Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palalaka

41 tc - wodnisty śluz???

Polecane posty

Gość palalaka

Dziewczyny nie wiem co mam robić... jestem już tydzień po terminie, a dziś rano praktycznie zalałam się dużą ilością dość rzadkiego ale ciągnącego śluzu. Mam iść do lekarza, czy od razu na porodówkę? Nie chcę wyjść na panikarę i histeryczkę...

Gość Co ty, posiedź jeszcze
troche w domu:D Żartowałam. No tydzień po terminie przy jakichkolwiek dolegliwościach to można się juz wybrac do szpitala, dlaczego mieliby cię wziąć za panikarę? Zrobią ci przynajmniej KTG i będziesz spokojniejsza, ale do domu juz raczej cię nie wyślą. Pewnie zaczynaja ci odchodzić wody.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
tydzien po terminie jestes wiec od razu szpital

Gość Czerwone Paznokcie bez Koloru
Właśnie najprawdopodobniej odszedł Ci czop śluzowy. To moja droga oznacza, że właśnie rozpoczął się u Ciebie poród.

Gość moyew
czop nie jest lejący i rzadki a raczej o konsystencji galaretki. Ale tak czy inaczej warto to sprawdzić.

Gość moyew
a poza tym czop może odejść na długo przed porodem więc nie jest wcale oznaką że wkrótce się urodzi.

Gość Co ty, posiedź jeszcze
Z czopem jest tak jak z wodami płodowymi- jednym odchodzą od razu, innym się sączą. Ja przed poordami nie zaobserwowałam w ogóle tego słynnego czopa śluzowego, moja lekarka twierdzi, ze dlatego, ze odchodził stopniowo i brałam go za śluz po prostu. Ale duża ilość wodnistej wydzieliny po terminie ciąży jest jak najbardziej wskazaniem do wyjazdu do szpitala. Z reszta nasza autorka już się pewnie zbiera, bo nic nie odpisuje.

Gość miszmaszmaszmisz
wg mnie to juz saczace sie wody, mialam tak samo, identycznie, pod wieczor mialam juz cala wkladke mokra, myslalam ze posikuje, a 30 min pozniej jak wstalam od komputera to caaaaly fotel mokry i zostala wielka plama, nawet nie poczulam ze siedze w takiej kaluzy :)

Gość miszmaszmaszmisz
wg mnie to juz saczace sie wody, mialam tak samo, identycznie, pod wieczor mialam juz cala wkladke mokra, myslalam ze posikuje, a 30 min pozniej jak wstalam od komputera to caaaaly fotel mokry i zostala wielka plama, nawet nie poczulam ze siedze w takiej kaluzy :)

Gość miszmaszmaszmisz