacja polega na tym, że oni sami sobie ją regulują (a czasem im się zdaje ;)) Może lepiej daj kup teraz.

Dokładnie tak jak ktoś wyżej napisał ''To zależy od kwoty, im chyba kwota jest wyższa, tym miernik jest chyba wyższy.''. To o ile następuje ''postąpienie'' zależy od kwoty sprzedawanej rzeczy. I tak jeśli sprzedajesz coś i cena tej rzeczy jest poniżej 100zł to postąpienie jest o 1zł, jak cena jest powyżej 250zł to postąpienie jest o 5zł ( i tak dalej coraz wyższa cena coraz większe przebicie''). Sama na to nie masz wpływu.