Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oikjuklanaana

Moje dziecko - 17miesiecy problem

Polecane posty

Gość oikjuklanaana

Moje dziecko nie umie pokazywac czesci ciala ciagle powtarzam gdzie mama ma nosek zeby pokazala i nic.. tez ciezko mowi mama tata rzadko jej sie zdarza.. gada tylko po swojemu. Teraz pytanie czy macie jakies pomysly zeby uczyc ja zeby szybciej sie uczyla gdzie ma nosek oczko uszko ?

Gość .kukułka.
a po co szybciej? może za miesiąc samo pokaże. Daj sobie spokój

Gość ja mam dwóch urwisów
7 i 10 lat. Jak młodszy syn miał 3 lata mówił absolutnie wszystko, umiał liczyć do 10,rozwiązywał rebusy przeznaczone dla 5 latków,a nie wołał na nocnik i sikał w majtki,bo mu pampersów nie zakładałam. i tak przez kilka miesięcy. starszy bardzo szybko nauczył się korzystania z nocnika,ale do 4 roku mówił tylko po swojemu. po jednej matce i po jednym ojcu,a kompletnie inaczej się rozwijali. nie ważne czy ona mówi i pokazuje-ważne czy rozumie i słyszy. rozumiem,że chciałabyś się pewnie pochwalić innym czego to nie potrafi Twoje dziecko. ale dziecko to nie jest tresowana małpka na pokaz! daj dziecku rozwijać się we własnym tempie.

Gość oikjuklanaana
nie nie chce sie pochwalic.. Po prostu boje sie ze inne dzieci w jej wieku to robia amoja jeszcze nie

Moja ma dokładnie 17 miesięcy i...jak ma humor to pokazuje ślicznie, a jak nie ma humorku to nie pokarze nic ani nic nie powie. W ogóle to Ona nic nie robi na pokaz, nigdy przy nikim na zawołanie nie zrobi papa, brawo itp. :-) autorko nie masz się czym przejmować, bo to normalne u dzieci w tym wieku:-)

Gość 10m-cy
nie wiem jak zrobic zeby uczylo sie szybciej ja cwicze z moim 10 miesieczniakiem i pokazuje gdzie jest nos itd, moze dziecko skupia sie na czyms innym, na otaczajacym swiecie