Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriannn

Jestem załamany. Chodzi o soczewki, wolę chyba okulary...

Polecane posty

Gość adriannn

Mam soczewki od 3 godzin pierwszy raz w życiu i np. teraz pisząc ten post nie widzę tak dokładnie jak sobie wyobrażałem, tzn. widzę litery, ale może nie tyle co rozmazane, tylko takie no.. MINIMALNIE rozszeżone(?). Trudno mi to opisać... po prostu czasem obraz jest taki za mgłą jakby, tak jak przy wstawaniu kleją nam się oczy, to widzimy taką mgłę co nie? Są zaspane no i takie właśnie mam uczucie... takie plamki... są momenty, że jednak widzę dobrze, więc ewentualny brud odpada. Poza tym zakładała mi soczewki okulistka. W trakcie prawa soczewka spadła na spodnie, ale po chwili znalazła się w pudełku z płynem i potem już nie było problemu z założeniem (spadła, bo mrugnąłem zamiast oko skierować w dół). Jak zamknę prawe oko, to na lewym widzę (tak sądzę) lepiej niż prawym przy zamkniętym lewym. Na prawym taka mgła... trochę. Chciałbym wrócić do okularów, ale mam wysoką wadę -8 , a cienkie szkła 800 zł tak słyszałem :( nie chcę super cienkich, ale też nie jakieś grube przesadnie... coo tym myślicie? Wrócić do okularów? Dodam, że recepta była dla okularów, ale na jej podstawie kupiłem soczewki. Wada na jednym oku jest taka sama jak na recepcie, na drugim pani z optyka dodała 0,5 dioptrii .

Gość hrum hrum
Może masz źle dobrane soczewki...

Gość vvvvvvala
prawdopodobnie masz źle dobrane soczewki. pójdź może do innego okulisty.

dodaje się po 0,25 na każde oko więcej niż dla okularów przyzwyczaisz się teraz myślisz ze masz coś w oku i to też potęguje dyskomfort parę dni i nie będziesz nic czuć

Gość zxdywal
mając te soczewki jeszcze sobie pogorszysz wzrok nie spotkałem jeszcze okulisty(ki) by mieli soczewki prawie wszyscy maja okulary soczewki nie sa najlepsze na oczy

Gość adriannn
Na recepcie dla okularów mam wady: minus 8,0 dla prawego i lewego oka, natomiast badania dla soczewek nie miałem robionego, po prostu zdecydowałem się później na soczewki i na podstawie tej kupiłem soczewki. Dali mi minus 8,0 dla bodajże lewego oka i minus 8,50 dla prawego. Już wolałem okulary :(

powinieneś mieć po 8,25 na każde oko bez sensu dali Ci te soczewki musisz tez nawilżać oczy kropelkami

Gość mars, snikers i milkiłej
masz soczewki źle dobrane dobrze dobrane soczewki mają tylko jedną wadę - łatwo je zgubic na basenie ;)

Gość ech.................
TO NIE JEST KURWA TAK.... ZASTANAWIAM SIE PO CO JA TU JESZCZE WŚRÓD DEBILI SIEDZĘ.... 1 Moc soczewek ma być mniejsza niż okularów ponieważ masz je bliżej oka. Nie zawsze to jest 0,25 mniej. U mnie np jest to ok 1,25d mniej mam okulary -7,25 i -7 2. Widzenie za mgłą w soczewkach w 1 dobie jest normalne. Jeśli w ciągu tygodnia oczy się nie przyzwyczają to masz najprawdopodobniej uniwersalny kształt soczewki (krzywiznę) np Air optics takie robi. Niby mają być uniwersalne ale przy duzych wadach nie są. 3 jeśli po tygodniu ci nie przejdzie zadzwoń do okulistki. Powinna cię bezpłatnie przyjąć. Weźmie cie na "reflektor" żebyś zrozumiała jakie urządzenie chodzi. Tym czym ci jarzy w oczy lampa szczelinowa po prostu. I sprawdzi jak te soczewki lezą. Czy mają odpowiednią krzywiznę. Jak nie to niestety ale będziesz musiała używać innych. To tak w skrócie. Poza tym soczewki mają wady - rysują ci gałkę oczną że tak się wyrażę więc jak chcesz mieć opoeracje w przyszłości to lepiej nie nosić. Ja jak muszę - basen narty itd. To paczka jednodniowych starcza mi na rok. - im bardziej wielodniowe tym więcej syfu. A każdy stara się oszczędzać kupuje płyny litrowe bo tanie. A płyn ma służyć max pół roku więc takiej ilości nie zuzyjesz. Pudełko z srebrem raz na rok. Wiec ta zabawa trochę kosztuje. A tak masz jednodniówki koszt max 5pln za sztukę i na sporty masz.

Jak to czytam, to chce mi się śmiać. Soczewki powinny mieć TAKĄ SAMĄ MOC jak okulary, ani większą, ani mniejszą:O Ja mam -2,25 na każde oko, i takie same okulary i soczewki. Jeśli komuś nie pasują, to soczewki są złej jakości. Autorze - nie wiem, jak Ci pomóc, jeśli nie są brudne, to już nie wiem. Może źle dobrane parametry? Z jakiej firmy masz soczewki?

Gość a moze by tak poprawic wzrok
ale nie lepiej poprawic wzrok zeby nie potrzebowac protezy na oko???

Gość anonimowo bardzo dziś
nie da się.... Chyba że wszczepisz sobie soczewki do oczu. DEBILU Myślisz ze jak ci zrobią lasik to na starość ci nie wróci ?? popatrz na statystyki w usa. I czemu okuliści sobie tak nie zrobią. To przecież tylko 4 5 tyś pln.

Gość MrOptic.pl
Tak czy inaczej soczewki to dobre rozwiązanie,kwestia preferencji oraz zalecenia lekarza co będzie lepsze dla Twoich oczu,czy soczewki czy też może okulary. Ładne oprawki oraz szkła korekcyjne kupisz n naszej stronie www.MrOptic.pl