Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafal polak bez przyszlosci

czy oplaca sie wyjezdac do angli bez znajomosci jezyka?

Polecane posty

to znaczy podstawy znam, ale zeby porozmawiac z kims po angielsku nei za bardzo. Mam wyksztalcenie srednie tzn. technik informatyk. mature mam, studiow nie. Na miejscu mam kuzyna wiec mi pomoze z mieszkaniem. mam lat 20 jbc- nei zalezy mi na pracy w biurze:) moze byc fizyczna

Gość Rodaku,najpierw
zacznij poprawnie składać zdania i składnie pisać w języku polskim🖐️

tak wiem, ale z polskiego zawsze byelm slaby

i jak myslicie dam rade?

Gość Rodaku,najpierw
takich jak Ty tam jest pełno,jak chcesz się porozumiec z pracodawcą chociażby? pójśc do urzędu i porozumiewać się z ludźmi? język to podstawa.

jak juz wspominalem moge pracowac gdzie kolwiek, w jakeijs fabryce albo cos. Moze byc praca na czarno

Gość vicek
jasne :) i nie wolno się bać gadać nawet na zasadzie 'Kali być i Kali mieć' , tam w UK ulica uczy języka i błyskawicznie będziesz gawędzil, tym bardziej, że angielski jest jak wiesz językiem matematycznym, też tam w UK byłem kilka razy a zaczynając od zera robiłem sobie markę , dokładnie markę i jako elektronik i energetyk początkowo tyrałem na budowach aż w końcu pokazałem, że jestem energetykiem i już zarabiałem 6 funtów na godzinę i również się sprawdzałem jako informatyk, naprawy kompów i te sprawy ale od czegoś trzeba zacząć , powodzenia

slyszalem, ze sporo ludzi nei zna jezyka, a dawaja rade

a ty vicek w ajkim miescie mieszkasz?

Gość El.Hombre
po co tam jechać teraz ludzie uciekają z Anglii do polski

Gość vicek
zauważyłem, że tam w UK trudniej jest mieszczuchom w znalezieniu pracy , bo muszą mieć wodę ciepłą i zimną oraz pralkę i łazienkę z bajerami a prosta dziewczyna ze wsi albo chłopak przyzwyczajony do błota na butach gdy wychodzi ze stodoły radzą sobie w UK najlepiej , znajdują pracę na fermach drobiu albo w chlewniach i nie marudzą a na fermach zawsze praca jest

Gość y7ie67i
rafal polak bez przyszlosci slyszalem, ze sporo ludzi nei zna jezyka, a dawaja rade dawają radę ? :D :D :D ha ha chyba dają radę :D

Gość nosem w kałuże
jedź :) moim znajomi tez nie znali języka i dawali tudzież dają radę. ja znałam, ale na poziomie dość słabym i wyjeżdżałam na wakacje, studiuje germanistykę , a jeździłam do UK o ironio :P

dzieki za dobre slowa, a nei rozumiem ludzi, ktorzy sie ze mnie nasmiewaja. zrozumcie nie kazdy ma takie zdolnosci jak wy

Poradzisz sobie, a jezyk nie ma znaczenia na magazynie itp. Oni sa juz do nas przyzwyczajeni i zawsze gestow uzywaja jak nie rozumiesz :) Ale jak nie jestes ogarniety i nie bedziesz chodzic po firmach i skladac cv to nie znajdziesz pracy, musisz tylko byc asertywny Ps Sam jade w marcu heh

Gość vicek
popatrz jakie zawody są teraz najlepiej opłacane , oczywiście murarz lepiący na zaprawie cegłę klinkierową , czyli prawie dekorator ale ścian zewnętrznych, oczywiście dobry spawacz gazowy i elektryczny dobrze zarobi , zgrzewanie rurek miedzianych przy instalacjach C.O. lub ciepłej/zimnej wody , instalacje rurek PCV , dodatkowo tokarz, tokarz dzisiaj to piękny zawód , więc, musisz pamiętać , nigdy w życiu nie opowiadaj angolom, że potrafisz wszystko ale pokaż , że coś potrafisz to drzwi nie będą się zamykać :)