Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malpka24

2012 zaczynamy przygotowywac sie do ciazy :)

Polecane posty

Gość emmmii
Witam :) Jeśli można chciałabym dołączyć. Właśnie niedawno zdecydowaliśmy, że już czas postarać się o rodzeństwo dla naszej córeczki i mamy nadzieję na jak najszybsze efekty starań ;)

Gość Rollie
Moge i ja dolaczyc? ;) wkrotce zaczynamy sie starac o kolejne dziecko, nie chce, aby miedzy dziecmi byla duza roznica wieku :) Fajnie byloby urodzic na wiosne, wiec pewnie zaczniemy celowac latem, ale ciezko wytrzymac ;)

Gość Rollie
Widze ze sporo z was stara sie o drugie dziecko, czy chcialybyscie wcelowac w jakas konkretna plec czy to bez znaczenia? ;)

Gość lady spod lady
Wyszukane igraszki mogą grozić poważnymi urazami dzisiaj, 10:28 JMR / expressilustrowany.pl 25-letni mieszkaniec Łodzi uległ nietypowemu urazowi. Mężczyzna podczas igraszek seksualnych złamał prącie. Niezbędna była interwencja chirurgiczna - podaje portal expressilustrowany.pl. Mężczyzna trafił do Kliniki Urologii szpitala im. WAM w Łodzi. Niezbędny był natychmiastowy zabieg, aby uratować jego męskość. Podczas aktu seksualnego, nastąpiło pęknięcie powięzi otaczającej ciało jamiste, które, wypełnione krwią, usztywnia członek - wyjaśnił kierownik kliniki prof. Marek Sosnowski. Pacjent miał duży obrzęk i krwiak. Zrobiono mu badanie tomograficzne w celu ustalenia miejsca i wielkości urazu. Zabieg polegał na zszyciu powięzi. Był wykonany w znieczuleniu i trwał około pół godziny - dodaje prof. Sosnowski. Więcej o złamaniach prącia czytaj w Medonet.pl Lekarze są dobrej myśli, mają nadzieje, że pacjent nie straci sprawności seksualnej. Mężczyzna czuje się dobrze, ale jest bardzo zestresowany z powodu tego co go spotkało. Do takich przypadków dochodzi najprawdopodobniej podczas stosowania wyszukanych pozycji seksualnych. Dla dobra pacjenta lekarze nie chcieli mówić o przyczynach wypadku.

Zaczernilam nik :) A co nas obchodzi, ze facet zlamal fiutka? Gdyby kozka nie skakala..... ;)

ooo Witam nowe dziewczynki :) Oczywiscie kazda moze dolaczyc , im nas wiecej tym lepiej :) Zagadzam sie ciezko wytrzymac z tym czekaniem juz bym chciała zaczac staranka ale niestety musze poczekac :) życze owocnych stran🌻

Gość KaszaKaś
Witam :) ja również chciałabym dołączyć. My zaczynamy starania od marca. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Najbardziej przeraża mnie to oczekiwane, ja to jetem taka że od razu chciałabym wiedzieć odrazu :) Od lutego zaczynam brać kwas foliowy i witaminki.

malpka24, doczytalam, ze czekasz ze staraniami do przyszlego roku? Czy pomylilo mi sie cos? Czemu az tak dlugo? Nas wstrzymuje remont domu, ktory kupilismy czas temu, ale remont sie ciagnie a i dodatkowo musze jeszcze troche popracowac bo zmienilam prace 2 miesiace temu. I nie chce tak znienacka zachodzic w ciaze bo bede musiala ograniczyc obowiazki zawodowe a nie chce tego robic zeby krzywo na mnie nie patrzyli ;)

Kasza kas, trzymam kciuki! Za was wszystkie trzymam kciuki, dziecko to cud zycia! :) Kasza kas, zacznij brac witaminki i folic juz dzisiaj, na to nigdy nie jest za wczesnie. Ja biore witaminy z dawka kwasu foliowego 200 procent czyli taka dla ciezarnych, przez caly czas, planowalismy z mezem duza rodzine i na wszelki wypadek ciazy caly czas bralam, to bardzo wazne dla rozwoju plodu na wypadek ciazy.

