Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pistacjowe marzenia

Dojrzewanie do decyzji o dziecku-ale za jakiś czas

Polecane posty

Gość Pistacjowe marzenia

Ostatnio mnostwo znanych nam par spodziwea się dziecka. Niekóre planowane, niektóre z wpadki. Koniec końców wszyskie pary po pierwszym szoku są szczęśliwe. I zaczęło się namawianie , że nam by też się przydało. Na razie się śmiejemy że na wszystko przyjdzie czas ale tak w środku to chcielibyśmy już. Mój Mąż mówił mi, że chciałby ja na razie udaję , ze mnie to nie rusza. Choć w środku kiełkuję ta chęć posiadania dziecka. Ale niestety zdrowy rozsądek bierze górę i wiem , że przez conajmniej najbliższe 2 lata to niemożliwe. NIESTETY;/ Jest ktoś w podobnej sytuacji? Jeśli tak to zapraszam do rozmowy.

Gość ja chce i nie chce
moj partner za to bardzo chce a wy czemu nie mozecie jeszcze?ile macie lat?

Gość strzałka :)
my też tak sobie mówiliśmy, że za pół roku, bo to, bo tamto, ale w końcu wpadliśmy i szalejemy z radości ;) nigdy nie będzie odpowiedniego momentu, ja wykorzystałabym ten, ze masz koleżanki w ciąży, będziecie mogły się wspierać, wymieniać poglądami - tylko pozazdrościć :) właściwie dlaczego nie chcecie w tej chwili? problemy finansowe? bo jeśli nie w tym rzecz to tak jak pisałam - nigdy nie będzie odpowiedniego momentu ;)

Jeśli ktos sie kieruje sytuacja materialną lub czyms w podobnym stylu to nigdy nie będzie odpowiedniego momentu na dziecko.Taka prawda.

Gość Pistacjowe marzenia
Właśnie w głównej mierze o pieniądze. Wykańczamy dom. Ja mam do konca marca umowę i czekam aż mi przedłużą. Mój Mąż musi zmienić pracę. Jesteśmy po slubie 1,5 roku. Ja mam 25 lat a M. 27.

Gość ja chce i nie chce
a mi sie chyba nie chce miec dziecka z powodu zmeczenia wiem,ze to ograniczenie za stara juz jeste:(

to nie potrzebujecie 2 lat na to wszystko :) skoro niedługo przedłużą Ci umowę to wówczas już możecie się starać, pamiętaj, że ciąża trwa 9 miesięcy, więc zdążycie na pewno wykończyć dom na tyle aby można było w nim mieszkać - macie idealny wiek i uwierz, że zawsze znajdzie się jakieś "ale" ;)

Gość Pistacjowe marzenia
strzałka:) Właśnie ja też widzę te pary które wpadły, że teraz szaleją ze szczęścia:) Ja też bym chyba wolała wpaść bo świadomie wybrać moment będzie bardzo ciężo:/

Gość jdfj
tez czasami żałuję że jestem taka rozsądna :O a zegar bilogiczny tyka i nie będzie czekał na stabilizację, która może nigdy nie nastąpić :O marzę o wpadce - zeby stanąć przed faktem dokonanym ...bo samemu tą decyzję trudno świadomie podjąc :(

Gość Pistacjowe marzenia
jdfj Witaj w klubie:) A ile Masz lat?

Gość lepiej sie starac za wczasu
bo nigdy nic nie wiadomo czy uida sie szybko zajsc w ciaze czy nie bedzie problemów bo mozna potemsie starac nawet kilka lat

Gość jdfj
w tym roku 29 :O i brak stałej pracy i brak na nią perspektyw :O chciałabym czasami zasnąć i się nie obudzić żeby nie szarpać się już z tym życiem...ciągłe rozterki

Gość ja chce i nie chce
pistacjowe marzenia ja tak czekam juz 14 rok na ten odpowiedni moment i powiem ci ,ze kiedys naprawde nie mielismy zle sytuacji a ja narzekalam ,teraz jest gorzej chociaz nie tragicznie

dodam jeszcze ze co 4 para ma problemy zdrowotne i kobiety nie u mia zachodzic w ciaze

Gość jdfj
wg moich informacji to co 5. para ma z tym problemy

Gość Pistacjowe marzenia
ja chce i nie chce -oj to już kawałek czasu. Ale to chyba człowiek potrezbuje czasu by zmienić nastawienie i nauczyć doceniać się to co ma.

jdfj tak jest podane na bocian pl

nasz bocian sorki

Gość nie myśleć o pieniądzach
no tak, forum jest pełne takich co nie myślały a potem co chwile pytania o zasiłki :O autorko, dobrze myślisz. ustaw się pracowo i finansowo. Popracuj trochę na tej umowie i dopiero o ciąży pomyśl. na wszystko jest czas :)

Jak bym czytała o sobie . Z tym , że mam 24 lata. Tylko ja z jednej strony chcę a z drugiej boję się tej odpowiedzilności i końca beztroskiego małżeńskiego życia.

