Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TDS:)

Jak mogę pomóc mojej kobiecie podczas porodu?

Polecane posty

Gość TDS:)

Co kobieta oczekuje od mężczyzny w takich chwilach i jak jej mogę pomóc?

Gość 10m-cy
to chyba zalezy od kobiety, u mni wystarczylo: -po prostu byc -robic wszystko o co cie poprosi -miec torbe z rzeczami, ktore lubi jesc i pic -nie panikowac -nie skupiac sie na sobie, tylko na kobiecie -nie oczekiwac odpowiedzi na pytania/interakcje (jak mialam skurcz to zamykalam sie w sobie i nic mnie nie obchodzilo)

Gość Co ty, posiedź jeszcze
Nailepiej jak posiedzisz cicho i potrzymasz za rękę- jeżeli sobie tego twoja kobieta oczywiście będzie życzyła. Niektóre kobiety (tak jak mnie np) wkurzało macanie po plecach, masowanie, gadanie- spokojnie, oddychaj itd. To nie amerykański film, kazda kobieta ma inne odczucia i potrzeby. W momencie parcia dobrze jest jak ktoś trzyma kobiecie głowę, dociska do klatki piersiowej, bo po wysiłku ta głowa jest naprawdę cięęężka;) To mi pomogło, pozatym niczego nie oczekiwałam, tylko, zeby był:)

Gość decerapende
Widac fajny facet z ciebie :) Slyszalam o przypadkach gdzie facet zostal zbluzgany i wyzwany od najgorszych i obwiniony za zaistniala sytuacje :) No wiec musisz uzbroic sie w cierpliwosc i duze poklady tolerancji.

Gość mnie najbardzie pomagało
masowanie krzyża, mężowi ręka odpadała bo robił to przez 3 godziny...