Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwadziesciakilkalat

ie wiem czy zostac w kraju!!!!!!!!!! Polska sie wyludnia

Polecane posty

Gość dwadziesciakilkalat

jestem z biednej rodziny , mam lipna praca. jedynie to ze znam dobrze ejzyki mnie ratuje. zostac tutaj do 30tki czy wyjezdzac? jak widzieice siebie dwudziestoparolatkowie za 20-30-40 lat? podobno w poslce ie bedzie pieniedzy na emrytury- troche mnie to przeraza

Gość jechać
pewnie, że jechać.

Gość Ja mam 33 i też coraz częsciej
myslę o wyjeździe,jestem jeszcze młoda, conajmniej 30 lat pracy przede mną i niczego sie tutaj nie dorobię. a gdzie bys chciala wyjechac autorko?

Gość dwadziesciakilkalat
latwo powiedziec olej.....ale wUk czy w niemczech wykonywałbym prace ponizej kwalifikacji , choaiz za wieksza kase. po prostu wolałbym na stare lata powiedzmy za 30 lat zyc w kraju który zapewni mi godne zycie, w polsce mam warzenie zenie ma takeij opcji. i nie piperzcie mi o studiach czy jakis tam tutułach, ok :)

Gość dwadziesciakilkalat
sorry pisze na rosyjskiej klawiaturze:) przepraszam za literówki :)

Gość Meshua21
Hej, mieszkam w irlandii od 4 lat, i jest super.... stac mnnie na godne zycie..a w polsce jest bida z nedza....

Gość Meshua 21
a jak sie tam dostałaś? Sciągnął Cię ktoś czy znalazłas tam prace i pojechałaś? Ja przymierzam się do wyjazdu do UK niebawem. ale jestem sama z córką i sie boję czy dam sobie sama radę:(

Gość Meshua21
rzyleciałam do faceta,,,, ale nie wyszło i radze sobie sama...

Gość dwadziesciakilkalat
heh a ile macie lat?

Gość Meshua21
a co ma wiek do gdania, mam 22 lata, od 4 lat mieszkam i pracuje w irlandii

Gość wielkie plany premiera
Jak ogłoszono z należytą POmpą (czyli tak jak zwykle w przypadku partii miłości) już w roku - uwaga - 2030! już nie będzie w POlsce bezrobocia (domyślnie -o czywiście o ile nadal będzie rządzić PO). Co więc zrobić? Przeczekać spokojnie do 2030 roku, a później już będzie łatwo :classic_cool:

Gość dwadziesciakilkalat
Meshua21- uwazam ze ma , inaczej na sparawe patrzy osoba majaca 40 lat. a w irlandii jakas szkoęł skonczyałs? 18 lat to bardzo młoda byłąs

Gość s.o.s
wiem ,że dużo ludzi pracuje za granicą dobre zarobki są w Norwegii tu się niczego nie dorobicie, bo jak nawet założysz własną firmę, to pajta, bo naród nie ma kasy na zakupy, budowy... na forum bud. lidzie pokazują zdjecia domów, pobudowali z zarobków w UK

polska jeszcze sie kula dzieki emigrantom, ktorzy wysylaja kase do PL, wydaja pieniadze w polsce, buduja domy... Ja wyjechalam i jestem zadowolona, choc na poczatku nie wyobrazalam sobie zycia na obczyznie, mój angielski byl w tragicznym stanie :-D Teraz mam marzenie wyruszyc za ocean :-D

Gość niech żyje Tusk
nie rozumiem was, jesteśmy potęgą w europie, średnia pensja w Pl to ponad 3 tys. zł - to mało? Po co wyjeżdzać?

Gość AnnaIzabella
myślicie że w wieku 31 lat warto jechać zaczynać od zera ? czuje się taka stara i zmęczona życiem przez to wszystko co jest w Polsce :(

Gość Meshua21
wyjechałam po maturze, osiedliłam sie w irlandii, i zyje, i jest mi super

daj spokój cale zycie przed Toba, do odwaznych swiat nalezy, jak ja wyjechalam takie chucherko slabe i sobie poradzilam z trudem bo z trudem, ale teraz sie ciesze,to na pewno Ty dasz rade.

Gość 555555555555
Nigdy nie jest za późno ! Moja ciocia pojechała po 50 tce !!! Pracowała 15 lat, ma angielską emeryturę, za darmo wszystkie leki, za darmo przejazdy, dopłacają jej do mieszkania. Na wszystko ją stać. Lata sobie po świecie. Ja też wyjeżdżam z mężem i 3 małych dzieci i nie boję się niczego bo jak mam żyć dalej tu to wolę ze sobą skończyć :(

Gość Meshua21
niech zyje tusk! gdzie dostane 3 tys zł??? Powiedz mi i wracam do kraju

Gość s.o.s
tak 3 tys. ale kto to ma? mozna życ na poziomie jak masz mieszkanie z pensji 3 tys. to jedynie na kredyt mozesz kupić

Gość AnnaIzabella
Dzięki za słowa otuchy :) Chyba się odważę ;) W sumie połowa moich znajomych i rodziny już wyjechała więc całkiem sama tam nie będę

Gość niech żyje Tusk
dobrze ze pogonilismy tych wstretnych pisowców, za Kaczora benzyna była po 4,65 przeciez to wstyd! Teraz jest po 6 zl tak jak byc powinna, jestesmy bogatym krajem i nas stac, a co!

Gość s.o.s
my mamy dom, bo tata zarobił za granica i na studia więc z pensji da sie wyżyc i na wakacje pojechać ale gdyby nie lokum...to nie wiem..zmywak w Londonie!

Gość s.o.s
ja nie żądam wiele od życia, ale cholera, żeby pokój z kuchnią, łazienka i wiadomo praca, bo dzis jest , jutro nie wiadomo... mnie by to minimum wystarczyło w kraju ale czy innych stać? ja nie wspominam o ministrach, prezesach, prawnikach...bo mogę życ skromnie

Gość zapytam.
a jak znaleźć pracę za granicą oprócz biur pracy kiedy nie zna się innego języka oprócz angielskiego w stopniu komunikatywnym? Wyjazd wyjazdem ale co dalej??? Co z pracą??? Łatwiej wyjechać z polski przez biuro pracy chyba niż na własną rękę szukać. Eh.

Gość zapytam.
Teraz nie tylko w Polsce kiepsko z pracą.

Gość s.o.s
przez znajomych i rodzinę najpewniejsze

Gość lokaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a co z tych 3 tyś nawet jeśli. Komorne 600zł, fundusz remontowy 100zł, ogrzewanie po zimie 1200-1500 u mnie przynajmniej, internet, elektryczność, telefon, samochód od święta bo benzyna droga, OC, a nie daj boże jakaś choroba i co ? miałam podejrzenie zapalenia płuc, kazali czekać pół roku na prześwietlenie, poszłam prywatnie za 100zł. Dentysta czy coś, a gdzie ciuchy jakieś wczasy ? o ślubie rodzinie nie ma mowy. Przeżyć się przeżyje ale jakie to życie :( w lipcu jadę do Norwegii :) na stałe

Gość VaVa38
wyjechała już 4-5mln dlatego każą dłużej pracować he he niech se tusk pracuje ja tam wyjeżdżam