Gość Pistacjowe marzenia
nie myśleć o pieniądzach -ja w tej firmie pracuję juz prawie 3 lata. Staż+2 lata na umowę o pracę. Teraz mam nadzieję dostać na czas nieokreślony. Ale boję się , ze do tego czasu przyjdzie ktoś ze stopniem niepełnosprawności i pracodawca wybierze dofinansowanie z pefronu do tego pracownika niż mnie. Bo to małe biuro.

Gość Pistacjowe marzenia
Pozatym Męża praca jest bardzo niepewna i jest w trakcje rozmów w sprawie innej. Także jeden scenariusz jakby wszystko się udało jest piękny ale gdyby cos poszło nie tak to aż boję się mysleć;/

Mnie powstrzymuje głównie to , że mamy mieszkanie w domu teściów . I nie wyobrażam sobie mieć tam dziecka. A że dom postawilismy w stanie surowym zamkniętym, także teraz kredyt i trzeba przywyknąć do rat i rozpocząć wykończanie. Także choćbym nie wiem jak chciała to na dziecko w tym czasie bardzo skomplikowało by nam życie i pewnie usadziło u teściów na kilka dobrych lat;/

Pistacjowe to poczekajcie jeszcze trochę, ale na prawdę myślisz, że szukanie pracy zajmie mężowi 2 lata? może weźcie pod uwagę krótszy termin, np pół roku. wiadomo, ze decyzja należy do Was, ale super odpowiedni moment może nigdy nie nastąpić :)

Gość Teraz mało która kobieta
rodzi w wieku 25 lat. Także nic się nie stanie jak poczekasz te 2 lata. A przez ten czas zobaczysz u tych znajomych par nie tylko euforię ciąży ale też jak to jest po narodzinach. Być może teraz tylko wydaje Ci się , że chcesz bo wszyscy o tym mówią.

Młoda żona ...88 no właśnie ja miałam podobną sytuację, teraz mieszkamy u babci męża, wiadomo, że nie było to moim marzeniem ale strasznie cieszymy się z dziecka, które jest w drodze i jak już jest się w ciąży to takie rzeczy przestają mieć znaczenie :) wiem, że dopiero za 1,5 roku będziemy mogli przenieść się do własnego domu, ale są też dobre strony - zawsze będziemy mieli pomoc przy dziecku w tych najtrudniejszych chwilach :)

Gość jdfj
no tak - ustaw sie finansowo ... niesitey nastały takie czasy, że to może potrwać albo wcale nie nastąpić a biologii nie oszukasz - organizm nie będzie na nas czekał :O i tak własnie trwa walka rozsądku z biologią :O

czesc dziewzczynki mozna do was dolaczyc widze ze to nowy temat i nie jestescie tak zrzyte jak na innych Wiec ja tez bym chciala juz ale moge dopiero na takie prawdziwe starania pozwolic w przyszlym roko narazie postanowilismy sie do tego przygotowac :) w lutym wizyta u gin i badania :/ zgadzam sie z wami ze tego odpowiedniego momentu nigdy nie ma zawsze jest cos , do tej pory oboje bylismy zdania ze jak wkoncu znajdziemy swoje miejce na ziemi i stabilizacje wtedy pomyslimy o dzidziusiu , ale pewnego dnia zdecydowalismy ze dzidzius pojawi sie przed nasza 30-stka a po drugie w tym roku zaczynam studia wiec nie moge ale pozniej do dziela bo oczywiscie jak swiadoma tego jetsem ze nie bywa to takie proste :( Ale jestem dobrej mysli i nie chce juz przekladac tej decyzji roku na rok a pozniej dojsc do wniosku ze za pozno sie zdecydowalam .

Gość póknij sie w łeb
malpka24 a na co co poki co jakies badania????:O skoro i tak starac bedziecie sie dopiero w przyszlym roku 100 razy moze sie to jeszcze zmienic jeszcze sie nie zaczelas starac a juz chcesz robic badania gin cie wysmieje dziewczyno nie no zal:O