Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A_g_a_a

Soczewki - pytanie

Polecane posty

Gość A_g_a_a

Witam. Zapewne dość głupie, ale jestem zupełnie zielona w tym temacie i chciałabym się dowiedzieć. Dla przykładu zamawiając soczewki kwartalne na takiej stronie : http://www.kontaktowe.pl/index.php?products=product&prod_id=93 otrzymujemy w opakowaniu 2 sztuki na trzy miesiące przy czym są one na tę samą wadę wzroku. Jeśli ma się dwie różne wady wzroku to trzeba zakupić drugie pudełko z inną wadą, tak? Więc.. jeśli jedna soczewka jest na trzy miesiące i używałabym tej jednej z jednego opakowania i drugiej z drugiego to czy po 3 miesiącach mogłabym zużyć te dwie pozostałe czy będą juz nieważne ?

Gość beznadziejnie zakochana:D
po 3 miesiacach zaczynasz uzywac te dwie pozostale.

Gość A_g_a_a
więc można w ten sposób tak? czyli jakby na to nie patrzeć, zamawiając dwa opakowania zaopatruję się na pół roku?

Gość brawa
Soczewki sa z dlugim terminem waznosci, ja kupuje na sztuki na allegro wtedy moge miec dwie rozne moce soczewek

ja nosze soczewki miesiecznie kupuje zazwyczaj 6par, chociaz raz kupilam 6 par a dostalam 12 ;) i normalnie uzywasz, uzyjesz przez 3 miesiace jedne pozniej uzywasz kolejne ja tez mam rozne wady i musze kupowac zawsze inne

Tak, zaopatrujesz się na pół roku:P soczewki mają bardzo długą datę ważności, ale jeśli kupujesz soczewki kwartalne, to są ważne 3 m-ce od otwarcia pudełeczka:P

Gość A_g_a_a
dziękuję Wam bardzo. ; )