Gość KaszaKaś
Rollie jaka jest nazwa tych witamin które brałaś?

kaszakas pewnie dolaczaj i Rollie ma racje juz teraz bierz kwas Rollie-mnie wstrzymuje to ze teraz zwolniłam sie z pracy bo od wrzesnia chce studia zaczac no i pierwszy rok stresujacy ale i nie chciałabym dzidzi od razu na pierwszym miec i musze odczekac :

ale piszcie jak przygotowania i starania fajnie by było gdybysmy w ciazy mniej wiecej razem zaszły :P

Gość kierowca tira
protest dzisiaj, 17:05 anonim: Szanowni Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. zablokujemy 8-semke w ok Augustowa i Mszczonowa,w okolicy Rawy Maz na zwężkach i Tomaszowa Maz w ok Oleśnicy i za Wrocławiem stworzymy paraliż Polski. Chcemy to ... rozwiń całośćzrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) PREZCZYTAJCIE I PODAJCIE DALEJ!

w koncu spotkałam dziewczynki ktore potrafia sie przed ciaza przygotowac , ka jak na iednym z forum napisalam ze ciaza dopiero w przyszłym roku a teraz chce badania porobic to myslałąm ze przez neta mnie wciagna i rozszarpia:/

A co im do tego? TO chyba normalne, ze majac na mysli jakis przyblizony termin zajscia w ciaze, mozna przez ten czas wiele zrobic dla organizmu, pobadac sie, zaczac brac witaminy, podleczyc co jest do podleczenia. Zeby potem cos w trakcie nie wylazlo. Co innego gdy ktos ciazy nie planuje. Albo planuje na zasadzie: "bedzie to bedzie". Ale jak ktos sobie zalozyl jakis termin to jak najbardziej. Ja np. zaleczylam zeby bo przez ciaze bardzo mi sie popsuly. oby znowu nie zaczely sie "sypac"..... Aaa no i schudlam 10 kg hihi ;) Pozdrawiam uciekam kapas moje smyki :)

A co im do tego? TO chyba normalne, ze majac na mysli jakis przyblizony termin zajscia w ciaze, mozna przez ten czas wiele zrobic dla organizmu, pobadac sie, zaczac brac witaminy, podleczyc co jest do podleczenia. Zeby potem cos w trakcie nie wylazlo. Co innego gdy ktos ciazy nie planuje. Albo planuje na zasadzie: "bedzie to bedzie". Ale jak ktos sobie zalozyl jakis termin to jak najbardziej. Ja np. zaleczylam zeby bo przez ciaze bardzo mi sie popsuly. oby znowu nie zaczely sie "sypac"..... Aaa no i schudlam 10 kg hihi ;) Pozdrawiam uciekam kapas moje smyki :)

zgadzam sie z toba tez jestem tego zdania , ale co niektórzy twierdza ze przesadzam , lub jestem przewrazliwiona i tez z tego powodu moge mic problemy z zajsciem w ciaze , no ale ludzi to ludzie nie wszyscy potrafia myslec racjonalnie . 10kg!!! jak ty to zrobiłas jestem peln podziwu gratulacje :) ja tez mam zabki do podleczenia i za miesiac mam wizyte u dentysty i do gin sie wybieram kiedys mialam problem z hormonami mam nadzieje ze juz sie to unormowalo i nie bedzie problemu :) a w jakim wieku sa twoje dzieciaczki i ile juz ich masz? super!!!!! wkoncu ktos z kim mozna pogadac 🌼

Gość flistaszek
ja nie celuję w konkretna plec. Teraz mam córeczke i nie mam parcia na "parkę". Moze nawet lepiej by bylo miec 2 dziewczynki :) zobaczymy. Wtedy nie planowalam i teraz tez nie. Jedyne co to chcialabym urodzic na wiosne, tak jak poprzednie :) Piekna pora na macierzyński :)

A ja wam powiem kochane że tą pierwsza ciąże przeszłam o dziwo bezinwazyjnie ;) Dlatego wiem z autopsji i obserwacji otoczenia że tym razem może być gorzej ;D Ale co tam :P My z mężem mamy plany wzmożonych "prac" na wakacje ;) Bo nie wyobrażam sobie biegać z brzuszkiem w upały :)