Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m.p.p

Garnitur dla Pana Młodego

Polecane posty

Gość m.p.p

Powiedzcie mi jak to jest z garniturem na Pana młodego. Bo jeśli chodzi o suknie to wiem, że można zamierzyć model, a potem szyją w salonie specjalnie na mnie suknię tak by była dopasowana idealnie. A jak jest z mężczyznami? Czy tak samo w salonach z modą męską ślubną robią? Pytam, bo raczej ciężko na mojego narzeczonego zawsze było kupić garnitur jest wysoki i szczupły więc zawsze marynarka była za szeroka, a musiała być taka, bo potrzeba było rękawów długich. To samo ze spodniami potrzebne były długie nogawki to znowu w pasie wisiały. Ale zawsze szukaliśmy wśród gotowców. Teraz chodzi mi po głowie, że może z garniturami ślubnymi jest tak jak z sukniami, że zrobią na wymiar? nie byliśmy jeszcze w żądnych salonach, bo do ślubu jeszcze daleko ale chciałam zapytać zorientowanych w temacie:)

Gość oj wyglada na to że w temacie
gajerkowym jesteście jak dzieci ;) nie da się tak zaprojektowac i skroić garnituru, by pasował na kazdy typ sylwetki - każdy z nas jest przecież inny!! dlatego każdy DOBRY salon mody męskiej oferuje możliwość dopasowania garnituru (i marynarki, i spodni) do figury konkretnego klienta; czasem za taką usługe trzeba troszkę dopłacić, czasem jest nawet wliczona w cenę stroju opcją szycia garnituru też istnieje, czy to u indywidualnego krawca, czy tez w specjalistycznej firmie; to droga impreza - zaznaczam; mozna poszukac po necie np. informacji o firmie Jerzego Turbasy z Krakowa, to absolutny top garniturowy w Polsce (szyją tez fraki i smokingi), ale tez cenowy u nich szyją celebryci, politycy, arystokraci, nie tylko polscy na tej samej zasadzie można zamówić niepowtarzalne buty w swietnej firmie, np. u Kielmana w Warszawie - nieludzko drogo, za to jakość genialna i niepowtarzalne wzornictwo

dobra rada na początek... nie przyznawajcie się, że to garnitur ślubny... zaoszczędzicie sporo kasy :) jak kupowaliśmy mojemu narzeczonemu garniaka to jak panie pytały "a na jaką okazję?" to naszą odpowiedzią było: "uroczystość rodzinna" :) Za sam przymiotnik "ślubny" płaci się grube pieniądze :/ taki biznes :)

Gość Divvka
ja polecam noor.pl - mają bardzo dobry wybór, spory i można z łatwością znaleźć odpowiedni i pasujący. W ogole to moim zdaniem są bardzo dobrze skrojone!

Gość gość
idziesz do sklepu przymierzasz i ewentualnie kupujesz

Gość nidak
no tak, ale warto poszukać fajnych dobrze skrojonych ubrań. ja wlasnie widziałam w noor.pl i fakt, są to dobre ubrania, dobrze skrojone!