Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest mi ciagle zimno

jest mi ciągle zimno, mam lodowate stopy i dłonie

Polecane posty

co może być tego przyczyną? Stopy mam lodowate, ubieram po 3 pary skarpet, nie mam anemii, ani raka - robiłam badania, jestem trochę za chuda to fakt, ale nie jakoś drastycznie, ktoś tak ma?

Gość maturks4
Z krążeniem masz kłopoty. Zbadaj ciśnienie. Tymczasowo spróbuj sobie pomóc naprzemiennymi kąpielami stóp

Gość Halo,to ja...
Ja tak mam.Ciepło mi jedynie wtedy, gdy jest powyżej 25 stopni. Rozgrzewam dłonie i stopy w misce z gorącą wodą. Ostatnio byłam w szpitalu i miałam robioną całą masę badań. Wszystkie wyszły dobrze, tylko jedno zaniepokoiło lekarza-dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe. Specjalista podejrzewa u mnie chorobę autoimmunologiczną. Lodowate dłonie i stopy są jednym z wielu jej objawów...Może to być to, lub np.słabe krążenie.

ciśnienie mam zawsze za niskie, na pewno sproboje naprzemienną kąpiel, dzieki

Halo,to ja... - o kurde, a lekarze coś Ci zalecali na rozgrzanie? A ubierasz się na codzień bardzo grubo? Bo ja tak i nie wiem może powinnam lżej żeby się zahartować?

zacznij sie wiecej ruszac sportu jak najwiecej i zdrowe jedzenien musi byc oczywiscie to bedzies sie lepiej czula i wygladala no niewiem jak ci moge jeszcze pomoc ... ;D

zacznij sie wiecej ruszac sportu jak najwiecej i zdrowe jedzenien musi byc oczywiscie to bedzies sie lepiej czula i wygladala no niewiem jak ci moge jeszcze pomoc ... ;D

Gość Halo,to ja...
Na razie jestem w trakcie badań immunologicznych i nic mi nie zalecono. Wyszukałam sama mnóstwo informacji na ten temat i zgadzam się z przedmówcą, że pomaga ruch, zwłaszcza na świeżym powietrzu. O lekarstwo zatroszczyłam się we własnym zakresie. Przygarnęłam psa...:D Ganiam z nim kilka razy dziennie na spacer i skostnienie ustąpiło...:D

Gość Halo,to ja...
Zauważyłam ,że ubieram się dużo lżej, niż wcześniej. Ale tak, by było mi ciepło...:D

no ja też ostatnio zaczęłam trochę ćwiczyć ale nadal mam (idealnie to ujęłaś) "skostnienie". Ubierasz się na tzw. "cebulkę"?

Gość Halo,to ja...
Tak. Na cebulkę, bo jest najwygodniej :D