Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malpka24

2012 zaczynamy przygotowywac sie do ciazy :)

Polecane posty

Czesc Kobietki !!!! po raz kolejny pojawia sie ten temat !!! postanowilam dodac temat chodz nie jest nowy ale ciezko jest dolaczyc do tych juz istniejacych bo dziewczynki juz swietnie sie znaja i sa zrzyte ze soba i tema wogóle odbiega od rzeczy:( Wiec zapraszam wszystkie kobietki do podzielenia sie swoim zdaniem i doswiadczeniem :)

Gość .kukułka.
no to ja się piszę :-)

My sie dopiero postanowilismy do niej przygotowac bo strania chvemy zaczac w przyszlym roku :) Słasica- jak dlugo sie juz staracie? kukułka- a ty na jakim etapie jestes ?

Gość daria158
Witam ja planuje zaczac sie starac o dziecko tak od sierpnia/wrzesnia zeby ustrzelic mozliwie na lato,mam nadzieje ze sie to uda za pierwszym razem :) Do tej pory udawalo sie bezblednie, piszcie:) ja biore witaminki od tygodnia i obserwuje cykle, chociaz mam regularne wiec tu nie powinno byc niespodzianek. i narazie tyle moich przygotowywan ;)

Gość nie mów hoppp
daria158 Witam ja planuje zaczac sie starac o dziecko tak od sierpnia/wrzesnia zeby ustrzelic mozliwie na lato,mam nadzieje ze sie to uda za pierwszym razem Do tej pory udawalo sie bezblednie, piszcie zebys sie tylko nie przeliczyla czasem!!!

Witam:) Życzę Wam dużo, dużo wytrwałości w dążeniu do tych dwóch kreseczek:) Ja już 36 tc i muszę wam powiedzieć... - cudowny okres:) Pomimo tych wszystkich kopniaków w żebra :D

dzieki kasiula milego rozwiazania:) fajnie ze jest juz nas wiecej moje najblisze przygotowania wizyta u ginekologa:)

paula i ja tobie równiez trzymam kciuki zeby i tobie sie szybko powiodlo wreszciy:)

malpka24 to juz rozpoczelas starania czy dopiero bedziesz zaczynac? no ja czekam na inseminacje ktora mam nadzieje za miesac lub dwa zalezy zalezy za ktroym razem sie uda

malpka24 no pozyjemy zobaczymy ja swoje juz przeszlam i nadal nie jest wcale łatwe gdy tak dlugo sie czeka

He he W moim wydaniu to raczej psychiczne przygotowania ;) Ja nie palę i raczej nie piję :) (alkoholu rzecz jasna ;P) Z ciążą chciałabym zaczekać na pewno do drugiej dekady roku a najlepiej na rok przyszły. Ta pierwsza opcja to pomysł męża :D Myślę że na początek kwas foliowy wezmę :)

wierze ci ale sie nie poddawaj, wszystko sie ulozy mam nadzieje ze dasz znac po zabiegu co i jak badz dobrej mysli 🌼 czytam rozne blogi i na kazdy prawie wszystkie maja problem z zajsciem w ciaze i i ja teraz mam mysli ze mimo tego ze mam stale cykle to jak juz zaczne starnia to tak latwo nie pojdzie i wtedy bede zalowac ze wczesniej nie zaczealm.

madziula- moje starani poczekaja do przyszlego roku niestesty teraz przygoyuje organizm , a bedziesz robila jakies badani ?

Gość daria158
nie mów hoppp daria158 Witam ja planuje zaczac sie starac o dziecko tak od sierpnia/wrzesnia zeby ustrzelic mozliwie na lato,mam nadzieje ze sie to uda za pierwszym razem Do tej pory udawalo sie bezblednie, piszcie zebys sie tylko nie przeliczyla czasem!!! Co to niby ma znaczyc? nie bardzo rozumiem... Owszem moge sie przeliczyc, nie ma to wiekszego znaczenia, po prostu starajac sie o dziecko kazdy ma jakis plan z tym zwiazany i ja mam wlasnie taki. A jak nie bedzie tym razem dzidziusia to trudno, mam juz dzieci wiec nie staram sie o pierwsze i nie bede przezywac tego jesli sie nie uda.

Gość .kukułka.
coraz więcej nas :-) ja zaczynam starania od tego miesiąca, ale bez żadnych ciśnień. Od października biorę już kwas foliowy. Nie palę, piję sporadycznie. Mam już córkę - 1,5 roku i chcemy dzieci z niezbyt dużą różnicą wieku. W tym roku będę miała 32 lata :-(, więc chcę trochę odchować dzieci a potem zająć się sobą. Na razie pracuję na pół etatu ze względu na małe dziecko. Już się cieszę na myśl o staraniach :-) i nie powiem, boję się też tego jak się uda. Wiem, z czym to się je i że bywa baaaardzo ciężko. Jestem dobrej myśli. Co do jakiś specjalnych przygotowań to ja niewiele robiłam i w przed pierwszą ciążą tak samo. Zawszel dużo się ruszałam - kiedyś rower, basen, wycieczki itd ( teraz już z tym gorzej, ale za dzieckiem też się biega ;-) ), więc w miarę zdrowe odżywianie i tyle. Powodzenia Wam życzę dziewczyny, żeby jak najszybciej się udało, bo to dołujące jak się chce - a nie wychodzi.

Gość mróweczka....:)
Cześć dziewczyny:) Ja też chcę zacząć starania ale najwcześniej tak od października bo wcześniejszą cześć roku mam już zaplanowaną:D Tylko muszę jeszcze meża uświadomić hehe :D Jednego synka już mam ma 3 latka pod koniec roku będzie miał 4 latka:) Najpierw mamy do zrobienia tak: - kupno mieszkanie ( już niedługo:)) - muszę schudnąć - wyjazd z synkiem i meżem nad morze - 3 wesela bardzo bliskiej rodziny wiec chciałabym sie dobrze bawić a nie chce zaszkodzić maluszkowi więc wole poczekać z ciążą do października:)Wtedy synek juz będzie wiekszy i będe miała lżej ze wszystkim:) Kurcze nie mogę sie doczekać:)

a wiec dziewczynki staracie sie o drugie podziwuim was ze chcecie wiekszoc moich znajomy ma juz dzieci ale na drugie jest im sie ciezko zdecydowac :( Tez wam zycze udadnych starn i celnych :)

malpka24 W sumie to na pewno pójdę zrobić przegląd "podwozia" Wtedy zobacze czy lekarz coś zaleci Nie zaszkodzi a może pomóc :) W sumie nie tak dawno zostałam mama :) Wcześniej bo 2009 poroniłam w 8 tyg.

.kukułka. Widzę że mamy podobne podejście Z tym że mój synuś ma roczek Też chciałabym aby dzieci chowały się razem a z drugiej strony przeraża mnie to Bo nie wiem czy sobie poradzę Tak czy tak dzieci mają wychowywać razem :)

Gość .kukułka.
to widzę, że chyba tylko ja już startuję ze staraniami.

kukułka na to wyglada , wiec trzymam kciuki zeby ci sie jak najszybciej udałao:)

Gość flistaszek
to ja się dołączę ok? :)

Gość flistaszek
u mnie tez byłaby to druga ciaza, plany na kwiecien, maj, czerwiec 2013