Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna zbyt samodzielna...

Uraz kręgosłupa, wynik RTG, czy nalezy sie zwolnie lek.?

Polecane posty

Otórz się strasznie przeciążyłam... nie bedę pisać szczegułoów, ale oto co wyszlo na RTG: Niewielkiego stopnia skolioza lędźwiowa w lewo z zaznaczoną rotacją trzonów. Nieco powężona tylna część przestrzeni międzytrzonowej na poziomie L5-S1. Niewielkie zmiany przeciążeniowe w stawach międzywyrostkowych pogranicza ledźwiowo- krzyżowego. Spina bifida na poziomie S1. Dopiero jutro idę do ortopedy.... byłam równo tydz temu... przepisal leki przeciwbiolowe i przeciwzapalne... ale sprawa wygląda tak...ze strasznie boli... podejrzewam ze jest ucisk na nerwy... dretwieje cala prawa noga wraz z ręką. No i kolejne pytanie, czy powinnam zapytac o rezonans? O skierowanie? 5 lat temu mialam wypadnięty dysk... ale nie mam juz tego rezonansu, pozatym juz na pewno jest nieaktualny... No i czy to dobrze ze nie mam zwolnienia, i jestem zmuszona do siedzenia 8,5 h dziennie....Niestety cierpie strasznie przy tym... Powiedzcie czy ten wynik... upowaznia mnie do zapytania o zwolnienie? Po przespanej nocy czuje ulge...ale wystarczy ze dzien posiedze...znow jest zle... Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Czy ktos pomoze w odp na pytania? Dziękuję..

Właśnie nie wiem od czego to zależy, ale jak sa tematy o glupotach to mnóstwo wypowiedzi....jak coś powazniejszego to cisza...

Gość warkot
jestes dziewczyna czy stara baba?

Ale czy lekarz nie powinien sam mi go zaproponować? Ból jest okropny...i nie wyobrażam sobie bym sama pytała o zwolnienie.... przynajmniej nigdy mi się nie zdarzyła taka syt. Pytał ktos z Was sam o zwolnienie?

Gość ja nigdy nie pytam
tylko mówię, że potrzebuję zwolnienia od - do, niezależnie od tego, czy rzeczywiście mnie coś boli, czy nie.

No ja właśnie... tak nie potrafie... bo to takie nieco chyba wymuszenie...Sama nie wiem...ale z drugiej strony ból jest tak ostry...i promieniujący.... że jeśli nie zaproponuje sam, chyba poprosze go o to... Nie wyobrażam sobie kolejny tydzień tak cierpieć :(